Nok, Nok, Nyt Nokitetaan Nokiaa

ipantenna Nokiasta on helpompi kertoa Applen kautta, koska kotimaisen kännytalon sisältä ei kesälomien takia tulvi uutisia. Apple pitää tänään tiedotustilaisuuden. Tarjolla on suurta draamaa. Vaihtoehtona on Buzzissa ilmaistu tieto iPhone4 ongelman ratkaisemisesta. Pahanilman linnut odottavat, että iPhone4 vedetään pois markkinoilta ja omenan kurssi lähtee lennokkaaseen laskuun. Kolmantena vaihtoehtona on positiivinen tulosvaroitus.

Nokian hallituksen ja johdon päitä vaaditaan vadille. Uutistoimisto Blomberg kysyy, miksi Ollilla ei tee mitään? Jorma yrittänee epätoivoisesti henkilövalinnoillaan vaikuttaa siihen, ettei pääkonttori livahda pois Suomesta.

Oma näkemykseni on, että Nokian johtajavalinnat eivät lyhyellä aikavälillä ratkaise mitään. Ongelmien juuret ovat substanssiosaamisessa: Internetin ja mobiiliuuden yhdistämistä ei hallita. Suurten näyttöjen käyttöä Symbian ei tue. MeeGo on viiden vuoden ikäinen raakile. OVI narisee entiseen tapaan.

Nyt tarvitaan malttia: Nokia nousee aikaisintaan vuoden kuluttua. Se, miten kauas muut ovat edenneet sinä aikana jää nähtäväksi. 

Nettiyhteisöjen koiranleuat kommentoivat, että johtajat on nähty Puuhamaassa; Jorma on lomalla. Nokian lämpöhalvaantumisen ymmärtää jokaisen nykysuomalainen: Keilarannassa on paljon ikkunoita. Ehkä sieltä ei näy ulos, kun aurinko paistaa joka suunnalta sisälle.

4 Kommentare zu „Nok, Nok, Nyt Nokitetaan Nokiaa

 1. Jospa nyt hillittäisiin turhaa panikointia. Nokian tilannetta on verrattu milloin Stalingradin katastrofiin, milloin talvisodan hengen puuttumiseen, milloin Tali-Ihantalan torjuntataisteluun.

  Sodan ollessa edelleen käynnissä ei yhden tai kahdenkaan hävityn taistelun perusteella kannata luovuttaa, vaan puskea entistä rajummin tulta päin, kyllä sitä tulostakin aikanaan tulee.

  Täytyy muistaa faktat, Nokia on yhä selkeästi maailman suurin kännyköiden valmistaja,
  kassa ym. talous erinomaisessa kunnossa. Jos tuotekehitys jollain älypuhelinsektorilla väliaikaisesti kangertelee niin eikö se kuulu normaaliin teknologiateollisuuden arkeen.

  Annetaan nyt tuotekehittäjille työrauha, niin eiköhän sieltä tulevan syksyn mittaan jotain myönteistäkin kuulla. Ainakin Salon puolen insseillä näyttää olevan tekemisen meininki päällä, eikä mitään synkistelyä naamoista näy, vaikka eivät tietenkään mitään
  detaljeja paljastakaan.

  Hiukan positiivisempaa asennetta, eikä aina sitä ähäkutti tappiomielialaa. Kyllä „markkinat“ helposti ilman mitään faktaa osaavat ylireagoida.

 2. Largot, toiveekkaasti Nokian tulevaisuuteen suhtuatuvia ei näillä sivuilla tai muualla verkossa ole näkynyt pitkään aikaan. Johtaja Anssi Vanjoki on luvannut, että Nokia nousee vielä. Apuvälineeksi tarjotaan N8 Symbian^3 ja jatkossa Symbian^4 sekä MeeGo:ta. Salon hymyilevät insinöörit ehkä vaikenevat viisaasti. Henkilökohtaisesti toivon Nokialla ripeää ja reipasta nousua. Monen osakkeenomistajan suu kääntyy messingille heti, kun kurssi kiipua nykyisestä matalikosta vaikkapa kaksinkertaiseksi. En ole vielä lukenut tai kuullut Applen tiedotustilaisuuden antia. Tarkistan sen tarkoituksellisesti vasta tämän kirjoituksen jälkeen. Tuliko lunta tupaan? Milloin Nokian johto astuu kameroiden eteen?

 3. Mieluummin toiveikkaasti. Olisin itsekin toki tyytyväinen osakkeen arvon tuplaantumisesta, vaikken niin paljon omistakaan, onneksi, on kai syytä todeta.

  „Saapas näkee mitä kenkä tekee“, vai miten se vanha sanonta meni, mielenkiintoisia aikoja Nokian tiimoilta elellään, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
  Seurataan katseella, ollaan sitten Titanicin kannella tai jossain muualla.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s