Väyrynen, Pekkarinen, Katainen, Urpilainen tai yhtä kuin ei mitään

iTraining

Aloitan oudulla esittelyllä. iTraining on valmennuskanava, jonka jatkokehittely käynnistyi innovaatiojuna kokemusten ja keskustelujen pohjalta, mutta nämä eivät ratkaise Suomen tulevan pääministerin valintaa. Tarjolla on jakkupuku-Urpilainen, tupee-Pekkarinen, valtionvarainministeri Katainen ja kekkosklooni-Väyrynen. Onhan tässä valinnanvaraa?

Kuka näistä pystyy pelastamaan Suomen ongelmista, jotka ovat jo tapahtuneet? Ei kukaan. Vanhanen teki viisaasti, kun vetäytyi sivuraiteille odottamaan jotain rahaksta virkaa, josta pääsee isolla tilipussilla eläkkeelle.

Kaarnalaiva keikkuu maailmantalouden laineilla

Miksi en usko näiden suurten päättäjien ja johtajien mahdollisuuteen kääntää maailman tapahtumia toiseen suuntaan? Eihän heillä ole vatlaa ohi rahavaikeuksissa olevien puoluetoimistojen. Suomen pääministeri on vallaton pelle, jonka tehtävänä on jotenkin selittää, mitä maailmalla tapahtuu.

Lehdistö ja tiedotusvälineet luovat vaikutelman, että nämä tyypit, hallitus ja koneisto olisivat vallassa. Kansallisvaltion raknteelliset edustajat haluavat ylläpitää myyttiä Suomesta itsenäisenä kansakuntana, joka päättää omasta kohtalostaan. Oikeastaan vain siltarumpupoliitikot ovat oikeassa. Päätökisä voi tehdä vain erinomaisen pienistä tehtävistä ja toimenpiteistä.

Kaikesta muusta vastuun kantavat äänestäjät, jotka maksavat viulut.

 

 

 

 

8 Kommentare zu „Väyrynen, Pekkarinen, Katainen, Urpilainen tai yhtä kuin ei mitään

 1. Olemme siirtyneet demokratiassa vaiheeseen, jossa äänestetään jotain vastaan. Voi kokea onnistuneensa jos estää erilaiset Pekkariset , Väyryset ja kaikenmaailman Korhoset.Lohduttaako se? Eipä taida.
  Ehkä kansa on jo niin valistunutta ettei äänestä sellaista joka lupaa liikaa ja vaatii älyttömiä.Tarjolla kun on vain huonoa ja huonompaa kunnes uusi aamu nousee.

 2. Samaa mieltä kuin aiemmat….valitettavasti.
  kliseitä riittää ja kaunopuheita ja edustusasuja…siinä kaikki.
  ÄKKIÄ ULOS MUUTEN EU:STA.
  tervessii vaa…
  yksi viulujen maksaja

 3. Miksi olen menettänyt uskoni politiikkaan? Olen ymmälläni oman asennoitumiseni suhteen. Politiikka on tahdon asia, joku tai moni ajattelee. Tarvitaanko nyt tahtopoliitikkoja tai taitavia kuuntelijoita ja kansakunnan terapeutteja?

 4. „Tarjolla kun on vain huonoa ja huonompaa kunnes uusi aamu nousee.“ Valitettavaa vaan on se, että toimimalla pelin nykyisten, kuviteltujen arvojen mukaisesti uusi aamu ei koskaan tule nousemaan.

  Olen Helgen kanssa samaa mieltä siitä, että „Kaikesta vastuun kantavat äänestäjät, jotka maksavat viulut.“ Tuon sanan „muusta“ poistin aivan tarkoituksella. Sillä syy on todella meidän, meidän äänestäjien. Me emme usko, että tasavaltaisen demokratiamme parasta ennen on ylittynyt jo muutamalla vuosikymmenellä.

 5. On kansakunnan kusettamista, jos jäämme siihen olettamukseen, että pääministeri tai edes hallitus pystyisi ratkomaan Suomen tulevia ongelmia. Onhan se nähty Amerikassakin. Ei Obamastakaan ole Jumalan maanpäälliseksi edustajaksi. Puheenlahoistaan huolimatta, hänkin on vain yksi meistä. Haitin järjestys osoitti, että näkymätön käsi pystyy sekunnissa murtamaan kansakunnan selkärangan. Suomi ei ole vielä Haitin tasolla infrastruktuurin kehnoudessa, mutta kuvitelkaamme, että Loviisan ydinvoimalat poshataisivat. Itku markkinoilla ei auttaisi. Suomi tyhjennettäisiin Oulua myöden ja olisimme kaikki pakolaispassilla liikkeellä.

  Hei, onko minusta kehittymässä tuomiopäivän ennustaja? Mistä moinen pessimismi? Jääkaappi on täynnä ruokaa, katto pään päällä ja Loviisassa kaikki hyvin. Siitä huolimatta, en usko vahvojen poliitikkojen lupauksiin. Valta kansalle!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s