Johtavatko rikolliset valtiota?

Paula Lehtomäki väsityi viisaasti Keskustapuoleen puheenjohtajakisasta. Matti Vanahasen tietokoneelta varastetaan „intiimi kuva“, jota kukaan ei ole nähty ja tikkukin on jo viskattu roskikseen. Seiskalehti ei julkaise varastettua tavaraa – edes pientä korvausta vastaan. Rehellisyys maan perii! Vaaliraharyvettynyt Kes-kusta tarvitsee ehkä Väyrsen viemään puolueen pois post-Vanhanen-Korhonen-traumaattisesta ajasta. Rikospoliisi tutkii Vanhasen toimia avustusten myöntäjänä ja vaaliavun vastaanottjana.

Aamutelkkarissa eräs toimittaja möläytti, että Paulalla on alkoholiongelma ja veti puheensa pois juteltuaan virtahepo Korhosen kanssa. Joku toinen kansanedustaja-kyvykäs tietää, että Paavo on puolueelle kuin vatsasyöpä. Gallupeissa Anneli Jäätteenmäki pärjää hyvin, naisella on nyt nostetta. Entinen puoluesihteeri eroaa puolueesta. En tiedä miehen nimeä, mutta moraali ei enää kestänyt.

„Suomen Berlusconia“ ei ole valittu. Pitäisikö kuitenkin julistaa ehdolle asettuville kilpailu? Tätä kirjoittaessani ajattelen, että pääministerillämme olis hyvät edellytykset menestyä. Naiskansanedustajilla ei taida olla jakoa. Eivätkö ne käy miehissä, eikä erehdy synnin tielle? Matti on vehdannut pari vaalikautta naisten kanssa ja siinä sivussa hoitanut pääministerin hommat polvistumatta.

Oikealla Berlusconilla on enemmän fyrkaa ja pystynee maksamana lahjuksia vastaanottajilleen avokätisemmin kuin meikäläiset Kehittyvien Maakuntien Pelin Poliitikot. Suomalaisten poliitikkojen lautakasoilla tai vaalivilpeilla ei kukaan rikastu miljardööriksi asti, joten tärkeimmäksi muodostuu lahjusten vastaanottaminen ja pienimuotoisen oman hyödyn tavoittelu. Vaalikarjasta viis välittäen.

Rikospoliisi tutkii, kansalaiset nauravat ja taputtavat karvaisia käsiään. Mehän vasta tyhmiä olemme, kun olemme nämä pellet edustajiksemme valinneet? Hyi h-vetti, millaista porukkaa – mutta kansa saa, mitä haluaa. Haloskalta viedään kohta viimeinenkin eurolautanen, mutta en hänestä huolta kanna. Nyt olisi aika ruohonjuuren järjestäytyä! Ryhtiä, tahtoa ja puhtia tarvitaan. Suomalainen syöpä on kitkettävä juuriaan myöden!

 

 

37 Kommentare zu „Johtavatko rikolliset valtiota?

 1. Ihan hieno kirjoitus Helge. Asiasta.

  Rikospoliisin olisi pitänyt aloittaa tutkinta jo aikapäivää sitten, muuten heistä tulee lähinnä historiankirjoittajia. Se tuskin on rikospoliisin tehtävä? Se lienee enemmän toimivan yhteiskunnan ylläpitämiseen liittyvää „tässä ja nyt“ toimintaa.

  „tärkeimmäksi muodostuu lahjusten vastaanottaminen ja pienimuotoisen oman hyödyn tavoittelu.“ On mielenkiintoista kuinka suomalaisten puolueitten ja poliitikkojen kykyä näin vähätellään. Pitää ehkä paikkansa, että yksittäiset poliitikot eivät päädy Suomessa miljardööreiksi, vaan tuskinpa niitä kovin monia on koko yhteiskunnassakaan. Toisaalta kun katsellaan esimerkiksi Keminmaan pojan hankkeita jää ihmettelemään, missä määrin oman aseman laiton tai epäeettinen hyväksikäyttö on avittanut kirkon ja kansanopiston rakentamista.

  Suurimpana lypsäjänä ovat kuitenkin puolueet. Ja niistä lähinnä Kepu, Demarit, RKP ja Kokikset. Niiden aiheuttama lasku tälle yhteiskunnalle on musertava. Ja se lasku on todellista rahaa, ei pelkästään huonojen tai tehottomien poliittisten päätösten summa. On kylpylää, kansanopistoa, nuorisosäätiötä, neuvontajärjestöä, settlementtiä tai palvelutaloa. Näitä perustellaan sillä, että ao. palveluja tarvittaisi joka tapauksessa. Ja unohdetaan, että poliittiset puolueet ovat Suomen suurin markkinahäirikkö. 15 miljardin euron kulu vuodessa ei ole, ei ainakaan kovin paljon ylimitoitettu arvio tästä rikollisesta toiminnasta.

  Ja vielä esimerkistäsi. Keskustapuolue täyttää kaikki EU määrittelemät JÄRJESTÄYTYNEEN RIKOLLISUUDEN kriteerit. Kyse ei siis todellakaan ole Lahnasesta tai Lehtomäestä, Väyrysestä tai Juhantalosta, Anttilasta tai Pekkarisesta.

  Varmaan jotain tarttis tehrä.

 2. Liityn taputtajien kuoroon.Karrikoitua ja hauskaa tekstiä.Kuka jää jäljelle kun kaikki virheet poimitaan ja syylliset tuomitaan?
  Pieni on se piiri.
  Ongelmana on se, että mitä enemmän etelän media Kepua jahtaa (syystäkin) sitä suuremman kannatuksen se saa.
  Vain mediahiljaisuus poistaa ongelman nimeltä Kepu. Uskallanko enää jatkaa Kepun mollaamista? Oman etuni vuoksi voisin lopettaa samantien, mutta onneksi ei näitä lue kuin kaksi ihmistä ja niistäkin toinen olen minä. Huh! Saatan jatkaa.
  Mikä SDP:n sitten on saanut taantumaan? Uusimman tiedon mukaan liian kimeä ääninen nainen.Puhuttuani aiheesta muutamankin ikäiseni miehen kanssa olemme huomanneeet saman ilmiön.Heti kun Urpilainen puhuu vaihdamme kanavaa kun korvaan koskee.Ennen Keskustan puheenjohtajavaalia olisi syytä käyttää kaikkia ehdokkaita foniatrilla testeissä.Kimeät ulos puoluetta tuhoamasta.Lehtomäki olisi käheänä pärjännyt hyvin….siis Kepun johdossa..ei Suomen.

 3. OrNot

  „Karrikoitua ja hauskaa tekstiä.“ Mitä kauemmin tämän hallituksen toimia on seurannut sitä vakuuttuneemmaksi tulee, että kyseessä sittenkään ei ole karrikoitua, eikä varsinkaan hauskaa tekstiä.

  „Kuka jää jäljelle kun kaikki virheet poimitaan ja syylliset tuomitaan?“ Ja tuollako perustelulla meidän pitäisi hyväksyä lain rikkomiset ja laiton oman edun tavoittelu? Virheitä tekee jokainen, joka yleensä mitään tekee, mutta lakia rikkovat on syytä tuomita jo yksin yleisen lainkuuliaisuuden säilyttämiseksi. Mitä taas tulee varsinaiseen kysymykseesi; Riittävästi.

  Nyt meillä piiri pieni pyörittää kansalaisten verovaroja taskuihinsa. Ehkä, kun nykyiset saadaan tuomiolle emme enää ole yhtä halukkaita hyväksymään moista menoa seuraajilta?

 4. Hakki? Odotan innolla näkemystäsi hallituspohjaksi.Kenen huijarien annat johtaa maata seuraavat 4 vuotta vai johtaako tätä oikeastaan kukaan? Onko sittenkin totta, että Sailas tekee yksin kaiken ja hallitus kuittaa.Sehän tarkoittaa , että yksi demari johtaa maata.
  Hauska teksti oli Helgen tekstiä.Pidän sarkasmista, koska siinä on suurempi totuus kuin suoraan puhumisessa jossa on aina jotakin väärää. Käännähän tuo selkokielelle.
  Notta niinko sanotahan tohon kätehen ja muuta iliman.

 5. Helge

  Kirjoitat tunnoista, joita varmasti erittäin suuri osa kansaa tuntee. Kauheinta on, kun joutuu voimattomana seuraamaan kepun ja pääministerin touhuja. Suomesta on tullut kafkamainen helvetti, jossa kansaa pidetään panttivankina. Noppa, Nova, Nuorisosäätiö. Mitä seuraavaksi?

  Tobella hyvä kysymys, mistä meille hallitus? Eiköhän kansa äänestä samat naamat – meillä kun tuttu naama on yhtäkuin pätevä ja sopiva.

 6. Hei Kaikki! Olin eilen työmatkalla Kouvolassa ja tänään olen seurannut iPad kommentointia, joka huolestuttaa minua nokialandilaisina, koska nyt jenkit laittaa koko sosiaalisen median osaamisensa peliin. Toivotaan, että Nokian tulosjulkistus tänään näyttää valoa tunnelin päässä. Meillä on kovat ajat edessä ja kaipaan systeemimuutosta. Teollisuutemme muutospaineet ovat niin valtavat, että sen rinnalla tuo hallitus tuntuu seiskalööppien turhien julkkisten kauhugallerialta. Miten saamme muutoksen aikaiseksi? Tobe on oikeassa, eihän näitä meidän jorinoita kukaan lue – paitsi muutama meistä. No, eihän mekään välttämättä oikeassa ole, mutta uusia ääniä ja imagoja tarvitaan. Rosvot viedään saunan taa.

 7. Kuinkahan moni ministeri patsastelee Nokian imussa ikäänkuin olisivat osallisia hyvään tulokseen.Hienoa Nokia.Nostaa uskoa tulevaisuuteen vaikka kuinka i-podit tuntuis paremmilta kädessä.
  Ilman Nokian menestystä meillä ei ole aikaa löytää uutta.Mihin muuten nuo hyvät vuodet menivät.Miksi ei syntynyt uutta tarinaa miltään alalta.Ideoita on lentänyt, mutta organisointi on puuttunut.Onko yksi syy meidän vanha teollisuus johon kaikki kiinnittää liikaa huomiota.Savupiippujen ongelmat valtaavat median, mutta uudet innovaatiot eivät.Niin ne äänestäjäthän ymmärtävät Kemijärven asian mutta new business ei tuo ääniä!
  Yksi asia mikä ottaa pattiin tässä politiikassa ja se on veropolitiikka.Sen piti olla ennakoitavaa jolloin yrittäjä voi suunnitella omaa toimintaansa pitkäjänteisemmin.Miksi se tempoilee ikäänkuin tarpeen mukaisesti eikä keskity lainkaan siihen toiseen mahdollisuuteen…eli byrokratian leikkaamiseen.Jokainen joka on nyt tehnyt vaikkapa verottajan uusien kaatuilevien sivujen kanssa asiointia onkin joutunut ajamaan autolla omaan verobyrooseensa kun ei edes pdf aukea.
  Sairaalassa kukaan ei tiedä mikä on potilaan aiempi lääkitys vaikka kuinka olis tietokantoja…ettei ole siis turhaa puuhaa maassa.
  Parkkipirkot ahdistaa veronmaksajaa kun yrittää päästä hoitamaan asioitaan tai itseään.Tietoyhteiskunta on kadonnut maasta mikä oli vaikkapa mobiiliteknolgian ykkönen maailmassa vielä vuonna 1995…Halooo! Virkamiehet joutojampoiksi auttais ensialkuun.

 8. Tobe, Olin tänään myönteisesti yllättynyt Nokian tuloksesta. Tuloskunnon kestävyydestä kukaan ei tiedä, mutta Nokia hallitsee ehkä kaukaa viisaasti maailman väkirikkaita markkinoita ja pystyy huiman logistiikkakoneensa ansiosta toimittamaan voitollisesti puhelimia maailman köyhimmille. Tästä nostan nokilalaisille insinööreille ja alihankkijoille hattua.

  Applen iPodit, iPhonet, iPadit, tietokoneet ja kannettavat on suunnattu eksklusiivisille ja maksukykyisille kuluttajille. Maailmanluokan mediasirkusta Steve Jobs porukoineen ja fanittajineen pyörittää rokkistara Madonnan tavoin. Ja Apple tekee stailatulla tuotevalikoimallaan rutosti rahaa.

  Uutisissa kerrottiin, ettei Vanhanen koe tehneensä mitään väärää. Rikospoliisin selvitykset eivät kellareita kiertänyttä Mattia hätkähdyttänyt. Säätiöiden rahanjaon tutkinnasta hänellä ei ollut tietoa, joten pidetään nyt kiinni siitä, että jalka on leikattava ja siksi puheenjohtajuus on siirtää vähemmän esteelliselle henkilölle.

  Oikeuskansleri voi teettää selvityksen, sen jälkeen eduskunnan käsiteltäväksi ja täysistunto päättää, viedäänkö asian valtakunnan oikeuteen?

  Vanha käytäntö, maan tapa yms. seli-seli takaa ehkä sen, ettei pääministeri ole tehnyt mitään väärää. – Jääviysepäilyllä ei ollut joulukuussa vaikutusta puheenjohtajuudesta luopumiseen, kertoi Vanhanen hetki sitten.

  Vaaliraharyvettyneen politiikan pyöritys jatkuu entisillä kierroksilla. Suomi on surkeuden suossa ja sen mukaisia ovat myös vallan kahvaan valitut mutapainijat.

  Hei, mikä olisi suomalainen imago-projekti? Pitäisiköhän sitä hiukan myöhentää?

 9. Kun mikään ei toimi, lue käyttöohje !
  Nykyajan käyttöohjeessa lukee : Ulkoista !
  Palvelut on hankittava sieltä, mistä halvalla saa hyvää !
  Idästä on takavuosina ollut ihan ilmaistarjontaakin. Vaan ei ole kelvannut ! Laatua epäiltiin.

  Eiköhän ongelmatietoinen suomalaiseläjä tämänkin asian tuota pikaa ratkaise. Kun on tähän jo tultu !

 10. OrNot

  Minulta et saa näkemystä hallituspohjaksi. Samanlaisia roistoja koko kööri. Onneksi ehkä on, että johtamisen taso ei mihinkään muutu olipa pohja mikä tahansa? Sama massiivinen ryöstäminen jatkuu äänestääpä kuka tahansa, mitä numeroa tahansa. Ja heikon ja huonon talouden syy on heikko ja huono demokratia.

  Samalla on hämmästyttävää havaita kuinka hankala ihmisten on ymmärtää, että pelaamalla niiden sääntöjen mukaan, joita puolueet haluavat noudatettavan, mikään ei tule koskaan muuttumaan.

 11. Hakki,

  Eihan „johtamisen taso“ voi muuttua erilliseksi siita mika tason alunperin rakensi. „Tasolla“ ei ole mahdollisuutta olla rakentajaansa parempi, siita ei liene voi olla erimielta kenenkaan kanssa, joten syita on alettava etsimaan rakentajien joukosta paastakseen itse asian ytimeen. Rakentajia ja rekenelmiemme yllaspitajia olemme jokainen, joten syita ei tarvitse etsia kaukaa. Ehkapa syyn lahaisyys onkin probleema? Kaukonakoisyys on helpompi tapa loytaa „syyllisia“, muutta kuten tiedamme, ilman etta tietaisimme mita on lahella tekee vaikeaksi nahda yksityiskohtia sellaisesta joka on etaalla. Yksityiskohdat lahella olevasta eivat poikkea etaisyyden vaikutuksesta, mista toteamuksesta on paljon helpompi lahtea jos todellakin haluaa ymmartaa toisia.

  Ilman „pelaajien“ muuttumista ei pelin saannot voi muuttua, mutta siina onkin seina vastassa, pelaaja kun ei edes haluakaan muuttua. Sellainen muuttumisessa „pelaaja“ lakkaisi olemasta, ei fyysillisesti tietenkaan, vaan psykologisesti.

 12. Karl

  Pitkästä aikaan olemme samoilla linjoilla, jos oikein ymmärrän. „Ilman „pelaajien“ muuttumista ei pelin saannot voi muuttua, mutta siina onkin seina vastassa, pelaaja kun ei edes haluakaan muuttua. Sellainen muuttumisessa „pelaaja“ lakkaisi olemasta, ei fyysillisesti tietenkaan, vaan psykologisesti. Ainoastaan uusilla pelaajilla on mahdollisuus pelata peliä uudella tavalla. (Jos tätä tarkoitit.) Ainoastaan uudet pelaajat voivat olla halukkaita muuttamaan pelin sääntöjä eli poliittista toimintatapaa ja erityisesti politiikan toimintatapoja ja rakenteita. Ja ainoa mahdollisuus saada nämä uudet pelaajat halukkaiksi muuttamaan yhtään mitään on, jos heidät saadaan ymmärtämään, kenelle he toiminnastaan vastaavat. Kansalle.

  Ja tämä ei missään tapauksessa onnistu nykyisen rakenteen sisältä. Järjestelmä on nollattava ennen kuin uusilla on edes mahdollisuutta luoda uutta. Vanha on tavallaan tuhottava ensin.

 13. Karl ja hakki, tulkitsen Karlin sanomaa niin, että rakentajia olemme me. Poliitikot eivät tule muuttumaan, jos me rakenteiden, demokratian ja valvonnan toteuttajat (yhteiskunta koostuu meistä) emme muuta pelisääntöjä ja vaihda porukoita. Jos samat tyypit jatkavat seuraavien vaalien jälkeen, on turha toivoa mitään muutosta. Ratkaisuja ei tule näiltä poliitikoilta ja vallanpitäjiltä, se tulee vain meidän rivikansalaisten kautta. Meidän tahto määrää muutoksen suunnan. Löytyykö sitä tahtoa oikeesti?

 14. Helge

  „Meidän tahto määrää muutoksen suunnan.“ Tämän toteamuksen syvällinen sisäistäminen on tasavaltaisen kansalaisvaltion onnistumisen edellytys. Ja erityisen tärkeää on kansalaisten halu käyttää itselleen kuuluvaa valtaa. Jotta halua syntyisi, pitäisi uskoa myös siihen, että sillä äänellä on merkitys. Näin ei nyt ole.

  Monestakin syystä johtuen olemme tilanteessa, jossa kansalaisilla on mahdollisuus vain äänestää puolueiden esille panevista vaihtoehdoista yhtä joka, jos hyvin käy tulee valittua ja vastaa sen jälkeen toimistaan puolueelle. Siis ainakin, jos haluaa tulla uudelleen valittua. Ellei hän toimi ryhmäkurin mukaisesti alkavat hankaluudet. Perustuslain 29 § riippumatta.

  Usein linkittämässäni kirjoituksessani olen pyrkinyt yksityiskohtaisemmin ensin analysoimaan ja sitten perustelemaan sitä, miksi yritys henkilöiden vaihtamiseen ei nykytilanteessa johda mihinkään.

  http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10390/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa-meita

  Tähän päivään mennessä ei kukaan ole esittänyt väitettä siitä, että analyysi tai perustelu olisi virheellinen. Mutta monet ovat eri syin esittäneet miksi, siitä huolimatta uskovat numeron äänestämisellä vielä olevan merkitystä. Siis hyväksyvät analyysin perusteet, mutta aikovat siitä huolimatta toimia tavalla, joka ei voi johtaa muutokseen. Myönnän olevani hiukan hämmästynyt.

 15. Hyvä Hakki XLVII !

  Luin taas kertaalleni tuon kirjoituksesi „poistetaan puolueilta… „.
  Ihan hyvä analyysi. Mutta toimenpide-ehdotus asiantilan korjaamiseksi ei mielestäni muuta oikeasti mitään, niin kauan kuin sama vanha valtapiiri saa ilman ulkoista häiriötä jatkaa.
  Kuitenkin “ Joku Muu “ voi todella muuttua konkreettiseksi toimijaksi, jahka jaksamme odotella.

  Miten kävi EU:n, kun laajennuttiin tarpeeksi/liiaksi. Joukko Joitakin Muita ryhtyi osallistumaan päätöksentekoon. Hyvässä ja pahassa.
  Hupipuolelta voimme palauttaa mieliin Eurovision laulukilpailut. Pieni Länsi-Euroopan vaalipiiri määräsi pitkään tahdin. Mutta kun äänivalta laajeni, vallan ottivat Venäjän, Balkanin ja Baltian vaalipiirit.

  Eipähän meidän suomalaisten tarvitse oikeasti vallankäyttöämme konkreettisesti ulkoistaa. Ulkoistus tulee vähitellen luoksemme.
  Joku Muu voi olla Fundamentalistinen Muhamettilaisuus tai peräti Al Qaida. Eikä näiden uusdemokraattien edes tarvitse itse äänestää. Ei Suomessa, eikä välttämättä muuallakaan EU:ssa. Tarjotut äänestysohjeethan voivat jo olla riittävän houkuttelevia. Sellaisia, joista ei voi kieltäytyä.

 16. Tartun asiaan „niin kauan kun sama valtapiiri…“ pyörittää tahkoa, voimme jatkaa voivotteluamme ja marisemistamme täällä kaikessa rauhassa. Muutos syntyy vain tekemällä, joten nyt pitäisi keksiä ne tekemisen muodot, joilla „kumous“ saadaan käyntiin. Onko tarjolla lainkaan sellaisia hevosia, joita kannattaa veikata tai asettaa tarjolla olevan lantakuorman eteen. Helppoa ei tule olemaan kellään ja kun taakkana on hirvee virkamieskööri, joka jarruttaa kuntatason muutosta. Sementoidun todellisuuden kanssa olemme tekemisissä. Ei helppoa kuin heinänteko tulevaisuuden Suomen rakentaminen.

 17. Tuntuu tosiaan kuin kirnuaisimme voita ja aina saamme piimää tilalle.
  Hakki vaikka totuus on ettei tämä vaalijärjestelmä anna muutosta niin äänestämisen kokonaan jättäminen se vasta kauheaa olisi.
  Vallan saisi silloin sattumalta kuka tahansa.Tässä hommassa sentään voi äänestää jotain vastaan.
  Helge heität tuossa sanan valtapiiri ja syntyipä sellainen ajatus, että uskommeko itsekin liikaa valtiovaltaan ja sen suopeuteen uusien innovaatioiden esillemarssissa.? Onhan täällä onneksi se toinen maailma missä poliitikkoja ei ole. Nokiakin menestyi taas kerran ilman hallituksen tai eduskunnan erityistä tukea.Ehkä olemme aika laajasti samaa mieltä siitä, että verovarojen oikea kohdentaminen ei toimi näiden puolueiden johdolla.Vedän siitä johtopäätöksen että niitä varoja on vähennettävä ja luotettava ihmisiin ja yrittäjiin.Toimintatonnit pitää jättää sinne missä niillä saa jotain aikaiseksi ja poistaa byrokratiaa.Lainlaatijan tehtävä on luoda lait joiden sisällä syntyy enemmän ja parempaa.Muistatteko muuten yhtään ideaa mikä olisi keksitty eduskunnassa.Tarja Filatovimainen idea , missä jaetaan enemmän jokaiselle joka on jotain vailla ei ole idea lainkaan vaan tyhjentyneen säästöporsaan rikkominen.Stubb saisi lopettaa maakampanjan miettimisen ja Ollilakin on hyödyllisempi ihan muualla.
  Maakampanja on menossa koko ajan ilman pikkutekstiä nurkassa missä sanotaan…“Tämä on mainos“.
  Miten muuten muutamme rahaksi sen, että muutama miljoona Kiinalaista saa positiiviset vibrat kun Suomi mainitaan?
  Eihän Nokiallakaan ole mitään erityistä syytä mainostaa suomalaisuuttaan.Tuollainen kampanjointi on historiaan ja toimi varmaan talvisodan aikana amerikassa.

 18. Uskommeko liikaa valtiovaltaan? Haistakoon V-ttu koko valtiovalta… Eikö joku runoilija ole tällaista rallatellut 70-luvulla? Oliko Irvin Goodman? Minä koen aidosti, että eduskunnassa istuu nukkehallitus ja pienoisteatteri, joka yrittää seurata yhteiskunnan kehitystä. Johtamiseen se ei kykene. Eduskunnan tärkein kanava todellisuuteen muodostuu lööppien ja Seiska-lehden kautta. Hesari pyrkii aidosti uutisoinnissaan Seiskan suuntaan. YLE ja muukin „etelän metia“ kehittää luovaa journalismia (lautakasarapoa), jossa totta on vain toinen puoli. Tärkeintä ei enää ole totuus, vaan sen osoittaminen, miten kaukana ollaan todellisuudesta. Hyvät herrat, Kehittyvien Maakuntien Suomi on niin räikeää neukkupropagandaa, ettei kukaan järki-ihminen lähtisi sellaisen yhdistyksen kelkkaan, mutta silloin kun Matti ja hänen maantierosvonsa nousivat valtaan, oli KMS ihan aitoa kamaa. Yritän vääntää todeksi ajatuksen, että huimaa vauhtia muuttuu yhteiskunta ja poliitikot eivät pysy lainkaan perässä. Tämä tuottaa minulle suurta iloa.

 19. Vox

  Kiitos ensimmäisestä ehdotukseni yksityiskohtiin paneutuvasta kommentista. Valitettavasti siitä ei kuitenkaan käteen jää oikein mitään.

  Mutta JOKU MUU ei todellakaan ole „Fundamentalistinen Muhamettilaisuus tai peräti Al Qaida“. Kaikkea kanssa. JOKU MUU on ainoa tapa, jolla äänestäjät pystyvät valtapolitiikalle viestimään yksinkertaisesti ja selvästi, että nykyinen meno ei vetele. Ja koska valtaapitävät sanamukaisesti pitävät valtaa, ainoa rauhanomainen mahdollisuus on saada heidät ymmärtämään mitä hetki on lyönyt.

  Sitä paitsi, nykyisillä poliittisten puolueitten aatteellisilla eroilla sillä ei todellakaan ole väliä ketkä kaksi kulloinkin valtaa pitävät, eli taskujaan täyttävät.

 20. OrNot

  „äänestämisen kokonaan jättäminen se vasta kauheaa olisi.“ Olen kanssasi samaa mieltä. Äänestämisen yksi vaihtoehto on äänestää tyhjää. Mutta, koska en halua saattaa ääntenlaskusta vastuullisia poliitikkoja kiusaukseen ehdotan, että äänestäjä kirjoittaa lippuun mitä muuta tahansa paitsi ei ensimmäistäkään numeroa.

  „Vallan saisi silloin sattumalta kuka tahansa.“ D´Hont pitää huolen siitä, että sillä ei ole mitään väliä. Viittaan myös vastaukseeni Voxille.

  Kun valtaapitävillä puolueilla on aina, kaikissa rauhanomaisissa tilanteissa kaikki vallan ja päätöksenteon välineet käsissään, ja kansalaisilla ei ensimmäistäkään on älyllistä epärehellisyyttä ehdotella esimerkiksi, että „Vedän siitä johtopäätöksen että niitä varoja on vähennettävä ja luotettava ihmisiin ja yrittäjiin.“ Me kun emme ole päättämässä.

 21. Helge

  „Hyvät herrat, Kehittyvien Maakuntien Suomi on niin räikeää neukkupropagandaa, ettei kukaan järki-ihminen lähtisi sellaisen yhdistyksen kelkkaan, mutta silloin kun Matti ja hänen maantierosvonsa nousivat valtaan, oli KMS ihan aitoa kamaa.“ Yes ja Aamen.

 22. Hakki, yksin olemme voimattomia. Tekemiseen tarvitaan joukkovoimaa. Meidän on pullikoitava ulos tästä pienestä „paremman elämän uskovaisten piiristä“, koska Kauppalehden blogeja lukee vain muutama konservatiiviseen mediaan hairahtunut sielu. En minä haluaisi heittäytyä vallanhimoiseksi ääniharavaksi, koska politiikka tuntuu vastenmieliseltä. Olisi keksittävä joku muu tapa, mutta „se muu“ tuntuu naivilta. Heitän vastakysymyksen: mitä pystyisimme tekemään porukalla? Olisiko vallankumous paikallaan? Onhan niitä tehty ruusuilla verettömästi (Portugalissa) ja keltaisilla huiveilla (Ukraina), laulamalla (Virossa). Mikä keino sopisi parhaiten meille?

 23. Helge

  Perinteinen vallankumous syö lapsensa. Veri roiskuu ja on sottaista hommaa, jos siihen joudutaan.

  Totta on, että „Tekemiseen tarvitaan joukkovoimaa.“ Sitä tarvitaan demokratiassakin.

  JOKU MUU tai mikä tahansa vastaava „yhden asian liike“ on mahdollisuus. Netti on siihen loistava väline. Siis siitä huolimatta, että se ei tavoita kuin ajaltaan tai hengeltään nuoret. Mutta heitä on mediassa monia.

  http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10003/nostetaanko-haloo-elisan-aloitusmaksusta-kommentti
  http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/9921/adopt-an-mp

  Tekemisestä se on kiinni.

 24. Hakki !

  Ymmärrän kyllä, ettei tarkoittamasi „Joku Muu“, „Kirkkovene“ tai muunlainenkaan symboli ole siinä tarkoituksessa ehdotettu, että fundamentalistit tai muu ulkoinen uhka niiden avulla luikertelisi järjestelmäämme.

  Poliittisen järjestelmän sisäinen mädännäisyys voi korjautua kahdella tavalla: Me suomalaiset korjaamme sen, tai sen korjaavat ne ulkopuoliset, joille ovi on epähuomiossa, välinpitämättömyyttä, ymmärtämättömyyttä tai peräti tarkoituksella jätetty avoimeksi.
  Mitä vähemmän me itse haluamme asioitamme hoitaa, sitä helpommin tulevat hoitajat nurkan takaa. Meillä suomalaisilla on ollut aivan lähimenneisyydessäkin taipumus luopua omasta tahdostamme, isänmaan edun nimissä.

  Jos vaaleihin ei haluta tai välitetä osallistua, tai jos vaaleista tehdään sketsiviihdettä, on se alistuneisuuden merkki. Pellehyppääjille on silloin jo annettu periksi. Jätettäköön tosi-TV:t ja Seiskat yms. hömppämedia omaan rooliinsa.

  En ole poliitikko, en edusta mitään puoluetta, enkä ole kenenkään julkimon fani. Olen liikkuva äänestäjä, jos niin hyväksi havaitsen. Tai tuen kelpo ehdokasta toistekin, jos on aihetta.
  On tärkeää, ettei mikään valtaan pyrkivä tai siinä roikkuva suuntaus voi pitää asemaansa itsestään selvänä.

 25. Vox

  „Me suomalaiset korjaamme sen, tai sen korjaavat ne ulkopuoliset, joille ovi on epähuomiossa, välinpitämättömyyttä, ymmärtämättömyyttä tai peräti tarkoituksella jätetty avoimeksi.“ En oikein jaksa uskoa siihen, että EU kiinnostuisi meidän suomalaisten sirkuksesta yhtään sen enempää puin kreikkalaisestakaan.

  Venäjä saattaisi kiinnostua, mutta EU lienee riittävä este. Siis jos EU on riittävän uskottava. Siitä kun ei ole vahvaa näyttöä silloin, kun sitä tarvittaisi. Siis vaikeina aikoina.

 26. Vallankumoukseen kannattaa palata kunhan joku keksii mitä tavoitellaan.

  Äänestän nykyään puhtaasti siksi etten joudu kuunteleman liian kimeä ännistä poliitikkoa joka ilta ruudustani.

  Siis uurnille ettei Urpilainen jne. saa liikaa näkyvyyttä mediassa.

  On ihan sama kuka muu siellä on ja päätökset on kuitenkin vain niitä mihin meillä on nyt varaa.

  Kiva katsoa-hauska kuunnella..siinä valinnann perusteet.Mitä puhuu-so not!

 27. EU:lla on niin paljon muuta korjattavaa, ettei tänne Pohjolan lintukotoon riitä paukkuja. Ei meitä mielletä edes Itä-Euroopaksi. Viisi miljoonaa ihmistä on olematon ongelmapesäke EU:n kannalta ja ei Venäjäkään jaksa tällaista hyvinvoivien tshetsheenejä holhota, joten meidän kohtalona on huolehtia omista asioistamme. Själv är bäste dräng, sanoo hurri.

 28. Tobe, OrNot, hakki, ensin on määriteltävä missio eli tavoite on saatava selvemmäksi. Tai perinteinen poliitikko kertoo mahdollisimman UTUISEN TAVOITTEEN, että kannattajia tulisi mahdollisimman paljon. Onko ainutlaatuisuutemme tuossa UTUISUUDESSA?

 29. Helge & Hakki.
  En pyri edelle kenestakaan taman keskusteluaiheen rakentajista ja osanottajista, siitahan ei ole kysymys, vaan, etta menemalla asiassa pitemmalle joudumme paneutumaan paljon syvemmalle asian luonteeseen kuin yleensa olemme halukkaita tekemaan. Minulla ei ole patevaa haastetta ilman patevaa kysymysta ja kuten tiedat kysymyksessa piilee vastaus, joten vastaus on aina loydettavissa vain itse kysymyksesta, probleemasta jonka kanssa me jokainen painiskelemme. Sina samoin kuin Hakkikin arvostatte ensitarkeaksi yhteiskunnallisessa kanssakaymisessa totuuden mukaista, rehellista toimintaa. Sellainen toiminta ei ole mahdollista sellaisina kuin olemme.

  „Pelisaantojen“ muutos ei voi olla mahdollista, ilman etta me, saantojen rakentajina, muuttajina, muutumme. Ja sita emme voi tehda, olla muuttaja ja muutettu. Mutta, voimme tulla tietoisiksi muuttajan ja muutetun dilemmasta, mika tietaisi, etta ensinakaan emme ottaisi tuomitsevaa kantaa minkaan asian suhteen, niin paljon kuin sita haluaisimmekin, silla tuomitsemisen myota menetamme mahdollisuuden ymmartaa asian perusolemusta. Tamahan ei tarkoita asian hyvaksyntaa tai puolustelua, vaan lahitarkastelua siita kuinka ihmisen aivo toimii ja kuinka sen toiminta on sidonnainen kaikkeen siihen mita olemme oppineet niin koulutuksen kuin kasvatuksenkin ja omakohtaisen kokemuksen tuloksina.

  Tuo kaikki on sekainen vyyhti, eika sita voi kukaan toiselle tehda selvaksi. „Auttaminen“ lienee pahempi, koskapa jokainen meista otaksuu tietavansa paremmin kuin „joku muu“ josta kaikesta tama aivosekamelska saa lisapuhtia. Mielipiteita meilla on jokaisella, eika niista, kuten tamanhetkinen tila selkeasti on osoittanut, ole saatu aikaan juuri muuta kuin lisasekaannusta.

  Demokratia on mielipiteiden kehto jossa edelleenkin olemme halukkaita keinuttelemaan, ja vain siksi, ettemme ole keksineet mitaan parempaa tai mukavampaa tapaa elostella mielipiteiden mailmassa. Se, Demokratia tarjoaa enemiston oikeuden kasitella vahemmistoa kovin kourin koska silloin tunnemme olevamme ylennetyt siihen tehtavaan -enemiston mielipitein. Mielipiteesta on tehty laillistettu pakkovalta josta esitamme tyytymattomyydemme vain silloin kun olemme vahemmiston kengissa. Enemistona senkun vain menna hessutellaan, eihan meilla tuolloin ole mitaan syyta olla tyytymattomia.

  „If it is to be it is up tu me“ ja sitahan se vain voi olla.

 30. Helge

  Ehkä populistinen määritelmä monen mielestä olisi: „herrat helvettiin!“ Ei kuitenkaan minun. Analyysissäni sen paremmin kuin perusteluissani ei lähtökohtana ole herraviha.

  Lähtökohtani on, että

  kansan valitsemat on valittu päättämään, ei painamaan käskystä „oikeaa“ nappia,

  edustajiemme tehtävä on hoitaa puolestamme yleisiä ja yhteisiä asioitamme, ei valvoa etujamme suhteessa muihin,

  kansan valitsemat vastaavat tekemisistään kansalle, eivät puolueille,

  puolueet ovat kansalaisten väline, samanmielisten vaalikoneisto, ei puolue-eliitin itsetarkoitus ja puoluerahoituksen jakoautomaatti,

  puolueitten tehtävänä ei ole kerätä varallisuutta ja suojatyöpaikkoja taustajoukoilleen vaan toimia vaaliorganisaationa ja samanmielisten kansalaisten yhteistyöorganisaationa,

  lait koskevat vähintään yhtä „ankarasti“ niitä, jotka on valittu lakeja säätämään.

  Herroja tulee ja menee, mutta kansa pysyy.

  (Varmaan lähtökohdista unohtui monta tärkeääkin, mutta sallittakoon se tällaisena aikaisena aamuhetkenä?)

 31. Hakki.

  „Herroja tulee ja menee, mutta kansa pysyy“ Kuten olet hyvin tietoinen „herrat“ tulevat myoskin kansan joukosta. „Kansa“ olet sina kuin me muutkin ja ne jotka valitsemme ovat varustetut samoilla ominaisuuksilla kuin me muutkin, siitahan ei liene voi olla edes erimielta?

  „Tilaisuus tekee varkaan“, psykologisen sellaisen ja he, meita parempina „varkaina“, kayttavat hyodykseen meidan toiverikkaita mielipiteitamme, joten kysymys ei ole individualisesta varkaudesta, vaan kollektiivisesta. Itsehan olemme juuri niita jotka antavat, suorastaan tarjoavat, tulla „ryostetyiksi“ „aanestamalla“ heita. Poliittiset ja uskonnolliset mielipiteet orjuuttavat seuraajansa ja seuraajat alikstuvat siihen koska seuraaminen tarjoaa naennaisen turvallisuuden jota ilman on hyvin vaikeata tulla toimeen. Mutta heraa myoskin kysymys mita ja miksi vaadimme turvallisuutta, (lukuunottamatta fyysillista jonka valttamattomyytta emme voi kieltaa) alueella jossa ei ole mitaan konkreettista, ei sitten vahaisintakaan, vaan pelkkaa ajatusta sellaisesta minka PITAISI OLLA, muttei ole.

  Takerrumme sellaiseen jota ei ole edes olemassakaan, lukuunottamatta ajatuskuvina, ja kuvittelemme voivamme tehda tuosta kaikesta realiteetteihin vastaavan kokonaisuuden. Teknologisella tasolla ajatus voi olla creatiivinen, mutta silloin kun se alkaa, ja on rakentamassa, „cyberspasiin“ se menettaa todellisuuden tajun ja alkaa „harhailemaan“.

  Harhaillessa syntyy kaikenlaisia pelkoja ja pelko vaatii, edellyttaa jumalien luomista, ja pitaakseen luomansa jumalat „happy“ hanen, ihmisen, tulee palvoa luomaansa jumalaa asettamalla itsensa rakentamansa jumalan suosioon ja siten saada kaiken sen mita han aikaisemmin pystyi vain kuvittelmissaan toivomaan. Alas, hanesta tuli politiikko jota me muut tuemme. Tietenkin edellyttaen, etta saamme mita haluamme.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s