Nokia sai Jenkkijohtajan

30012010070 Käppyrät kohti koillista. Kestääkö Nokian uusi johtaja 10 miljoonan euron palkalla Keilaniemen lasitalossa vuotta pidempää? Siihen mennessä softataustaisella pomolla on näytön paikka: Onko MeeGo sitä mitä ennustajat uumoilevat ja spekulantit toivovat?

Nokia muuttui vuonna 2007 perässähiihtäjäksi. Suuruutta on korostettu, mutta pörssikurssista on vain kurria jäljellä. Suomen suurinta yritystä johdetaan vajaan kuukauden kuluttua Amerikan malliin.

Kukaan ei tiedä, mihin tämä valinta johtaa. Hallituksen puheenjohtajallekin jotkut analyytikot ovat tarjonneet “kenkää”, mutta katsotaan ensin, miten kolmosvaihteella kulkeva Symbian vetää N8 puhelinta maailmankansalaisten kuuleviin korviin.

OPK taisi, kohtalostaan tietäen, luvata 50 miljoonaa myytyä N8-kosketusnäytöllistä. Varhaiset testaajat ovat arvioineet käytettävyyttä laimeasti ja Nokian tuotepäällikön arvion kärki kohdistuu puhelimen kamera- ja video-ominaisuuksiin.

2 Kommentare zu „Nokia sai Jenkkijohtajan

  1. Oijoi, hyvä kysymys. Vaihtosuhdetta en osaa ennustaa, mutta Nokian Amerikan yhteistyökuvioissa ovat Yahoo, Intel ja Microsoft. Nämä voivat yhdessä muodostaa vastavoiman Applelle ja Googlelle. Nokian roolina on mobiiliuus. Softayhteistyötä yrityksen on pakko lisätä, koska omien varassa Nokia lienee heikoilla jäillä. Palvelubisneksessä tarvitaan huimia resursseja. Apple rakensi jonnekin Amerikkaan miljardiluokan palvelukeskuksen; kaksi kertaa Google tyyppikeskusta kalliimman. Tämä kertoo siitä, että puheet palveluista eivät muutu teoiksi ja toiminnoiksi ilman suurta rahaa. Nokia on taitava raudan valmistaja ja pikkunikaloiden jakelija. Sillä on pätevä osto-organisaatio, mutta globaalissa palvelutoiminnassa suomalainen tietotaito ei välttämättä riitä. Yhdessä yrittäen tästä voi 5-10 vuodessa kehittyä jännittävä kokonaisuus.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s