Suomineidolla Kepu ja Madeleinella Jonas

Pohjoismaiset demokratiat tanssivat Pettäjän Tie sävelten tahdissa. „Kepu pettää aina“ on yhtä tuttu kuin „Siemens on sähköä“ tai „Sidostesukka kestää“. Jonas on ruotsalaisten versio Turhapurosta, jonka aivot ovat tipahtaneet housuihin. Arkijärjen pohjalta on vaikea ymmärtää Jonaksen hiihtoromanssia, mutta kyllähän se vahvistaa käsitystä siitä, mitä urosten mielissä liikkuu skimbalomakohteissa.

KMS-Kepu on aloittanut likapyykkinsä pesun uudella avoimuuskampanjalla, joka ei edellytä ulkopuolista erityistilintarkastusta. Uusi puoluesihteeriehdokas tarjoaa enemmän ideologiaa ja vähemmän kähmintää ja suhmurointia.

Jännittää, millä eväillä ja kenen sponsorirahoilla seuraavia vaaleja pyöritetään. Eero Heinäluoma keksi, että maahanmuuttokeskustelun kierrättämisellä saa julkisuutta. Onhan siitä helpompi puhua, kun kohde on kaukana rajojen ulkopuolella. Toista olisi heittää tiskiin veronkorotusta, alvikorotusta, hyvinvointileikkausta.

Kepu onnistui tuomaan politiikan takaisin energiapeliin. Suomesta ei enää löydy risupakettivapaata vyöhykkettä, kun Helsinkikin siirtyy lämmittämään kivitalojaan haloilla (Loviisan hukkaputki ei kelvannut). Tuulimyllyjä on kohta jokaisen takapihalla ja Lappi saa ydinvoimalan Kemijärven sellutehtaan korvikkeeksi.

2 Kommentare zu „Suomineidolla Kepu ja Madeleinella Jonas

 1. Niin, kaikki vaan lämmittämään haloilla, palataan 30-luvulle. Porukat mottimetsään.
  Kuinkahan onnistuu .

  Entäs kun juuri on arvon tutkijat todistelleet kuinka kauhean vaarallista puunpoltto
  ihmiseläjien terveydelle on, joka vuosi kuolee kuulemma 250 henk. Suomessa puunpolton
  hiukkaspäästöihin. ( mitenköhän sekin on todettu ).

  Eli kysymys on siitä, että yksityisen pienasujan takat sun muut kiukaat ovat tappajia, tulee kieltää. Suuret yksiköt, jotka rahoitetaan veroeuroilla keskitetysti joskus tulevaisuudessa, erittäin kalliin ja vaikeasti toteutettavan muutosprosessin jälkeen tuottavat sitä lämpöä, jota pientulisijat nyt tekevät.

  Lämmöntuotanto täytyy saada keskityksen kautta verotuksen piiriin, siitä on kyse.
  Ilmaista lämpöä ei saa roskapuun poltolla olla, se on pois kaupallisen sektorin
  tuloksesta.

  Tähän on tultu, kansan äänestettyä oikeistoa, saadakseen lisää yksilönvapautta,
  päästäkseen vasemmiston ns. holhoamiselta ja kaiken verottamiselta ollaankin saamassa
  markkinatalouden vaatiman vapaan kilpailun nimissä vielä tiukempi kuristusote muka
  edullisin vaihtoehto aina ja kaikkeen mahdolliseen. Siis suuret keskitetyt yksiköt
  jotka ovat näennäisen tehokkaita omistajilleen, mutta usein unohtavat sen mitättömän,
  toimijan, eli asiakkaan, koko homman maksajan. Siitä viis. Hyvänä esimerkkinä jätehuolto, josta tuli bisnestä. Maksut kuluttajille nousseet pilviin.

  No, tämä ehkä karkasi turhan kauas aiheesta, mutta liittyy vahvasti Kepun ja muiden
  väliseen energiapeliin.

 2. Suuret energiayritykset ostavat oitis kaikki kunnalliset yli 20 MW lämpölaitokset ja jos niissä tuotetaan lisäksi (CHP) sähköä, silloin ne ovat entistä parempiaa kassavirtakoneita. Lähilämpölaitokset ovat absoluuttisia monopolitoimijoita alueillaan.

  Uskon, että seuraavaksi mielenkiinto kohdistuu 20 – 1 MW CHP-laitoksiin. Kuluttajan rooli on vain maksaa laskut ajallaan.

  Oikeisto ja vasemmisto ovat pelkkiä pelinappuloita. Puolueet pannaan kamppailemaan toisiaan vastaan. Kun varsinaisista asioista – esimerkiksi Suomen kansantalouden tila 2015 – ei uskalleta puhua, on poliittisesti viisasta pohtia „saako joku rutiköytä afriikkalainen tulla Suomeen sotkemaan hitsareiden ja paperikoneen käyttäjien työmarkkinoita“.

  Veronkorotuksista, ALV-nostoista ja kululeikkauksista kukaan ei uskalla puhua, koska niisä puhumalla sinetöityy 2011 vaalitappio. Tämä meidän narina ja kitinä ei vaikuta mitään, koska eihän näitä lue kuin kourallinen tai muutamasata.

  Kaiken lisäksi saatamme olla jopa väärässä 😉

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s