Pienen maan niukat talousuutiset

august9_2010 115Nokia hallitsi alkukesän uutisvirtaa maassamme. OPK:n eroaminen ja erottaminen pysyi pitkään otsikoissa. Nyt, lomien päätyttyä, samaa pyttipannua lämmitellään The Economist kolumnin pohjalta.

Olemme aina [suomalaiset] onnellisia, kun joku ulkopuolinen kirjoittaa meistä jotain. Ulkomaalaisten kommentit varmistavat, että olemme olemassa.

Suomalaisen metsäteollisuuden syntipukiksi saatiin puutullien kuumimpana aikana pääministeri Vladimir Putin. Nyt tiedetään, ettei ylenpalttiseen raakapuun hankintaan metsäjäteillämme ollut kassassa rahaa, kun asiakkaat eivät kaivanneet paperikoneiden ja sahalaitosten lopputuotteita.

Nokian seuraava suuri askel on N8. Tuleeko siitä menestys? En veikkaa sille Apple iPhone 4 tappajan roolia, mutta moni hankkii sen ilmeisesti paremman kännykameran toivossa ja kuvitellen, että kosketusnäyttö jotenkin lisäisi omaa älyä.

Mutta varsinaisena koetinkivenä on ensimmäinen MeeGo-puhelin / taskutietokone. Sen pitäisi olla rautaa, maksaa, softaa ja vitamiinia.  

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s