Onko Nokiassa liikaa harhaanjohtajia?

hedelmapelit Suomen tunnetuin kännykkäisä Esko Aho istuu edelleen Sitran jälkeisellä pallillaan ja hoitelee yhteiskuntasuhteita Nokiassa. Huumorimies Anssi Vanjoki otti järjestelmäkameransa komerosta ja päätti lähteä yhtiöstä päivää ennen Nokia World –tapahtumaa. Nokia muistuttaa GM:ää ja Elopin nimityksestä käynnistynyt tsunami puhdistanee nurkkia pitkin syksyä.

Jorma Ollilla ei ole vielä ilmoittanut viimeistä myyntipäiväänsä

Keisarilla ei joko ollut vaatteita tai niitä riisutaan nyt pikavauhtia firman sosiaalisissa tiloissa. Ylimääräisiä johtajia saattaa löytyä satamäärin ja puhdistuksen vaikutukset nähdään suomalaisessa yrityselämässä pitkään. Jotkut päätyvät aikamiesgolfaajiksi ja loput hakeutuvat konkreettisempiin hommiin.

Tarvitseeko Suomi Nokiaa?

Vuoden kuluttua tulemme näkemään ja kuulemaan asioista, jotka kätkettiin “Lex Nokian” ja muiden vaikenemisen muurien taakse. Tästä saattaa kehittyä kivuliaampi muutosprosessi kuin mitä ikinä toivoimme tai saatoimme kuvitella. Nokia jää Suomeen, luvataan, mutta valmistaako tulevaisuudessa renkaita vai Reino- ja Aino-tossuja?

Microsoft tutkii tilit, firman nykykunnon ja määrittelee sen jälkeen ostotarjouksen

Stephen Eloph saattaa olla mies paikallaan seattlelaisen softafirman näkökulmasta, joka sekin on jäänyt Applen ja Googlen puristukseen. Ehkä Microsoft tarvitsee Nokiaa enemmän kuin valtiovelkaantunut Suomi. Suomalaisten unelmatiimin aika on nyt ohi ja tästä alkaa arki. Uskon, että pitkin syksyä Nokia-uutisia tulee tulvimalla.

Nyt lakaistaan turha painolasti yli laidan. Kuvia ei tulla kumartamaan. Vuorossa on Scream Team!

Jorma Ollilan yhteiskuntasuhteet Kepuun saattavat olla paljon KMS:ää tärkeämmät. Miksi muuten Esko Aho viettäisi aikaansa Keilanimessä tulevaisuuden kännyköitä suunnittelemassa. Uusi johtaja mainitsi Nokian poikkeuksellisista suhteista valtioon. Hän ei tiennyt sitä sanoessaan mitään Lex Nokiasta.

 

 

9 Kommentare zu „Onko Nokiassa liikaa harhaanjohtajia?

 1. Ihmettelen, ettei Esko Aho saanut Nokiaan Kauko Juhantaloa (sama koulutus kuin Kallasvuolla ja yrittäjäkokemusta) sekä Matti Vanhasta (osaa käyttää tekstareita kuin Ilkka Kanerva konsanaan).

 2. Juha, sinähän rakentelet selväsanaisesti Kepun ja Nokian pyhää allianssia. On totta, että Esko oivalsi kännykkäisyyden ja Matti oppi sanomaan „bänks“ tekstareilla, mutta mikä on mielestäsi Kauko Juhantalon anti mobiilipisneksille?

 3. Helge

  Ethän ihan aikuisen oikeesti oleta, että Esko Aho suunnittelee tulevaisuuden kännyköitä? Have a heart. Ei edes Microsoftille saa moista toivoa.

  Mutta havaintosi Elopin maininnasta valtion ja Nokian suhteista on mielenkiintoinen. Vaan tuskin ihmeellinen? Saapa nähdä minkä kainalosauvan kepu seuraavaksi keksii?

 4. hakki, Ennustan Kepun valtarakenteiden sortumista. Ensin oli KMS, sitten Suomi-Soffa, poliitikkojen taulukauppa meni perseelleen (mm. Pekkarinen), Ideaparkeja ei tullut joka niemeen ja notkelmaan, Tokkmannin madonluvuista kuulemme vielä. Nokia on näistä suurin, jos emme laske Kelaa ja näitä asuntosäätiöitä. Kepun pitäisi panostaa osaamiseen: tekstareilla johtaminen tai muijista eroon pääseminen ei enää ole viimeistä hottia maailmalla.

 5. Viittausta Pohjois-Koreaan ei sovi unohtaa tässä yhteydessä. Nobelistin ja ex-presidentin poika on Nokiassa korkeassa virassa. Löytyykö Microsoftista, Applesta tai Googlesta vastaavia? Meillä herrahissiin pääsee yhteiskuntauhteiden kautta ja tässä suhteessa emme poikkea Aasian, Afrikan tai Etelä-Amerikan diktatuureista ollenkaan. Suomen kansa seuraa kuuliaisesti sivusta; opimme nöyryyteen silloin kun kaikki olivat köyhiä ja lähes tasa-arvoisia.

 6. Se on sitä rakennemuutosta jota meillä pian johtaa Elopin Stephen poika. Porvarit, Kepu ja vanha raha eivät halua maksaa veroja varallisuudesta tai palkoistaan.

  Hallitus kevensi ja vaalien jälkeen keventää palkan ja työn verotusta ja kunnat saneeraavat.

  Koneet, pienipalkkaiset ja pätkäläiset(lukuunottamatta alveja )eivät maksa työstään veroja.

  Valtion velkaantuminen Kokoomuksen ja Kepun tahtotilalla voidaan pysäyttää vain julkisalojen eläkkeiden rajulla leikkauksella.

  MS suunnalta väsätään jo softaa ja kasa pienohjelmia kuten sähköinen laskutus ja verokirjaus, Maatalouden pienet suunnitteluohjelmat ja hokkus pokkus, yksityis metsätalouden suunitteluohjelma.

  Kuntiin jää kunnan tukea nauttivat velkaneuvoja, tilitoimisto, matkatoimisto niille asukkaille ja pk- yrittäjille jotka eivät osaa käyttää kännyä ja sen kytkentää kotitietsikkaan.

  Terveyskeskusten palvelut hinnoitellaan ( on jo hinnoiteltu ) markkinaehtoisesti ja eläköityvä väki käyttää yksityislääkärien ( ml. hammas) palveluja.

  Kepun Ollilan esikunta( ml. Ahon nilkki )antoi mennäsyksynä periksi palvelusoftabisneksen liittämiseksi kännykkään.

  Eläköön.

  Palvelurakenneluutumat sulavat ja rahat jäävät niille jotka osaavat niitä käyttää.

  Kenes joukoissa, Pojat, seisotte ?

 7. Helge

  Sanot „Kepun pitäisi panostaa osaamiseen.“ Niin varmaan pitäisi. Vaan kun muuta kuin toisten työn rahoittamaa tukipolitiikkaa ei ole. Revi sitten siitä.

 8. Juha, „Connecting to Government“ harjoitusta on kotimaasta, Iranista ja ehkä myös kiinasta. Ylessä on nyt ex-nokialainen, jonka alaisuudessa Moskovan pätkätoimittajat saavat kenkää, jos eivät käyttäydy puoleutoimiston ohjauksessa. Iranilainen diplomaatti pyysi Suomesta turvapaikkaa? Oliko viisas valinta?

  Hakki, kepulaiset ehkä olisivat halunneet jatkaa Nokian tukemista, mutta kun se ei enää onnistu suomalaiset ovat päättäneet ostaa osakkeita sukanvarteen. Ehkä se nousee. Oikeastaan luulen, että näin käy.

  Oijoi, rakennemuutos on siirtynyt kultareunaiseen teknologiateollisuuteen. Emme ole vielä nähneet tästä näytelmästä puoliakaan.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s