Kahdeksan miljardia euroa vakuusrahastoon

E71_11.10.2009_Loviisa 016

Suomen osuus vakausrahastosta on kahdeksan miljardia euroa. Onko se paljon Kreikka-keikkaan verrattuna? Minusta on hienoa, että olemme osana Euroopan talouselämän ydintä. Suomen ei tarvitse jättää erillistä konkurssihakemusta. Etelä-Euroopan maista kerrotaan nyt, että kaveria ei jätetä. Tässä säästämme aikaa ja rahaa!

Euroopan hullut päivät eivät pääty 750 miljardin euron tukipakettiin. Vakautus on vasta eurooppalaisen muutoksen starttilaukaus. Kohta Suomi joutuu laittamaan kuntataloutensa kuriin.

Valtion velkaa ei enää pysty lisäämään. Pahinta yhtälössä on, että joudumme katsomaan totuutta silmiin. Euroopan rampaantuminen (Rompoy) ja heikentyminen on tosiasia. EU on suomalaisten näkökulmasta parinkymmenen vuoden ikäinen torjuntavoitto. Menestymisen eväät löytyvät tulevaisuudessa Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Aasiasta.

Suomi elää metsässä ja Kreikka tietää, miten tyhmät Pohjoismaat (Suomi ainoana) pannaan maksamaan heidän korruptiosta ja taloudellisesta lepsuudesta aiheutuvat kustannukset. Suomi on EU:n mallioppilas, jolle hyväksytyksi tuleminen  EU:n ytimessä on kaikki kaikessa.

Ei syytä huoleen. Lyhyellä tähtäyksellä “vakausraha” ei haittaa tuulipukukansan arkista ahertamista. Hyvinvointivaltio ei ole vielä täysin tuusan nuuskana. Meillä on vielä toivoa. Jospa Välimeren maat koppeentuvat huolehtimaan veloistaan. Parin vuoden kuluttua tiedämme tarkemmin, miten tässä käy.

8 Kommentare zu „Kahdeksan miljardia euroa vakuusrahastoon

 1. Helge

  Tiedät aivan samalla tavalla kuin minäkin, että Kepu ei salli kuntasektorin tervehdyttämistä = korvaamista maakunnalliselle itsehallinnolla. Syynä se, että liian moni puolueen uskollinen uurastaja jää ilman palkkaa. Töitä kun ei ole ollut tähänkään asti. Ei ainakaan häiriöksi asti.

  Mutta sitä kyllä epäilen, että me suomalaiset joutuisimme katsomaan totuutta silmiin. Sillä vaikka joku pakottaisi, Kepu ei siihen suostu. Ja sitten taas lisätään velkaa.

 2. Suomen Kepu ja Kreikka ovat synonyymejä ja olen varma, että vaihtoehtoja ei enää „kriisilainan“ jälkeen ei ole kenelläkään. Eurooppa on paskana, romuna, pirstaliena ja tässä ei enää mikään selittäminen auta. Japanin remontti alkoi 1990-luvun alussa, eikä ole edennyt mihinkään. Vuonna 2030 tiedämme, miten nopeasti Eurooppa reagoi. Olettamukseni on, että Loviisan ykkönen ja kakkonen ajetaan alas ennen kuin tajuamme, miten isosta remontista Euroopassa on kyse. Järjen ääni liikkuu mahdottoman hitaasti. Euroopan „lurjustelijat“ eivät pelasta Eurooppaa ja ytimiesssä lilluvat eivät siihen pysty. Eurooppa on liian pieni. Tarvitaan jotain aivan muuta.

 3. Olet todennäköisesti oikeassa. Ja juuri siksi ainoa millä on merkitystä on JOKU MUU. Koska juuri „hän“ on ainoa tapa palauttaa tasavaltainen demokratia lähtökohdilleen. Kansalaisiin. Ja ainoastaan toimiva demokratia voi huolehtia toimivista markkinoista. (Me asiakasmaat huolehdimme Kiinan markkinoista. Hetken.)

 4. Niinhän tässä käy.

  Jos mihinkään johtamattomia periferian aluetukia leikataan tai lopetetaan loppuu samalla maalaiskuntien miljoonasade.

  Osansa sateesta saavat tulojakorganisaatioiden palkkatut virkamiehet ja toimihenkilöt siinä kuin toimijat paikallisine perheineen eli kreikkalaisella ilmaisulla „sukuineen“.

  „Syynä se, että liian moni puolueen uskollinen uurastaja jää ilman palkkaa“

  Niin, jäisi virkapalkatta ja jäisi suku ilman kansallisia ja EU – tukia.

  Väki syrjäperillä todella nyt on kahden kerroksen väkeä toisaalla virka – ja tukieliitti ja toisaalla heikosti palkatut, pätkäläiset, yksinhuoltavat jotka saattavat äänestää „Jotakin Muuta“.

  EU jakoi kaikille joilla rahaa oli ennestään lisää rahaa ja siinä sivussa:

  1. Alijäämäiset valtiot saivat korkokaton veloilleen ja nykymeno sai siunauksen.

  2. Ennestään velattomat kansalaiset tulouttavat osakkeiden nousuputken pankkinsa neuvon mukaan veli Käteiseksi ja ostavat syntyvästä kuopasta halvalla joka kvartaali lisää.

  3. Sosialistit ja kuluttajat joilla on palkkatöitä ja virka ovat meillä hyvin tyytyväisiä, eivät he melua blogeissaa, he aloittavat ikuisen keskustelun muiden köyhyyyden poistamisesta ja uusista tukimuodoista.

  4. Urpilaiset, Heinäluomat ja uusi Arhilais vasemmisto syystä pelkäävät, että vanhat äänestäjät eivät äänestä, nuoret osattomat jättävät äänestämättä jolloin vasemmisto katoaa.

  Jotain muuta tulossa, Herrat ?

 5. Maalaisukko,

  Pienissä maalaiskunnissa EU-projektit voivat käytännössä muuttua perhetueksi ja lapsenlisän jatkeeksi. Niillä ylläpidetään Suomessa Kepun hallinnoimaa vihreää peittoa Kehä III ulkopuolella.

 6. Kovin vakavalla naamalla herrat maailmanmenoa murehtivat..
  Zorbas vain soimaan ja vääntämään niskalenkkiä toinen toisistamme.
  Viettäkäämme kreikkalainen ilta !

  Kun viimeisetkin siemenperunat on syöty, tehkäämme Lapista eurooppalainen mallituulivoimapuisto !
  Syöttötariffit ovat jo käytössä. Ja tuntureilla tuulee. Energiansäästöä saamme sillä, että jätämme propellimastot rakentamatta. Ei myöskään tarvita voimalinjoja eikä asfalttiteitä joko tornin juurelle. Uusiutumatonta luonnonvaraa säästyy jokaista rakentamatonta tuulivoima-kWh:ta kohden kaksikymmenkertaisesti rakentamattomaan atomisähköön verrattuna !
  Energian nettotuottokin olisi Lapissa kuitenkin sama kuin propellien kera. Siis noin nolla.

  Ilmastorahaa on sinisilmiltä jaossa, kun luvataan vähentää päästöjä. Tyhjässä Lapissa ei juuri väkeä ole. Eivätkä juuri mitään tee.
  Jos ei mitään tee, ei päästöjäkään tule. Mitä nyt porot piereskelevät syöttötariffiheiniä märehtiessään.
  Sen verran Lapinkin metsät kasvavat, että nettohiilinielusta on kysymys, joten oikein hyvältä näyttää.

  Jos sitten kuitenkin oikein huonosti alkaa mennä, ja dominopeli kaataa EU:n, Joku Muu rientää apuun, kuin Suomen Joutsen Mikki Hiirelle.
  Mutta jos Telluksen rajallisista resursseista ei enää Joku Muu -auttajaa löydy, ovat alienit viimeinen oljenkortemme.
  Juhan af Grann EU-presidentiksi sen Römppäukon sijaan, ja vot, alienit tuovat ilosanoman ihmiskunnan tuhlaripojille !

  Tähän kaikki luottakaamme !

 7. Vox Populi,

  Turhia nämä murehtimiset ovat. Kyllä niille miljardeille löytyy lusmuilevia käyttäjiä, vaikka kuinka otsa rypyssä yrittäisimme täällä parempaa – jollei parasta – maailmaa rakentaa. Haaskioon menevät nämä aatoksemme joka tapauksessa. On se niin väärin 😉

 8. „Mitä nyt porot piereskelevät syöttötariffiheiniä märehtiessään“ ja vähä väki istuu vielä 6 – kymppisinä „lapsenlisillä ja perhetuilla“ 😀

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s