Nettiajan kansalaisyhteiskunta Tampereella 6.10.2010

Nettiajan kansalaisyhteiskunta Nettiajan kansalaisyhteiskunta Tampereella 6.10.2010. Osallistun tilaisuuteen teemalla Mikroduuni, josta taustatietoa useilta kanavilta. Tulen Tampereella yhdistämään mikroduunin pilviteknologian nousuun ja hyperpaikallisen palvelutuotannon älykkääseen hallintaan. Aihepiirejä voivat olla

  1. yrityspalvelut
  2. remonttipalvelut
  3. hoivapalvelut
  4. rakentamispalvelut
  5. lähilogistiikan organisointi
  6. tavarakuljetusten kauko-ohjaus
  7. pienkoneiden, atk:n ja mobiilityökalujen kunnostus

Lehdistötiedote

Lehdistötiedote 4.10.2010

Teknologia tuo uusia mahdollisuuksia myös kansalaisvaikuttamiseen ja yhteisten asioiden hoitamiseen. Mahdollisuuksien hyödyntäminen ja toimivat toteutukset lähtevät ennakkoluulottomista uuden kokeilijoista. Aktiivinen kansalaisuus, mahdollistava hallinto, osallistuminen, avoimet datavarannot, lähidemokratia, verkkodemokratia, organisaatiorajat ylittävä yhteistyö, vertaistuotanto ja joukkovoima – miten nämä muuttavat kansalaisyhteiskunnan toimintaa?

Keskiviikkona 6.10. Tampereella järjestetään Nettiajan kansalaisyhteiskunnan leiripäivä, joka kokoaan päiväksi yhteen suomalaisia modernin kansalaisyhteiskunnan kehittäjiä. Tilaisuudessa on 28 osallistujien vetämää leirinuotiota, joidenka teemat liittyvät mm. avoimeen yrittäjyyteen, uudenlaiseen oppimiseen, aikapankkeihin, kaupunkiosallistumiseen, avoimen datan hyödyntämiseen päätöksenteossa ja moneen muuhun. Tilaisuuteen on mahdollista ilmoittautua vielä 4.10. tai sitä voi seurata verkkolähetyksenä.

Tapahtuma toimii lähtölaukauksena verkostolle, joka jatkossa mahdollistaa jatkuvan vuorovaikutuksen ja toisiltaan oppimisen niiden yksilöiden ja yhteisöjen kesken, jotka Suomessa toimivat uudenlaisten kansalaisvaikuttamisen muotojen parissa. Verkoston käynnistymistä ja toimintaa tukee Otavan Opisto osana Avoimet verkostot oppimiseen (AVO) -hanketta.

Kansalaistoiminta on kokemassa siirtymistä pitkäaikaisista järjestösitoutumisesta lyhytkestoisemman ja projektityyppisen sekä epämuodollisen kiinnittymismallin suuntaan. Yhä suurempi osa kansalaistoiminnasta tapahtuu erilaisissa yhteisöissä ja verkostoissa ilman järjestöllisiä organisaatioita ja sääntöjä. Toisaalta myös perinteiset järjestöt omaksuvat uusia toimintatapoja ja hyödyntävät kommunikaatioteknologian kehityksen mukanaantuomia mahdollisuuksia.

Otavan Opisto tukee entuudestaan organisaatiorajat ylittävää verkostomaista toimintaa sosiaalisen median ja oppimisen alueella. Nykyisin yli 3000 jäsenen aktiivinen Sometu-verkosto syntyi Otavan Opiston organisoiman, samaa nimeä kantavan, kokeilevan työpajan pohjalta marraskuussa 2007.

Lisätietoja
Tapahtuman ja osallistujien esittely: http://www.mahdollista.fi/
Verkkolähetyksen seurantaohjeet: http://www.mahdollista.fi/nettiajan-kansalaisyhteiskunta-leiripaiva/etaosallistuminen/

Antti Poikola
Verkostokoordinaattori, Otavan Opisto
antti.poikola@otavanopisto.fi
Puh. 044 337 5439 begin_of_the_skype_highlighting              044 337 5439      end_of_the_skype_highlighting  

Ville Venäläinen
projektipäällikkö, Otavan Opisto
ville.venalainen@otavanopisto.fi
Puh. 044 794 5102 begin_of_the_skype_highlighting              044 794 5102      end_of_the_skype_highlighting  

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s