Urpilainen lupaa nuorille ja Jungnerille töitä

120120105303Jutta lupasi tänään Urpo Leppäsen hengessä nuorille töitä kolmen kuukauden sisällä, jos kansalaiset nostavat demarit uudelleen hallitusvaltaan. Jos vallassa ovat Kokoomus ja Demarit, on mielenkiintoista nähdä, millaisella rahoitusmallilla duunipaikat järjestetään.

“Juna hiljaista miestä kuljettaa”, laulettiin 60-luvulla. Se kertoi maaltamuuton huimasta vauhdista ja miten siirtotyöläiset lähtivät työn perään maalikyliin.

Miten ja minne nuorten duunipaikat rakennetaan ja kenen rahoilla? Tehtävän mahdottomuudesta tai mahdollisesta toteutumisesta en osaa sanoa juuta en jaata. Mutta onnistuuko valtion varoilla?

Kohta selviää, miten Mikael Jungnerin käy. Häntä ei voi enää nuoreksi nimittää, mutta työttömien joukosta hänkin tekee paluuta työelämään.

10 Kommentare zu „Urpilainen lupaa nuorille ja Jungnerille töitä

 1. Jos nykyisiä galluppeja on uskominen saamme hallitusneuvotteluihin erinomaisen vaikean tilanteen.
  Vielä vaikeammmaksi menee jos SDP ottaa paalupaikan.Hyvänä kakkosenakin se saattaa olla sinipunan paluu.
  Siitä pohjasta on kohtalaiset kokemukset Lipposen johdolla.Pystyykö SDP vallanhimossaan kuitenkaan pakollisiiin leikkauksiin ja pystyykö pyörtämään yrittäjän kukkarolle menoaikeet.Halu palauttaa omaisuusvero ei taida onnistua kuin vasemmiston johtamassa hallituksessa.Vihreäthän suostuvat näköjään mihin tahansa.Demareilla ei ole koskaan ollut ja ei ainakaan puheissa näytä olevan kokonaiskäsitystä uuden työn luomisesta.Heillä on vain tulonjakopolitiikka-ei muuta.keskustalla taas oma aluepoliittinen juttunsa.Tavallaan ne eivät ole puolueita lainkaan vaan edunvalvontajärjestöjä.Kansalaiselle ei jää montaa mistä valita.Demokratia ei vaan toimi, koska se ei pyri yhteiseen hyvään.Yhteinen hyvä ei ole vanhan, säästyneen jakamista vaan uuden luomista. Koko homma on mediapelleilyä, minkä kansa onneksi ymmärtää.Eduskuntatalo on talo missä kuvataan yötä päivää edustajien välisiä suhteita….ja välillä mennään kahvilaan.

 2. Tobe, yritin pienessä päässäni miettiä, mistä, miten ja kenen rahoilla työpaikat luodaan, kun samalla pitäisi pidentää vanhojen työaikaa, lyhentää koulutusta, remontoida hyvinvointivaltiota, vähentää velanottoa, lisätä tuottavuutta ja siirtyminen vähemmän ympäristöä kuluttavaan elämäntapaan. Ainut tie on ehkä sisäinen devalvaatio: palkkoja lasketaan reilusti, mutta kuka sen liikkeen tekee? Jos demareiden puoluetoimistossa on looginen malli valmiina, niin kyllä se on huima keksintö, koska ei se voi tarkoittaa sitä, että pidempään työssä olevien työttömyyttä vuorostaan kasvatetaan. SAK ei lähde siihen kelkkaan. Kovasti tulee duunia tämän yhtälön ratkojille, mutta en usko ongelman ratkeamiseen puoluetoimiston rahoilla. Lisäksi on maksettava risupaketit ja muut uudet maatalousmenot. Ja lainojen lyhennys. Onko ne ostanut halpamaissa valmistetun laskukoneen, jossa on ohjelmistovirhe? Olen ymmälläni.

 3. Kansa ei voi olla niin tyhmää, että äänestää pääministeriksi peruskoulun perusopettajan Kokkolasta…taisi olla vielä ala-asteen joka ehdotuksissaan helposti käy ilmi.

 4. Vanhana eläkkeellä olevana duunarina ei voi muuta kuin todeta, „voi surkeus“. Vanha arvovaltainen SDP on nyt rakkaudenpuolue. Urpilaisen valinta puheenjohtajaksi on ollut suuri virhe. Jungnerin valinta puoluesihteeriksi vie loputkin kunnon työläiset puolueesta. Entiset vakaumukselliset perustyöläiset kääntyvät haudoissaan. Kyllä työväenaate on sen verran vakava asia, että puoluesihteeriksi olisi pitänyt valita mies SAK:sta.
  Tulevat vaalit tulevat osoittamaan, että kokoomus on ainoa „työläisten“ puolue tässä maassa. Rinnalleen saavat Persut, mutta muut ovat pelkkää sirkusta.
  Kylläpä on työväenaate laimentunut. Herran pieksut, – SDP rakkauden puolue!!!

 5. Voi Surkeutta!
  Kirjoituksestasi päättelen, että linjat eivät ole ojennuksessa. Miten epäyhtenäisenä puolue lähtee vaaleihin? Ovatko perusdemarit paitsiossa ja Jutta-Jungner-Heinäluoma etsivät uusia äänestäjiä? Puolue vuotaa moneen suuntaan. Yrittääkö Jungner verkoillaan tavoitella oikeistodemareita ja nuoria? Heinäluoman tonttina on SAK ja Urpilainen yrittää hurmata opot ja opet. Mutta meneekö viesti perille? Millainen kuva syntyy johtajuudesta? Tavoite on kova: hallitukseen meno edellyttänee voittoa eduskuntavaaleissa. Nyt tiedämme asetelmat. Muut pääpuolueet pitävät puoluekokouksensa myöhemmin. Saas nähdä, tuleeko tästä kiihkeä kisa?

 6. Helge.V.Keitel.
  Kun Jutasta tehtiin puheenjohtaja niin körmyt loukkaantuivat. He olivat tottuneet taistelemaan joskus tiukastikin eduistaan. Vaikka Jutta onkin vankkaa demariperhettä ei häntä ole koskaan pidetty varteenotettavana puheenjohtajana ikädemareitten joukossa. Hänen valinnallaan viestitettiin puolueen periksiantoa. Jos niin on niin se voidaan luokitella synniksi työväenaatetta kohtaan. Eihän meillä tässä maassa ole muita varteenotettavia todellisi työväenpuolueita kuin demarit. Jos se siirtyy rakastelun linjoille niin tulevaisuus jää lyhyeksi. Ajatteles nyt vanhat ateistit valitsevat kaksi pappia suurella äänivyöryllä. Toisen eduskuntaan ja toisen Brysseliin. Ei mahdu vanhan demarin kaaliin. Ei sinne sovi tämä rakkauden teemakaan. Toivottavasti onnistuvat saamaan muutaman nuoren riveihinsä tällä taktiikalla. Kyllä Persuille tarjotaan hurjaa äänivyöryä. Kepu antaa sille omistaan ja nyt sitten demaritkin.

 7. Voi Surkeutta!

  Duuni katoaa Suomesta muualle ja poliittinen todellisuus muuttuu rajusti. Aikaisemmin tehtaanomistajat ja porvarit miellettiin isänmaallisiksi. Nyt duunarit, metsänomistajat ja maanviljelijät ovat ottaneet sen roolin. Nykyään tehtailla ei enää ole isänmaata.

  Onko tulevaisuuden duunari on yksin- tai mikroyrittäjä?

  Miten SAK toimii tällaisessa Suomessa, jossa duunari on sekä työnantaja että palkollinen samanaikaisesti?

  Tehdastyö on vähenevä luonnonvara. Ensin automaatio ja koneellistuminen vähensi työvoiman tarvetta, nyt tehtaat siirretään surutta ja säälimättä rajojen ulkopuolelle markkinoiden ja halvempien kustannusten perään.

  Tässä ympäristössä perinteinen työväenpolitiikka on erittäin vaikeassa umpikujassa. Demareidenkin on keksittävä aivan uudenlaisia pärjäämisen keinoja. Tähän hätään ja tuleviin vaaleihin yhdelläkään puolueella ei ole tepsiviä keinoja.

  Mainostoimistokikkailuilla ja kampauksen stailailulla ehkä saadaan torjuntavoittoja, mutta peliasetelmat muuttuvat rajusti. Demarirakkaus on oljenkorsi. Parempaakaan ei ole. Kokkarit ovat sekä vihreitä että uusi työväenpuolue.

  Miltä näyttää „uusi työväenluokka“ kymmenen vuoden kuluttua?

 8. SDP yrittää kerrankin muuttaa toimintaansa vanhan kunnon työväenlaulun sanoituksen suuntaan:“Tää on viimeinen taisto…“
  Vakavasti puhuen herra Jugner puhuu mitä tahansa millä hän itse nousee vallan kammareihin.Ihan hyvä mies vaikka Kokoomukseen.Pragmaatikko jolle „anything goes“.Mutta veroaseella he eivät onnistu.Mitään ei saa nostaa ja jotain pitää nostaa? Mitään ei saa leikata ja kuluja pitää karsia? Veroalen pitää loppua ja jne jne.?Ennen lopullisia väittelyitä saamme varmaan kuulla sen ihan oikean ehdotuksen?Kuka muuten johtaa SDP:tä? Ehkä herra Mikael itse?Syvä iskumme on , viha voittamaton…

 9. Joo pojat! Taidetaan olla osin samaa mieltä siitä, että muutosta tulee ja se on raju! Tulee mielenkiintoinen vuosi ennen vaaleja. Veikkaan, että rapa tulee vielä lentämää. Kaikki eri puolueitten synnit kaivetaan laarien pohjilta. Yksi on pilkistämässä ja se on kepun suuri keksintö ruveta polttamaan risuja ja olkia. Joku neropatti on huomannut, että kepu on viemässä humuksetkin metsistä ja pelloilta saadakseen kannattajilleen hetken vielä elintasoa.
  Demareista vielä sen verran, että Lipponenhan se alamäen aloitti. Liikanan ja Ahde toivat miinusta omienkin keskuudessa. Sundqvist oli luku sinänsä. Nyt sitten porvarilliset prinssi ja prinsessa. Persliuku saattaa olla kepulla ja demareillakin melkoinen.
  Vanhat puolueet ja poliitikot ovat tottuneet elämään kuin siat vatukossa. Ei ole ollut pelkoa kansan kostosta. En toivo kaaosta, mutta onhan nyt pakko saada ryhtiä puolueille!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s