Talvivaara tuottaa nikkeliä

Talvivaaran nikkeliesiintymä löydettiin virallisesti vuonna 1977. Malmiesiintymää kartoitti vuoden 1977 jälkeen Outokumpu Oy. Riittävän rikasta esiintymää silloisilla menetelmillä hyödynnettäväksi ei löytynyt. Perinteisellä menetelmällä sähkökulutus olisi noussut pilviin.

Talvivaarassa jalostettavassa musteliuskeessa on nikkeliä vain 0,28 prosenttia painosta. Esimerkiksi Petsamossa pitoisuus on vaihdellut seitsemän ja yhdeksän prosentin välillä.

Kuusimäen eli Talvivaaran mustaliuskeessa on myös sinkkiä, kuparia ja kobolttia.

Kaivoksen rakentaminen Kainuun korpeen aloitettiin keväällä 2007. Kaivoksen rakentamisen aikana on löytynyt koko ajan lisää nikkelimalmia. Seudun todellisesta nikkelimalmin määrästä ei ole kenelläkään tietoa.

– terästeollisuus on nikkelin suurin käyttäjä

– toimitusjohtaja Pekka Perä

– Sotkamosta sakkamaisessa muodossa oleva nikkeli kuljetetaan rautateitse Harjavaltaan

– Talvivaaran kaivos rakennettiin korkeimman noususuhdanteen aikana

Lähde: VuokattiNews

4 Kommentare zu „Talvivaara tuottaa nikkeliä

  1. hakki47, mistä löysit pelkokertoimen? Yritin vain kiltisti listata toisasioita. Uskon, että Suomi nousee lamasta joskus, mutta päivämäärää en osaa ennustaa. Kymmenen vuoden haarukalla on hyvä pelata. Talvivaara Oy:n nikkeliä tarvitaan mm Kiinassa, kun porukat muuttavat maaseudulta kaupunkeihin ja ostavat ruostumattomasta teräksestä olevan tiskipöydän pinnana. Talvivaarassa nikkeli irrotetaan mikrobiologisin keinoin: siksi tuulivoimaloita ei tarvita kohtuuttoman paljon. Olkiluodon valmistumisesta ei muuten ole vielä tietoa, mutta kuka sitä sähköä nyt enää tarvitseekaan, jollei ryhdytä kauppaamaan töpselitavaraa sakemanneille.

  2. Hyvä että löytyy sinkkiä ja kobolttia. Nekin ovat tärkeitä raakametalleja. Nikkelin käyttö – muuhunkin kuin Juutalaisuuden vähentämiseen, mihin Aatu sitä tarvitsi – teräksen kestopinnoittamisessa on kasvavaa. Lisää kaivoksia ja uusia jalosteita.

  3. Pitkän linjan mies, Siinä selkkauksessa meni Petsamo meiltä ja Karjalaakaan emme taida saada tai haluta takaisin. Jos menettäisimme Talvivaaran tulevassa koitoksissa, joutuisin opiskelemaan Venäjää ja silloin moikkaisin Sotkamosta varttivenäläisenä. Mutta eihän historiaa kirjoiteta etuajassa, eihän?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s