Intelin hyvä tulos ja Nokian MeeGo yhdistettiin Ylessä

301220095152 Suomessa Nokian ylemmät toimihenkilöt jatkavat vaivatonta AY-aktiivisuuttaan Nokian peräydyttyä. Intiassa duunarit eivät enää suostu valmistamaan puhelimia nälkäpalkalla. Mutta hyviä enneunia ja etiäisiä on Nokiastakin tarjolla. YLE kertoi aamulla, että Intel on tehnyt hyvän tuloksen ja uutisessa Nokian ja Intelin MeeGo-yhteistyö niputettiin yhteen.

Koska uusin MeeGo tulee markkinoille?

Onko Nokia alihankkijoineen tilannut lohduttomasti chipsejä Inteliltä ja kohta Nokia pamauttaa Veikon Koneen tiskiin ihmepuhelimen, joka hyrrää tietokoneen tavoin tuulipuvun taskussa? Nokia Siemens Networks vuorostaan neuvottelee Motorolan verkkotoimintojen ostamisesta.

Nouseeko Nokia kanveesista ja jatkaa taistelua?

Kaikki asiantuntijat eivät ole yhtä mieltä MeeGo:n ratkaisevasta merkityksestä, koska Nokian lisäksi kukaan muu ei käytä sitä. Apple pysyy ykkösenä ja Android valtaa jokamiehen puhelimet. Mutta Nokian on pakko tehdä jotain, ettei asema kehitysmaissa horju.

Nokian johto on valintansa tehnyt.

Vähitellen niitä hyviä uutisia on pakko tulla tai hallitus joutuu vaihtopenkille. Minä en näe Nokian ongelman ratkaisua johtajien vaihtamisessa. Ohjelmisto-osaamisen pullonkaulat ovat pelottavan suuria ja jotkut sisäpiiriläisetkin myöntävät sen.

Kauanko muutos vaatii?

Stora Ensoa on saneerattu useita vuosia, Amerikan operaatiosta luovuttiin, tehtaita on suljettu. Kovin iloiselta Jouko Karvinen ei näytä vieläkin, vaikka läski on sulatettu ja vesurilla hakattu. Nokian ratkaiseva muutos vie useita vuosia. Uusia polkuja on avattu, mutta sademetsää riittää raivattavaksi vuosiksi. Kuka näkee merkkejä strategian myönteisistä muutoksista?

4 Kommentare zu „Intelin hyvä tulos ja Nokian MeeGo yhdistettiin Ylessä

 1. Suomessa on 500 000 metsätilan omistajaa joilla tarve päästä ulos metsäneuvonnan ja viranomaisen kartellista ja saada tietokoneelleen jatke.

  Omenaan voi jo siirtää metsätilan karttapohjan mesäkuvioineen.

  Kun Iphone sisältää avoimen ohjelmanpätkän jonka avulla voi laatia, laskea ja ylläpitää metsätilan ( 30 – 1000 ha ja n. 300 kuviota ) metsätaloussuunnitelmaa.

  Niin.

  Suomen metsämistajista 300 000 vaihtaisi puhelimensa Iphoneen metsäsuunnittelu ohjelmapalikan julkistuttua.

  Hyötypuhelimesta tällä ohjelmalla maksaa mielellään alveineen tonnin.

  Samma på svenska.

 2. Metsän yhteisomistajat, suku ja uteliaisuus omista metsistä ja niiden tilasta tuplaavat Suomalaistern metsätila – asiakkaiden luvun miljoonaan.

  Nokialla olisi kotimaan markkinoilla etulyötiasema mutta uskaltaako Nokia lähteä kaatamaan metsäorganisaatioiden ja – teollisuuden kartellia.

  Nykyinen Nokian alusta riittäisi jos sinne saisi tupattua metsäsuunitteluohjelman kertoi naapuri.

  Tämä oli esittänyt metsäohjelmaa karttapohjin Nokialaiseen mutta varsin nuivalla vastaanotolla.

  Ei Nokiaa vielä kiinnostanut 100 miljoonna lisää liikevaihtoa kotimaassa.

 3. Kartelli kumoon, tulkitsen kirjoituksesi niin, että Nokialta ei löydy järkeviä applikaatioita metsänomistajien tarpeisiin. Mieleni tekee lisätä tähän, että sama ongelma on vanhojen kiinteistöjen omistajilla. Perinteinen kiinteistövälitys ei osaa myydä vanhaa kamaa, joka sijaitsee väärissä paikoissa (location, location, location). Tiedän kuitenkin, että kysyntää olisi. Kainuussa loma-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan, mutta sijoittajat eivät tiedä siitä. Tunnen „miljoonasti“ ihmisiä, jotka jahtaavat ns. „hyvää elämää“ eri puolilta maailmaa ja valtaosa saattaisi löytää sen kotikunnastaan tai lähipiiristään. iPhone ja iPad eivät ole lopullisia ratkaisua. Nokia voisi panostaa esimerkiksi „hyvän elämän“ ja „metsänhoidon“ projekteihin globaalisti ja kysyntää riittäisi. Sosiaalisen median sovellukset ovat yhä ihan alkutekijöissään.

 4. Oikea tulkinta.

  „Kartelli kumoon, tulkitsen kirjoituksesi niin, että Nokialta ei löydy järkeviä applikaatioita metsänomistajien tarpeisiin.“

  Ei löydy eikä haluta.

  Jos puhelimeen löytyy sovellus jota metsätilojen omistajat voivat pitää itse yllä niin ns. metsäorganisaatioden viranomaisen ja neuvonnan väestä neljännes päätyy yksityisyrittäjiksi.

  Lopuista puolet päätyy raivaussahan kahvoihin.

  Metsänomistajia on aina pidetty ja pidetään neuvonnassa ja viranomaistaholla holhottavina hölmöinä.

  Ne jotka ovat tässä maassa metsäalan toimissa ja viroissa ovat poikkeuksetta metsänomistajia tai metsän osaomistajia.

  Virkapaikka hölmöjen paimenena on heille suojatyötä.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s