Pekkarinen, Professori Puttonen ja Puuttuva Puhti

iTrading_bInnovaatiojunan jatkeena tai spinn-offinina synnytämme iTraining valmennusohjelmaa. Siinä on aineksia kasvukiihdyttämöksi ehkä jopa -yritykseksi. Pekkarinen palkkaa professori Puttosen analysoimaan kasvun esteitä ja puutteita. Yrityksen menestys rakentuu kuitenkin vahvuuksien varaan. Yritämmekö nostaa Suomea surkeuden suosta liian ongelmakeskeisesti?

Kasvuyrittäjäksi meidän peltihalliin

Jos lähden Loviisan kadulle kysymään kansalaisilta, että miksi et suitsait perusta menestyvää kasvuyritystä, joka tarjoaisi työtä ja toimeentuloa vuoden kuluttua tuhansille paikallisille osaajille, väki katsoisi pitkään ja joku empaattinen soittaisi ambulanssin paikalle: jätkän lääkitystä muutettava!

Järkevyysinfektio vaivaa

Yrittäjäksi eivät meillä lähde järkevät, jalat maassa olevat ihmiset. Jokainen kynnelle kykenevä tarrautuu palkkaduuniin tai kunnallisen virkaan ja yrittämishaaveet ovat reality-sarjojen Diili-viihdettä. Kuka täysjärkinen lähtisi arkeaan rikkomaan loputtomilla työtunneilla. Kuittimeren takaa isi tai äiti ei ehdi pentujensa perään katsomaan. Kasvuyrittäjän hatun pyöritys paikallispankin tentissä ei tietenkään johda mihinkään, koska kuka nyt rahoja järjettömyyksiin laittaisi.

Riskirahatonta menestystä kaivataan

Niin sanotut riskirahoituslaitokset kaivavat liiketoimintasuunnitelmastasi oitis esille kaikki maailman riskit ja pakottavat tutkimaan, tutkimaan, analysoimaan, lisää tutkimaan, epäilemään ja lopulta kuppaamaan joka liian innovatiivisen tai pelottavan tavanomaisen suunnitelmasi. Uutta pitäisi tehdä, mutta mitään outoa uudessa ei saa olla.

Uskon puutetta

Meiltä puuttuu menestymisen usko ja kulttuuri. Kampittamisen taitoa löytyy jokaiselta yllin kyllin. Kateus vie varmasti veden menestyvänkin yrittäjän kaivosta. Meillä on kasvuun ja kehitykseen nähdeen asennevamma. Voi sitä reimua, kun Nokialla menee nyt vaihteeksi vähän huonommin. Sarasvuon vika on, ettei Kuitusen suksi luista ja Trainers House on ihan sieltä. Jatketaan vain tätä litteän latteaa marisemista ja toivotaan että selviämme kuin koira veräjästä mitään tekemättä. Hullu liikaa työtä tekee, viisas pärjää vähemmälläkin!

 • Vårt Land är fattigt och skall så bli… vaivaa meitä.
 • Innovaatiojuna saa julkisuutta. Tässä Tietoviikon artikkeli.
 • Koko tarina löytyy myös pdf:nä. Koko TiVi-kehitystä voi seurata täällä.
 • Parhaiten julkisuuskehitystä voi seurata Twitteristä.
 • Qaikussa iTraining –asiaa keskustellaan täällä.

Hei, minustahan kehittyy tätä menoa kelpo valtakunnan pessimisti…he-he!

25 Kommentare zu „Pekkarinen, Professori Puttonen ja Puuttuva Puhti

 1. Helge

  Meidän ongelmamme on, että meiltä puuttuu se porukka, joka politbyrokratian toilailuita „katsoisi pitkään ja joku empaattinen soittaisi ambulanssin paikalle: jätkän lääkitystä muutettava!“ Meillä politbyrokraatit ihan aidosti uskovat, että kasvuyritykset synnytetään heidän ohjelmillaan. a samalla kaadetaan resursseja – osaamista, rahaa ja aikaa – siihen kuuluisaan Kankkulan kaivoon, eli kavereille ja omille taustauskovaisille.

  Ja totta kyllä muukin analyysisi: „Meiltä puuttuu menestymisen usko ja kulttuuri. Ja toivotaan että selviämme kuin koira veräjästä mitään tekemättä.“ Tähän mennessä suojatuilla markkinoilla se onkin onnistunut. Mutta EU, globalisaatio ja viimeksi finanssikriisi muutti „kaiken“. Nyt ei niillä opeilla enää ole juurikaan jatkuvuuden pohjaa.

 2. hakki, olemme luovuttaneet liian paljon valtaa poliitikoille. Niiden ja virkakoneiston tehtävänä on tukea kansalaisia, yrittäjiä ja muita moniongelmallisia. Onko sinun tietsikassa eroottisia kuvia tyttöystävästäsi? Ehkä, mutta Vanhasella on ainakin ja minä kun uskon LEX-Nokiaan ja vältän tuhmuudet viisaasti. Muutama vuosi näitä politiikan pellejä on valvottu verkossa ja nyt ei enää kukaan uskalla lähteä siihenkään hommaan. Valta palautuu kohta, mutta me poloset emme tiedä, mitä seuraavaksi tekisimme. Olemme holhousyhteiskunnan uhreja. Mikään katastrofi ei meitä herätä. Sen verran kovapäisiäkin vielä.

 3. Päivystävän dosentin asemesta Pekkarisen lottomyllystä on nyt arvottu päivystävä proffa. Puttonen on rahoituksen eli sijoittamnisen ekspertti ja jopa siitä asiasta olen rohjennut epäillä hänen visiointiaan. http://www.piksu.net/node/716

  Kyllä innovointiin tarvittaisiin ihan jotain muuta kuin taseanalyysiä. Innovaatio on alfa, alku. Tase on lopputulos, omega. Kyseessä ovat toistensa vastakohdat.

 4. Hakki kertoo kaiken oleellisen, jota yritän sanoa vieläkin yksinkertaisemmin. Meillä ei ole RAKENTEITA, eikä ILMAPIIRIÄ jotka mahdollistavat aidon yrittämisen. Aito yritys on sellainen, josta löytyy yrittäjä, omat tuotteet ja/tai palvelut ja omat asiakkaat. Valtaosa PK-yrityksistä ei täytä yhtäkään näistä ehdoista. On aivan turha puhua innovoinnista ja himasista,kun niille ei ole reaalista kasvualustaa. On myös turhaa näilä foorumeilla puhua, kun asian voivat ratkaista vain ne, jotka ratsastavat nykytilalla. Kehäraakit paljastavat joitakin puolitotuuksia taivaspaikan toivossa. Nämä ammutaan alas ymmärtämättömien toimesta. Olemme hyvin itsepetoksellinen kansa. Lääkärituttuni kertoo kahden kesken valelääkäreitä oleen kautta aikojen. Ne ovat olleet suuri häpeä, josta on vaiettu kuten uutisistakin kuullaan. Kukaan ei ole vastuussa mistään. Nokiakin kansallisena ylpeytenä on alkeellisenkin ajattelun pohjalta totaalinen valhe! Tähän alennustilaan on vaikea keksiä siistiä ulospääsyä.

 5. Onko muuttoni edessä?

  Sivullani esittämäni asian tärkeyttä juuri nyt varmistaa, että yksi sivun Google Ad on „UK Invest“ ryhmän kuvaus, mitä nyt tarvitaan. Täällä meillä ei totuus kelpaa ja mm. tänään Hesarin talousoppineet puhuivat yhä prosessista, ja siksi laitoin blogiini vahän substanssia eli totuutta vuodelta 1994.

 6. Juha, Puttonen jatkaa analyysien sarjaa ja Seppo latelee luunkovia totuuksia, joiden edessä on pakko todeta, että „perkele, nyt olisi todellisten tekojen vuoro!“, mutta emmehän me puutu rakenteisiin. Täällä vain rakkikoirina ilkutaan. Pitäisikö otteita koventaa? Mitä nyt pitää tehdä? Pelkällä ruikutuksella muutoksia ei tule. Onko Nokia liian pyhä lehmä analysoitavaksi? Miten syvältä pitäisi tonkia, että totuus tulisi pintaan? Kehittyvien Maakuntien Liitto sai täällä kyytiä muutama vuosi takaperin. Olisiko tarpeen paljastaa lisää „valelääkäreitä“?

 7. Oli puhetta, että metsäteollisuuden puunhankintakartellia täytyisi Piksussa käsitellä. Nokian „pyhyys“ taitaa olla lukijoidenkin ongelma. Nokian kännykän käyttäjät ml. Nokia-uskovaisia on niin paljon, että se hillitsee Nokia-kriittisyyttä. Olen siitä itsekin saanut neg. palautetta. Ja kovasti hyvä olisi kaikkien AP-areenan kirjoittajien muistella, miten iPhone otettiin siellä vastaan. Minkään ei oletettu toimivan. Ja sitten tulemmekin villakoiran ytimeen, mitä tuossa itse peräänkuulutit. http://www.piksu.net/node/1860 Menestys on kiinni hyvin paljon muustakin kuin teknisistä ratkauisuista. Kumpi ompi mielenkiintoisempi tyyppi, Jobs vai Kallasvuo.

 8. „Niiden ja virkakoneiston tehtävänä on tukea kansalaisia, yrittäjiä ja muita moniongelmallisia.“ Niin varmaankin pitäisi olla. Vaan onko? Eiköhän „Niiden ja virkakoneiston tehtävänä on tukea puolueita, poliitikkoja ja virkamiehiä.“ ole huomattavasti lähempänä totuutta? Meistä on tullut konditionaali-yhteiskunta.

  Valtaosa poliitikkojen ja virkamiesten ajasta ja resursseista menee siihen, että he onnistuisivat vakuuttamaan meidät tavikset heidän vilpittömyydestään. Uskokoon ken haluaa. Kun tätä sirkusta olen valitettavan läheltä joutunut viime vuosikymmeninä seuraamaan, he ovat vakuuttaneet minut siitä, että „Niiden ja virkakoneiston tehtävänä on tukea puolueita, poliitikkoja ja virkamiehiä.“

  Mitä taas tulee Matti Vanhasen eroottisiin näytönsäästäjiin ja niiden varastamiseen, se paljastaa missä poliittisella eliitillä heittää. Suhteellisuustaju ja prioriteetit pettävät. Uikutusta oikeusmurhasta seuraa uuniperunoista ja näytönsäästäjistä. Mutta kun 41 kansanedustajaa rikkoo itse säätämäänsä lakia tai kun Kanki-Kaikkonen ilmeisesti vain jatkaa edeltäjänsä toimintatapaa vaalirahoituksen osalta Nuorisosäätiössä tai kun itse ollaan pääministerinä päättämässä RAY-tuista ao. säätiölle iskee dementia ja vainoharha.

  Minä tiedän, että „olemme luovuttaneet liian paljon valtaa poliitikoille“. Ja sinäkin. Vaan mitä aiot asian eteen tehdä? Itse olen asiaa kääntänyt ja vääntänyt jo kolmisen vuotta näilläkin sivuilla. Järjestelmän sisältä muutosta ei ole enää mahdollista saada aikaan. Analyysini vaihtoehdoista on tässä: http://blogit.kauppalehti.fi/entries/edit/10390

  Siis toistan kysymyksen: Mitä aiot tehdä? Turhaa kuvitella, että kukaan vapaaehtoisesti yhteiskunnallisesta valtamonopolistaan luopuu. Ja se puolueilla nyt on.

 9. Juha, mitenköhän kauan minäkin olen ollut tietoinen puukartelleista ja tavasta junailla ostotarjoukset kiintiöiden mukaisesti. Siihen aikaan 80-luvulla ei ollut verkkoa ja paikallislehtien yleisönosastoissa kommentit eivät olisi päässeet painolaatalle asti. Kaiken lisäksi minunkin elämänlankani ja näkkileipäni oli vahvasti sidoksissa „Suomi elää metsästä“ että itsesuojelun pakostakin oli viisasta olla hiljaa. Kaikki kai sen tiesi: jopa metsänomistajat.

  Nyt meillä on Nokia ja suhtaudumme siihenkin yhtä juhlallisesti. iPhone pyyhkii yhä Nokian mallit pöydältä mennen tullen. iPhone + iTunes + AppStore ovat alansa ehdotonta kärkeä ja vaikka kaikki afrikkalaiset eivät niitä vielä osta, on Nokian pakko tehdä isoja keksintöjä tai kohta Apple, Google ja korealaiset vievät meiltä huomisen eväät.

  Riittäkö kriittinen asenne? Nokia on saanut lunta tupaan, kun pettyneet suomalaiset ja muut ovat kääntäneet sille selkänsä. Ericsson on totaalinen rampa. Motorola oli melkein poissa pelistä. Nokia on vielä meidän silmissä merkittävä peluri, mutta hyvänen aika, mitä pitäisi tehdä, että se nousisi tiennäyttäjäksi?

  Heitän haasteen meille kaikille? Mitä itse kukin toivoo kännykkätoimittajaltaan? Ehkä ratkaisun avaimet ovat nimenomaan asiakkailla? Vai olemmeko kuninkaita ilman valtaa?

 10. Helge

  Kuten ehkä muistat paljasti joskus aikaa sitten Nokian menestyksen reseptin? Suomalainen insinööriosaaminen ja määrätyssä historiallisessa tilanteessa Nokian johtoon ilmestynyt dream-team. Mutta on liian vähälle huomiolle jäi ehkä silloin asiakaslähtöisyyden ja muotoilun merkitys?

  Nokia oli jossain vaiheessa edelläkävijä. Nälkäinen, ahne haastaja joka halusi näyttää. Ei se ole sitä enää? Siitä on tullut puolustaja. Se puolustaa kuunnon kvartaalitalouden pelisääntöjen mukaisesti markkina-osuutta osakekurssia. „Ekonomit, merkonomit ja muut reippaat ylioppilaat“ ovat saaneet rauhassa johtaa taulukkolaskentaohjelmiensa avulla. Kunhan eivät tee virheitä.

  Suomen kannalta Nokia pitäisi pilkkoa osiin. Se on yksinkertaisesti liian suuri reviirinsä puolustaja. Vaan mitäs teet. Eihän kyseessä enää ole edes suomalaisomisteinen yritys.

 11. hakki, esität vaikean kysymyksen. Esitin eräässä kommentissani savolaisittain vääntäen „Vallankuoppausta“ ja kyllähän se tositoimiin ryhdyttäessä tarkoittaa kovien lakien ja keinojen käyttöönottoa. Millä tasolla kansalaiset liikkuvat V-tutuskäyrällä? Valtaa ei anneta, se on otettava. Demokratiassa valta otetaan äänestämällä. Mutta ketä? Onko tarjolla muita keinoja? Tarjotaanko roisto- ja riistovallan riistäjille pyhimyksen asemaa kansakunnan kaapin päällä. Bobrikov sai lähteä, pyssymiestä ei ole leimattu rikolliseksi. Hei, onko nää tyypit, jotka kansakuntaamme johtavat enää isänmaan edun ajajia vai vieraan vallan edustajia? Mikä on tää maa, jota Finlandiaksi kutsutaan?

 12. hakki47, Nyt iskee vaatimattomuus. Paljastinko salaisuuden? Yritän uudelleen. Tässä historiallisessa vaiheessa Nokian ongelmana on hyvä hardwaren hallinta ja pakkomielteinen sitoutuminen Symbian käyttöjärjestelmään, joka pelitti hyvin ja lupasi ruusuista tulevaisuutta kunnes Apple mursi jatkuvuuden ja päätti tuoda Internetin iPohoneen. Nokia ideana oli edetä pienin askelin ja tuoda uusia ominaisuuksia portaittain. Apple nosti riman maailmanennätyslukemiin ja yhtäkkiä kaikki mitä Noksu teki tuntui näpertelyltä. OVI-palvelu tuli kaukaa takavasemmalta iTunesia ja AppStoera torjumaan. Ja se tehtiin hätiköiden. Se tukee hirveetä määrää mallistoja, kun Applella on vain yksi softatuettava malli, joka pysyy samoissa kuosissa. Muutokset ovat hellpoja ja asiakkaat lataavat niitä malleihinsa ja ovat jumalallisen tyytyväsiä.

  Nokia jatka komplisoidun tuotespektrin kehittämistä, johon kuuluu valikoiman karsiminen, mutta sata vastaan yksi tuettava on hirveä urakka, vaikka johdossa olisi itse Jahve tai Jeesus Nasaretilainen. Heidän insinööri- ja markkinointitaidoista en tiedä.

  Dreamtiimeille tulee lonkkavikoja ja suonikohjuja.Aivovauriotkin ovat mahdollisia. Applen Steven Jobs vetäytyy hänkin vähitellen syrjään ja bisneksille avautuu uusia mahdollisuuksia.

  Nokia on kuitenkin täällä Suomessa uutispimennossa. Vaikka ne keksisi amerikkalaisille perseennuoliaan niin isänmaalliset Jenkit uskovat nyt myös mobilessa iPhoneen, Googleen (Android) ja Microsoftiin. Kanadalainen RIM:kin pärjää. Motorola yrittää uutta nousua.

  Nokia on ihan yksin Keilaniemessä ja mekin vielä pottuilemme minkä ehdimme. Mainitsen tässä Memon. Ei siitä tiedä kuin kourallinen asiantuntijoita maailmassa.

  Nokia tolkuttaa omaa brändiään, joka on vahvoilla Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Mutta miten yksinäinen imperialisti pärjää amerikkalaista mediakoneistoa vastaan? Peli on kovaa ja lohdutonta. Nokialle ei löydy kunnollisia apureita edes Euroopasta. Ericsson on kohta putipuhdas ja finiito. Nokian pitää taistella Samsungia ja LG:tä vastaan. Se on samassa tilassa kuin Hitler Barbarossansa kanssa.

  Nokian julkisuudenhallintaa meidän mikroanalyysit eivät auta. Nyt pitäisi keksiä jotain, joka herättäisi amerikkalaiset. En näe pienintäkään ennusmerkkiä. Siemsn AG:n kokoinen firma vetäytyi aikoinaan kännykkäbisneksestä. Joutuko Nokia palaamaan juurilleen, kumisaappaiden ja paskahuussipaperin tekoon?

  Toivon hartaasti, että nämä meidän puheet high-techista, osaamisesta ja innovatiivisuudesta pitäisivät paikkansa, mutta Sepon synkässä yksinpuhelussa on paljon perää. Jos Nokialle käy kalpaten, silloin meillä on kohta hirveitä määriä vapaata toimistotilaa. Helsingissä olisi nyt vapaana miljoona neliötä.

  Isoja, vaikeita ja lohduttomia asioita on 2010 – 2020 tarjolla. Miten käännämme tämän synkistelyn voitoksi? Talvi- ja jatkosodan veroisia nämä ongelmat eivät ole, mutta kukaan ei ole puhunut, että nyt käymme kauppasotaa amerikkalaisia vastaan. Neukkula oli lopulta paljon helpompi vastustaja, kun niillä oli niin paljon muitakin vihollisia.

  Mikä selittää sen, että monella suomalaisella on syvä rakkaussuhde iPhoneen? Miten tämä kaukorakkaus on luotu? Miksei jokaisen Suomi-neidon sylkyssä ole N97 tai N900? Jokainen, joka on jostain kotoisin kantaa ylpeänä iPhona. Minä olen pelkkä E71 käyttäjä ja suhteeni on ambivalentti.

  Yritin analyysiä ja kuten aina lopputuloksena on kansakunnan itseruoskinta. Voi meitä polosia.

 13. „Hei, onko nää tyypit, jotka kansakuntaamme johtavat enää isänmaan edun ajajia vai vieraan vallan edustajia?“ Vastaus riippuu siitä miten määrittelet sanan vieras. Itse olen sitä mieltä, että „he“ ovat omalla asiallaan. Ja poikkeuksena aiemmista „tyypeistä“, nämä ovat vain omalla asiallaan.

  En oikein jaksa kuvitella, että esimerkiksi mikään „vieras“ valta tai valtio olisi vaivautunut enää näkemään moista vaivaa.

  Sitten tuohon toiseen asiaan.

  „miten yksinäinen imperialisti pärjää amerikkalaista mediakoneistoa vastaan?“ Olemalla erilainen. Mutta mitä se tällä hetkellä ja käytännössä merkitsee … heaven only knows.

  „Miten käännämme tämän synkistelyn voitoksi?“ Paasikivi vainaa totesi, että kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Me emme ole itsellemme vielä todistaneet. Mm. sitä, että emme ole ainakaan ainut Jumalan valittu kansa. Toinen asia, joka meiltä niin kovin helposti tuntuu unohtuvan on, että heikon ja huonon talouden syy on heikko tai huono demokratia. Valitettavasti poliittinen rakenne on se, joka luo talouden terveyden reunaehdot.

  Toinen vaihtoehto on, että jostain löytyy riittävä määrä „propellipäitä“, jotka viis veisaavat realiteeteista ja tappelevat itsensä menestyjiksi. Politbyrokratiasta välittämättä. (Vaan hidas, hyvin hidas on tämä tie.)

 14. Hyvät ystävät, onko tässä blogissa jotain sellaista, josta ei saisi kirjoittaa? KL poisti sen etusivulta ja kommentitkaan eivät näe muuta kuin täällä kuurupiilossa. Kosketanko kiellettyjä aiheita? Eikö näistä teemoista saa keskustella? Olen hämmentynyt. Mikä mättää? Siirsin aiheen Piksuun. Poistetaanko se sieltäkin?

 15. Huomasin, ettei kommentteja enää voi editoida eikä kirjoitusvirheitä korjata. Tässä muutama korjaus:

  Memo = Maemo (N900 käyttöjärjestelmä)

  On ehkä muutakin, mutta tämän muutin selvyyden vuoksi.

 16. Joo. Vaihteeksi KL.fi on sekaisin. Ei ota enää vastaan uusia kirjoituksiakaan. Kuinka monta mokaa kirjoittajat, lukijat ja kommentoijat vielä sietävät? Vähitellen täytyy ihmetellä Kauppalehden toimituksen muutakin ammattiosaamista.

  Täytynee tutustua siiten mitä Piksussa kirjoitat.

 17. Viittaan tekniseen ongelmaan, alustan toimimattomuuteen. Tällä herää helposti myös yliherkkä ajatus sensuurista, että näkymätön käsi lajittelee jyviä ja akanoita. Kirjoittamiseni KL:ssä on ollut pätkivää, kun aika on kulunut muissa asioissa.

 18. Yrittämisen ongelmana on se , että ne joilla on rahaa ymmärtävät olla tuhlaamatta sitä ja ne joilla ei ole eivät ihan kepeästi saa startuppeja varten riittävää kestoa rahoitukselle.
  Toinen ongelma on ikääntyminen.Kun osaa homman kunnolla onkin jo liian vanha ottamaan lisää riskejä.Jää siihen vaiheeseen, missä miettii rahastusta ja pikaista pakoa ns. vapaalle jossa saa vapaastti ja vastuutta heitellä ideantynkiä, joita onneksi kovin harva lukee.Ajattelusta nyt puhumattakaan.Kuinka monta ideaa tarvitaan että syntyy yritys joka työllistää ja tuottaa tulosta?
  Liian monta ideaa suhteessa syntyneisiin tuottoihin.Tunnen onneksi niitäkin joille riitti yksi idea ja tekivät sillä mammonaa monelle mukaan lähteneelle.Tämä poliitikkojen johtama maa ei kannusta mihinkään itse tekemiseen.Vastuunotto omasta elämästä ei ole kuulemma demokraattista? Miten niin? No onhan se selvää, koska kun joku onnistuu niin ihan varmasti lyödään matalaksi.
  Jos valittaa työnantajan kurjuutta saa isoa julkisuutta vaikkapa TV2:n ajankohtaiskeskustelussa:“Näin lyödään duunaria nyt!“
  Siitäkin huolimatta jostain löytyy taas ne nuoret ja nerokkaat joilla suksi luistaa ja kone laulaa.Heitä ilolla odotan kun omassa koneessa jo vetohihna luistaa.

 19. Tobe, minua kiinnostaa nuoremman polven innovointi ja kyky erkaantua yksinyrittämisestä. Uusi sukupolvi tulee toimimaan uudella tavalla. Start-upit eivät välttämättä tarvitse rahaa entiseen tapana, koska innovaatioiden juuret ja alut pystytään kehittämään pienellä rahalla. Maailmanluokan menestyksiin tarvitaan yhä enkeleitä että vahvoja rahoittajia. Näen, että vähitellen yritysmaailma meilläkin kehittyy siihen suuntaan, että aidot menestyjät saavat rahoituksen. Tiimiytyvät joukkueet osaavat organisoitua niin, että talenttia löytyy tarpeeksi. Mutta nyt puhuu ikuinen optimisti, joka uskoo onnelliseen loppuun ja hyvään elämään. Olen ehkä katsonut liian paljon vanhoja elokuvia.

 20. OrNot

  „Vastuunotto omasta elämästä ei ole kuulemma demokraattista?“ Täh? Onko loppupeleissä olemassa jotain muuta kuin ihmisen oma vastuu omasta elämästä.

 21. Helge…olet oikeassa ja väärässä.Isoja asioita ei ole tapahtunut koskaan ilman jonkinlaista rahoitusta..ei edes Ikea ollut sellainen autotallicase mistä nyt mainosmiehet kertoilee.
  Hakki….minun sarkasmissani tuollainen lause on ihan tarkoituksella sanottu.Kun täällä haluaa ottaa vastuun itsestään ja vaikkapa työllistää itsensä saa omituisia katseita ja jopa viranomainen saattaa kysellä millä herra on elänyt viimevuonna.Vastattuani että säästöilläni ja nyt liikevaihto nousee kohisten kiitos viimevuoden saan vastauksena hiljaisuuden.
  „Vastuuta omasta elämästä ihmiset“ ylläpitävät ohimennen myös muuta yhteiskuntaa.Virheettömiä tuskin on ja liian hyviäkin vaikea havaita, mutta kunnolliseksi kannattaa pyrkiä.

 22. The ZIP code is the system of postal codes used by the United States Postal Service. The letters ZIP, an anacronym for Zone Improvement Plan, are properly written in capital letters and were chosen to suggest that the mail travels more efficiently, and therefore more quickly, when senders use the code in the postal address. The basic format consists of five numerical digits. An extended ZIP + 4 code includes the five digits of the ZIP code, a hyphen, and four more digits that determine a more precise location than the ZIP code alone. The term ZIP code was originally registered as a servicemark a type of trademark by the U.S. Postal Service, but its registration has since expired.

 23. Vastuuta omasta elämästä ihmiset“ ylläpitävät ohimennen myös muuta yhteiskuntaa.Virheettömiä tuskin on ja liian hyviäkin vaikea havaita, mutta kunnolliseksi kannattaa pyrkiä.

 24. Siitäkin huolimatta jostain löytyy taas ne nuoret ja nerokkaat joilla suksi luistaa ja kone laulaa.Heitä ilolla odotan kun omassa koneessa jo vetohihna luistaa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s