Nokian N8 ilmeisen hyvä kamerapuhelin

23022010685_n8 Nokialta tulee N8 Symbian 3, jossa on 12 megapikselin kamera. Nokia saattaa hyökätä vastustajiensa kimppuun entistä paremmilla kamerapuhelimilla. Ajoin keskiviikkona 28.4.2010 Keilaniemen ohi kaksi kertaa ja jossain siellä N8 prototyypit ovat koekäytössä.

Nokia joutuu valitsemaan Applesta ja Androidista poikkeavan strategian ja maailman suurimmalle kameravalmistajalle 12 megapikselin kännykamera saattaa olla järkevä veto. Aiheesta keskustellaan.

N8 hinta on kohtuullinen. Nokia harjoittelee uudenlaista julkisuusstrategiaa. Uudesta puhelimesta on puolesta ja vastaan vuotoja. Kohta kuulemme lisää. Symbian 3 käyttöjärjestelmän parannukset eivät vielä Qaiku-keskustelijoita vakuuta.

OutiV kirjoittaa Posterous –blogissaan: Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki piti eilen SHOK Summit -seminaarissa* inspiroivan puheen. Hän kertoi kamerakännykän syntyhistorian: kuinka linssivalmistaja Carl Zeiss aluksi vain nauroi Nokian yhteistyöehdotukselle. Puhelimellako muka otettaisiin valokuvia? Käsittämättömän hölmö idea kuitenkin jalostui innovaatioksi, kaupalliseksi menestykseksi. Eilen Vanjoki intoutui taas visioimaan: mitä, jos kamerakännykkä joskus korvaisikin painavat järjestelmäkamerat? Tai videokamerat? Kehitys kehittyy, kamerakännykkäteknologia ottaa parhaillaan jättiaskelia eteenpäin.

6 Kommentare zu „Nokian N8 ilmeisen hyvä kamerapuhelin

 1. Kuulostaa taas liian hyvältä ollakseen totta.Lähes koko aikuisen ikäni valokuvausta
  vaihtelevasti harrastaneena ja aikoinaan hyvinkin painavaa varustelaukkua järjestelmä-
  runkoineen, jalustoineen ynnä sekalainen määrä lasitavaraa mukana reuhtoneena, olisi
  kuin taivaanlahja saada kaikki purkkiin yhdellä ja ainoalla välineellä. Vieläpä kännykällä, joka kulkee paidan taskussa. Lisäksi terävää videokuvaa.

  Mikähän mahtaa olla ns. kohtuullinen hinta moiselle mullistukselle.
  En oikein jaksa vielä uskoa, että kännykän optiikka ym. muu tekniikka koskaan voi yltää
  nykyaikaisen järjestelmädigin tasolle. Saas nähdä. Ostan heti jos on mitä lupaa.

 2. Jo vuonna 2004, kun vision matkapuhelin ja sen verkkojen tulevaisuuden puhuin siitä, että 3G puhelimiin tulisi toinen kamera. Sillä voisi nyt WLAN puhelimilla puhua ilmaiseksi Skype video tai näköpuheluja. Tavallisella puhelimella välittyy vain 5% siitä viestistä, mikä välittyy, kun tavataan vaikka kaudulla. Kun Apple julkaisi iPhone3GS oli Amerikassa paljon kysymyksiä, miksi siinä ei ollut tuota toista kameraa. Mutta nyt ennakkotiedot uudesta iPhone4 puhelimesta kertovat, että siinä on nyt tuo toinen kamera etupuolella. Mutta Nokian uusi N8 korostaa hyvää kameraa takana, eikä siinä ole toista kameraa. Uskon, kuitenkin, että vaikka näköpuhelin ei ole aiemmin tullut hyvin esiin, niin nyt on Skypen ilmaiset puhelut ja kun sen tuo nyt esiin suosittu Apple, voi se saada ilmaa alleensa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s