Mistä löytyy Suomelle vientikasvua?

WoodsEurooppa ja Suomi etsii uutta nousukiitoa. Mutta mitä kautta se tulee? Neljätoista vuotta takaperin uskoimme ECU:n ja tietoyhteiskuntaan. Metsällä oli vielä silloin ihmisten mielissä suurehko merkitys.

Suomi etsii nousukauden alkua. Olemme edelleen hyvin riippuvaisia Euroopasta ja lähinaapureista markkina-alueina. Venäjän markkinat kohenevat, kun öljyn hinta nousee, mutta mikä nostaa Euroopan?

Suomen Pankin mielestä „lama ei ole vielä ohi“ ja vientiluvut ovat notkahtaneet rajusti. Investointihyödykkeiden kauppa ei ole vielä elpynyt.

Konepajat ja teknologiateollisuus etsivät vielä itseään. Miten kauas on mentävä, ennenkuin tilauskirjoihin tulee uusia rivejä?

Mikä on tiikerihyppyjä tekevien kasvuyritysten laita? Haistaako joku uusia nousijoita? Vai laskemmeko vielä monen käden sormilla laskijoita?

 

 

 

4 Kommentare zu „Mistä löytyy Suomelle vientikasvua?

  1. Hyviä kysymyksiä esittää moni, mutta edes vihjeitä vastauspuolella emme näe.Ei saa ahdistua, koska huonosti oli asiat v.1993 ja niin kovin hienosti 1997.Muutama asiakkaani pudotti markkinointi budjettejaan 90% jokainen lamavuosi.Ensin oli 5Mmk sitten 500tuhatta ja sitten 50 tuhatta.Selvittiin.Uudistuttiin.Voitettiin markkinaa.Saatiin uusia asiakkaita ja uusia ihmisiä uusilla ajatuksilla.Nyt on niiden aika iskeä jotka haluaa onnistua 2012 jälkeen.Onko oma pääni tyhjentynyt kun tuntuu ettei missään ole uutta ideaa liikkeellä.Menikö kunnon yrittäjyys optioiden mukana roskikseen?Nyt odotan valtiovallan antamaa signaalia yrittämisen asettamisesta ykkösasemaan tässä maassa.Se tarkoittaa jotain ihan muuta mitä Urpilainen haluaa.Kansa päättää vaaleissa mitä haluaa ja sehän tässä pelottaakin.Osataanko uudistua?

  2. Innovaatiojuna on vielä avoin lupaus, mutta 13.1.2010 se nytkähtää liikkeelle ja matkustaa Helsingistä Helsinkiin. Käväisemme kuitenkin Oulussa. Ilmoittautuneita on jo yli viisikymmentä ja innovointia vaatii, miten saamme kaikki mukaan. Emme ehkä ratko koko maailman ongelmia, tuskin edes Suomen, mutta jospa joku oma projekti saisi positiivista potkua peruuksiinsa.

  3. Helge,

    Eiko olisi aika rakentaa supistuvaa yhteiskuntamuotoa, sen sijaan, etta etsisimme jatkuvaa laajentumista kaikilla mahdollisilla tasoilla? Kuten tiedat, menemalla pienempaan voi olla myoskin rajoittamatonta. Siihen tarvitaan enemman aivohommia kuin etsimalla lisaantyvaa ja suurempaa. Tiedamme, etta maailma kasvaa „suuremmaksi“ ja etta elamme kumminkin rajoitetuissa olosuhteissa joissa tilanpuute niin ihmislukumaariin kuin roskankaatopaikkoihinkin nahden tulee vaikeammaksi. Teollisuus useilla alueilla menee pienempiin tuotteisiin, vahemman voimavaatimuksellisiin keksintoihin – joten miksi ei sama kavisi painsa myoskin meidan aivovarojen suhteen, ja supistettaisiin, ei aivoja, vaan niiden loputtomia vaatimuksia „enempaan“ nahden?

  4. Perustetaan tehtaita ulkomaille ja suomalaiset saavat nauttia innovatiivisesta kehityksestä ja tilastoida tuloksia.Ai niin-ja tutkia,tutkia,tutkia…….

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s