Eduskunta ei tykkää Niinistöstä

Journalistien ja blogaajien tehtävänä on vahtia vallanpitäjiä. Myötäsilittäminen ei ole moraalisesti sopivaa blogaamista. Vallanpitäjät on pantava seinää vastaan ja vedettävä virtuaalisesta kravatista niin että silmät pullistuvat kuopistaan, koska ne käyttävät meidän rahoja matkustaessaan Kubaan tutustumaan sikäläiseen pankkijärjestelmään. Niinistö saattaa tähdätä Haloskan paikalle seuraavissa pressavaaleissa ja kannatusta hänellä lienee rutkasti yli puoluerajojen. Mutta eduskunta ei tykkää Niinistöstä, kamreerista, joka kiusaa heitä. Se toivoo puheenjohtajaksi suurpiirteistä ja leväperäistä politiikkoa, joka paskat välittää kansalaisten varojen käytöstä.

Onko Niinistö taitava populisti, joka Soinin tavoin tietää, mistä narusta pitää vetää, että kansakunnan syvät rivit huutaisivat hurraata ja äänestäisivät heitä? Vai saavatko kaikki kaapin paikan näyttäjät populisti-leiman otsaansa Vennamon tavoin, ettei tyhmä kansa tietäisi, että näistä herra-narreista on päästävä kipin kapin eroon, että rosvot ja huijarit, pellet ja koijarit saisivat mellastaa vapaasti ja matkustaa tilintarkastuksista välittämättä, minne tahansa, jos mieli tekee.

Kansanedustajat eivät tahdo eduskunnan saavutetuista eduista luopua. Niinistö lahdataan puhemiesäänestyksessä ja hänelle osoitetaan eduskunnan ulko-ovea. Rosvot ja koijarit siellä määräävät ja väärille teille harhautunut presidenttiehdokas ajetaan nurkkaan äänestämällä, jolloin demokratia voittaa ja vanha peli voi jatkua.

Västämättä tulee mieleen Hitlerin vallannousu

Saksan kansa halusi Aatun rautkansleriksi ja lopputuloksen tiedämme. Niinistiö on näyttäytynyt eduskunnassa outona kokoomuslaisena, jonka sydämen paikalle ei ole kassakone. Minä en ole häntä äänestänyt, koska en usko kansanedustuslaitokseemme. Tätä uskoa en tahdo levittää laajemmaksi käytännöksi, koska luotan kuitenkin kansanvaltaan ja demokratiaan, mutta en usko näihin ihmisiin, jotka nyt lakia säätävät ja hallitusta pitävät.

Tahdon, että seuraava eduskunta saa aivan uudet kasvot ja uuden moraalin. Jos Niinistö lähtee ja kääntää „vaalirahoitusskoijarielle“ selkänsä, on se häneltä miehekäs teko. Sille sakille, joka nyt kuvittelee, että kansalaiset unohtavat, ainut oikea tie on paluu kotikonnuille – lapion ja talikon varteen. Harva heistä lähtee kilometritehtaalle. Hyvät virat ovat valmiina odottamassa.

Suomi tarvitsee ajattelevia ja moraaliltaa täyspäisiä ihmisä. Tämä eduskunta on tehtävänsä tehnyt ja saa puolestani muuttaa Kuubaan tai Pohjois-Koreaan, vaikka sääliksi käy „niitäkin demokratioita“. Eläköön Suomi – ilman näitä!

 

PS: Internet-demokratia huolettaa myös USA:ssa. Olemmeko siirtymässä edustuksellisen ja suoran demokratian hybriidimalliin, jossa kansanedustuslaitoksen asema horjuu?

 

 

 

11 Kommentare zu „Eduskunta ei tykkää Niinistöstä

 1. Hienoa Helge. Asetutko ehdokkaaksi? 🙂

  Jos meidän poliittisessa historiassa on joskus osoitettu se voima, joka toteutuu kun äänestäjät valitsevat protestinsa yksiselitteisesti protestiksi, kirjoittamalla lippuun esimerkiksi JOKU MUU, se on nyt.

  Olen toki kanssasi samaa mieltä siitä, että meidän ikioma nomenklatuuramme – puolueita edustavat kansanedustajat – tässä tilanteessa paljastivat elämän realiteeteistä irtaantuneen arvomaailmansa.

  Ja yhdyn toiveeseesi, „Suomi tarvitsee ajattelevia ja moraaliltaan täyspäisiä ihmisiä:“ Mutta niitä ei löydy ennen kuin kansalaiset äänestävät 2011 kirjoittamalla JOKU MUU.

 2. hakki, vallankumous syö lapsensa. Mikään näistä nykyisistä „rosvokoplista“ ei hyväksyisi minua ehdokkaaksi ja kahdellakymmenellä KL äänellä ei tule valituksi. Mutta haluan taistella paremman Suomen puolesta kaikilla muilla mahdollisilla areenoilla. Pyssymieheksi minusta ei ole, koska en omista ensimmäistäkään torlakkoa, joten vallankumoukseni voimavarat ovat lähinnä läppärin näppäimissä. Mihinkään suureen voittoon en usko, koska kansa luottaa korhosiin, vanhasiin ja väyrysiin. Huvittavinta tässä on, etten pidä Väyrystäkään täysin turmeltuneena. Se kertoo, miten alas olemme vajonneet. Me blogaajat olemme narreja, joilla ei ole valta, joiden kirjoituksia ei lueta ja joiden vääristyneille mielipiteille nauretaan. Tämä p-nuolijoiden yhteiskunta ja mitä ruskeampi kieli, sitä parempi virka. Näen tämän ilmiön kunnallistasolla ja valtakunnan kaapin päällä. Kaatopaikkakamaa tämä demokratia on, mutta mitä tilalle?

 3. Helge

  Alappa sitten „kaikilla muilla mahdollisilla areenoilla“ keräämään massiivista kannattajakuntaa kirjoittamaan vaalilippuihinsa JOKU MUU. Kansalaisten demokratia ei ole kaatopaikkakamaa. Nykyinen politbyrokratiamme on.

 4. helanes, miten pääsemme eroon tästä „joukosta“, joka ei mistään piittaa? Minä haparoin täydellisessä pimeydessä.

  hakki, niillä areenoilla, joissa toimin, politiikka ei kiinnosta pätkääkään. Samalla tulen paljastaneeksi, että politiikan vastaisuus ja inho on tämän mykymeniningin jatkumisen tae. Mitä suuremmaksi politiikan inho muuttaa, sitä pienemmällä porukalla on läpimenemisen mahdollisuus. Sinä ja minä olemme demokratian vihollisia, koska emme arvosta sen nykyisiä edustajia. Muutos on aloitettava meistä skeptikoista ja inhokeista.

 5. Edustajalaitoksemme on äänestänyt tänään vain siitä, montako turhaa edustajaa Arkadianmäellä on. Luku näyttäisi olevan 110. Luulin, että tilannetta olisi voitu parantaa jo sadankin vähentämisellä, mutta mitä vähemmän, sitä vähäisempää on tyhmyydenkin tiivistyminen.

 6. En tieda missamaarin olette tietoisia mita tapahtuu eripuolilla mailmaa, mutta jos katsotte englanninkielisija blogeja Valloissa taalla tai muualla, niin huomaatte, etta menittepa mihin mailman osaan tahansa, siella kaikkialla on sama kapinahenkisyys, levottomuus ja epatoivoinen pyrkimys loytaa jotakin uutta, kestavaa ja parempaa.

  Kaikkialla voi loytaa samanlaisuutta, tuhansin erinlaisin poliittisin varityksin, mutta perusminaisuuksiltaan taysin samaa, „oravapyora“ juoksemista. Ainoana erona on ollut silmiinpistava suomalaisten bloggaajien raavasuisuus. Siina olette mestareita – muussa – jatettakoon se teidan itsenne loydettavaksi.

 7. Helge

  Huomasitko muuten mikä voima on sillä, että valitsija kirjoittaa lippuunsa jotain sellaista, joka aiheuttaa äänen hylkäämisen tai samaa ajavan toimenpiteen, jättää tyhjän äänestyslipun? Itse asiassa Niinistö suivaantui siitä, että riittävän moni äänestäjä „kirjoitti“ lippuunsa JOKU MUU.

  Tässä tapauksessa se mitä mieltä olemme toimenpiteen järkevyydestä juuri tässä äänestyksessä on sivuseikka. Mutta sitä, ilmeisesti kansalaisia opettaakseen käyttivät massiivisesti ensin äänestämisen ammattilaiset. Politbyrokraatin kansanedustajafraktio. Ja tyytymättömyys tuli yksiselitteisesti selväksi.

  Kansalaisten massiivinen JOKU MUU eduskuntavaaleissa toimii kuin neutronipommi tämän poliittisen kähmintäjärjestelmän lian poistajana. Tai kuin menneiden aikojen AJAX.

  MOT

 8. Karl kommentoit meidän suomalaisten blogaajien „rääväsuisuutta“ ja mieleni tekee kysyä, olemmeko huonotapaisempia kuin muut kulttuurikansat?

  Jatkona tälle ajattelin, että ehkä olemme poikkeuksellisen epätoivoisia, koska herrakaunaisuutemme ei kuitenkaan johda mihinkään konkreettiseen. Tai muutos on mielestämme aivan liian hidasta.

  JOKU MUU eduskuntaan johtaisi entistä pienemmälle porukalle totaalisen vallan eli Aatun kaltainen vallannousu mahdollistuisi. Ehkä nyt jo elämme tätä vaihetta valtaosassa Suomea? Kepun valta maakunnissa on suvereenia, vaikka viljelijöitä on entistä vähemmän. Demaritkin loppuvat (tehdastyöntekijät) ennen kuin maalaisliittolaisuus katoa.

 9. Helge, kiitti linkistä. Panin talteen.

  On todella mielenkiintoista havaita, että jenkeillä on sama ongelma kuin meillä. (Eivät taida olla ainoita.) Meillä painolastina Kekkosen pitkä kausi presidenttinä, joka muokkasi nykyisen, samanmielisyyteen pohjaavan ja kehittymisen estävän konsensusajattelun.

  Mutta edellisen kommenttisi lauseesta „JOKU MUU eduskuntaan johtaisi entistä pienemmälle porukalle totaalisen vallan eli Aatun kaltainen vallannousu mahdollistuisi“ olen kyllä jossain määrin eri mieltä. Ja se mahdollisuus on joka tapauksessa jo nyt.

  JOKU MUU lähtee demokratian aidosta toteuttamisesta. Siis tilanteesta, että yksikään – meidän tapauksessamme – puolueen asettama ehdokas eikä se rakenne jossa he joutuvat toimimaan ole äänestäjän mielestä kelvollinen vaihtoehto. Siksi hän äänestää, mutta äänestää joko tyhjää tai mitä tahansa muuta paitsi numeroa. Ne kumpikin johtavat samaan hylättävään, mitätöitävään ääneen. Mutta riittävän laajasti toteutettuna, kuten nyt puheenjohtajavaalissa havaitsimme, se panee poliitikot miettimään oman valtuutuksen legitimiteettiä ja toimintatapojaan, vastuutaan ja seuraavia vaaleja.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s