Mikroduunista miljoonabisnes

5tmikroduuni Muutama sana Mikroduunista |Suomessa on noin 310 000 yritystä. Niistä vain 105 on yli tuhannen henkilön firmoja, kun taas alle viiden henkilön mikroyrityksiä on peräti 272 000.

Tervehdys Kauppalehden blogaajille ja lukijoille. En ole ehtinyt tänne pitkään aikaa. Ehkä lumityöt ja muut askareet ovat toimineet aikavarkaina, mutta pitää silti välillä kirjoitella jotain aurinkoisesta Loviisasta. Mikroduuni on ollut tapetilla innovaatiojunan spin-offina ja mietimme aihepiirin jatkokehittämistä viimeksi Sitrassa 3.3.2010. Lisää tietoa löytyy tästä blogista. Aiheesta keskustellaan myös Qaikussa.

Jos Suomen 1 405 000 toimihenkilöä käyttää iltaisin 10 minuuttia omaa aikaa työsähköposteihin vastaamiseen, se tarkoittaa yhteensä 53 092 500 ilmaista työtuntia vuodessa.

Muunnan tuon yllä olevan lukusarjan mikroduuniksi. Kuvitellaan, että toimihenkilöiden työtaakasta löytyy saman verran 10 euron arvoisia mikroduunipätkiä, joiden ostaminen nykysysteemeillä ja käytännöillä on liian vaikeaa, silloin tämä kaava johtaisi yli puolen miljardin euron bisnekseen.

Jos jokaisesta yrityksestä irtoisi tonnin edestä mikroduunia vuodessa, silloin 310 000 000 euroa liikevaihtoa. Tonni vuodessa tarkoittaisi alle satasen mikroduuniostosta kuukaudessa.

Näillä laskelmilla yritän avata mikroduunimysteeriä. Pätkä- ja paskaduuneista on puhuttu 1990-luvulta alkaen. Miltä tuntuisi työn pilkkominen vielä pienempiin palasiin? Japanissa on kehitetty GPS-karttajärjestelmiä, jotka mahdollistavat mikroduunien tarjoamisen ja ostamisen kännykän avulla ja mobiilisti. Toimiakseen systeemiltä edellytetään verojen, tel-maksujen, vakuutusten ja muiden lisukkeiden hoitoa yhdellä painalluksella. Helppoutta haetaan, onko kellään idiksiä tähän liittyen?

3 Kommentare zu „Mikroduunista miljoonabisnes

 1. H.V. Idea on hyvä. Niinhän pitäsi olla. Monia asioita tulisi hoidettua joustavasti ja ilman turhia ja monimutkaisia byrokratiota.

  Mutta voi sentään. Helppoa ei se tule olemaan. Tuntien suomalaisen luonteen ja -lainsäädännön tulee asiassa olemaan harmeja ja pettymyksiä monille. Lumenluonnissakin voi sattua vahinko – kuka korvaa, mitä ja kenelle? Istutaan raastupaan. Vanhus, jonka luona olit vieraillut ja tarjonnut apuasi kuoli. Perilliset väittävät että olet varastanut vanhukselta sen ja sen esineen. Heillä on todisteet että ne olivat olleet vahuksella – seurauksena huvästä tahdostasi kotiisi saapuu poliisi sireenit ulvoen. Joudut kuulusteluihin ja olet ongelmissa. Piirrät logon T:mi Puijari:lle. Pujari ei maksa teoksestasi mitään, eikä sinun kannata niin pientä asiaa viedä ulosottoon. Kun korvauksetta olet tehnyt työn, niin viisastut ja pyydät ennakkomaksua. Sen jälkeen T:mi Puijari tettää työn harjoitustyönä taidekoululla – ja ilmaiseksi. Tässä olivat kysessä vain asiakas-tuottaja suhteet. Kun asiaan sitten liitetään viranomaiset ja verottaja, niin mikropuuhastelija tietää mitä yrittäminen tarkoittaa. Onneksi tässä ei ole tullia, sillä sitten asia vasta riemua olisi. Tämä on kai se syy, miksi siivoukset, lumenluonnit yms. hoituvat virolaisin voimin tai jotkut muut asiat Eestissä ilman „hyvinvointi“-valtion byrokratiaa.

  Tarjonnan, tilauksen, toimituksen, maksujen, verojen, tel-maksujen, vakuutusten ja muiden lisukkeiden hoitoon on olemassa kirjanpito- ja laskentasysteemejä, jotka voi sitoa sotuun, että niihin ei idea kaadu.

  En tiedä, mikä on paskaduunia, mutta minulla on jokin käsitys siitä, kuten seuraavasta ilmenee. Yli kuusikymmentä vuotta sitten kävin kansakoulua. Siellä oli poika, joka ei oppinut lukemaan, eikä laskemaan. Hän joutui ns. apukouluun. Aikoinaan hän kävi armeijan (hevosmihenä). Sieltä päästyään hän teki maatöitä, osti traktorin sekä siihen säiliöperävaunun. Niillä hän alkoi tyhjenellä ihmisten likakaivoja ja vei paskan lannoitteeksi. Hän loi 50/60-luvulla liiketoiminnan ja hänestä tuli myöhemmin varakas mies – yrittäjä. Se kai on paskaduunia – mutta tarpeellista sekin.

 2. Pitkän linjan mies, kuvailet todellisuutta vivahderikkaasti. Kaikki nuo ongelmat ovat mahdollisia ja toimiakseen systeemissä on oltava myös luottamusta vahvistavaa voimaa, koska muuten tilanne irtoaisi näpeistä äkkiä. Mikroduuni ei ole mikään huitasten kasaan laitettava kokonaisuus, sen myönnän. Tarvitaan sekä jing että jang, musta ja valkoinen, on ymmärrettävä kokonaisuus. Katsotaan, miten tämä saadaan liikkeelle. Sitra ja TEM ovat osoittaneet, että aihe on kiinnostava, mutta tuo ongelmasuo on kahlattava läpi.

 3. Julkinen yleisellä ilmoituksella.

  Tämä ilmoittaa suurelle yleisölle todellisen lainanantaja verkossa että otin yhteyttä internetin kautta, kun olen nähnyt mainoksen työnantajastaan oikeutus televisiossa, kun ilmoitettiin, että me laina etsijän pitäisi olla varovainen sellainen lainanantajan otamme yhteyttä varten lainaa verkossa että tämä on sellainen lainanantajan etsimme, aito lainan, että meidän pitäisi conatct tämä todellinen lainanantajalle verkossa. Sitten otin yhteyttä niitä lainan 80,000.00 Euro jälkeen 48 tuntia minun lainan hyväksymisestä ja siirretään tililleni alle 48 tuntia viipymättä. Ota tämä aito lainanantaja tänään sähköpostitse: reliancetrustfund1@gmail.com

  Ja kerro tem, että heidän asiakkaansa nimeltä rouva Timongwer Joyce From Suomessa käyttöön voit niitä

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s