Enerigaa on moneen lähtöön jos tukiaisia riittää

RussiaKohta tarjolla mahtavia etuja, kun etsit uutta duunia. Energia-alalla on tarjolla mielenkiintoisia tehtäviä. Olkiluodossa atomivoimala on vielä työn alla ja sen valmistumisesta ei ole enää minkäänlaista tietoa. Bioenergia on ollut suuri lupaus ensimmäisestä energiakriisistä alkaen eli 70-luvulta lähtien. Biokaasusta ja tuulivoimasta revitään rahaa tulevaisuudessa, jos tuulivoiman biokaasun syöttötariffit tulevat voimaan.

Neste Oil vähentää yksinomaan Porvoon Kilpilahdesta 75 toimihenkilöä, joko ns. eläkepaketilla tai muilla henkilöstön vähentämisjärjestelyillä, kertoo Uusimaa lehti.

Tuulimyllyjen valmistajat uskovat enemmän valtiovallan ja eduskunnan tuulivoimasyöttötariffipäätöksiin kuin kapitalismin raakaan tappaja-applikaatiovalintaan. Tuulivoima on tulevaisuuden lupaus kaikkialla, missä tariffit takaavat sekä investointitukea, että jatkuvaa kassavirtaa tuuliolosuhteista riippumatta.

Valtion roolia korostetaan usein uusien energiainnovaatioiden lanseerauksessa. Miksi vapaa markkinatalous ei toimi? Mikä vaatii „vihreää maataloustukea“ tulevaisuuden alueille?

Vetääkö ilmastomuutos yritysten päätöksentekoa entistä voimakkaammin regulaation ja tukiaisten kannattajiksi? Herää kysymys, onko markkinatalous jo lakannut toimimasta kokonaan? Pankeistahan tiedämme. Poliitikot pelastivat maailman suurimmat pankit romahtamiselta, onko nyt vuorossa energia-alan pelastaminen?

Atomivoimala ei valmistu: Olkiluodon aikataulusta ei ole harmainta aavistustakaan. Biotalous muuttuu ilmeisesti maataloudeksi ja tuulivoima pyörii kohta kuin peltoviljelmä. Kuka maksaa viulut? Köyhät, työttömät ja eläkeläisetkö? Tähän on vain tultu markkinatalouden ehdoilla. Mitä mieltä olette, onko „kapitalismi kuollut?“ Koska Nokian älykännyköiden kehittämiseen tarvitaan hehtaaritukea?

3 Kommentare zu „Enerigaa on moneen lähtöön jos tukiaisia riittää

 1. Taidat olla oikeilla jäljillä Helge

  Olemme perinteistä logiikkaamme käyttäen, siis uskoessamme, että voimme kaikesta selvitä kun vain säädämme ja tuemme hyviä asioita ja rajoitamme ja kiellämme huonoja asioita. Jatkuvasti. Yhä tarkemmin. Mutta nyt aletaan vähitellen lähestyä tilannetta, jossa kokonaisuus ei enää ole kenenkään hallinnassa. Se taas pitää huolen siitä, että tekemiimme säädöksiin pitää tehdä poikkeuksia ja niiden korjauksia.

  Ystäväni lähetti minulle riemastuttavan linkin, joka konkreettisesti kuvaa dilemmaamme. http://www.ted.com/talks/barry_schwartz_on_our_loss_of_wisdom.html Miten saada revittyä itse tekemämme rakenteet ja saada aikaan vähemmällä enemmän. Meillähän ei käytännössä enää ole varaa sosiaalihuoltoomme eikä terveydenhoitoomme. 13 miljardia lisälainaa pannaan juuri sen ylläpitämiseen.

  Miltäköhän 25 % nykyistä pienempi BKT näyttää yhdistettynä 100 miljardia ylittävään valtionvelkaan? Kun samalla markkinat eivät enää toimi?

  PS.

  En tiedä mutta eikö NOKIA niminen yritys ole ollut viimeisten 10 – 15 vuoden ajan Suomen tuetuin yksittäinen yritys?

 2. hakki47,

  Kirjoituksesi herätti minussa ajatuksen, että poliitikot hakeutuvat gatekeepreiksi. Se selittää myös median ja Vanhasen porukan vastakkainasettelun. Lehdistön gatekeeper-asema heikkenee, koska kansalaisjournalistit tulivat sotkemaan perinteisiä asetelmia. Mitä helvettiä meidän pitäisi tehdä, että pystymme syrjäyttämään kankikaikkoset ja tuppeensahatutuvanhaset? Olen ymmälläni: pelaammeko täysin väärää peliä?

  Rakastan amerikkalaisia „Public speakereita“, koska ne pystyy puhumaan innostavasti ihan mistä tahansa. Linkin takan löytyy jälleen uusia ajattelija. Barack Obamaa ei olisi ilman tätä infrastruktuuria.

  Ajattele, millaiselta Suomi näyttäisi jos „no-comments“ Karjalainen olisi noussut nousuhumalan tavoin Suomen Presidentiksi! Koivisto ei ollut mikään suuri puhuja, mutta ehkä hän sentään vaikeni selvempänä…

  Saavuimme puolitoista tuntia takaperin Sotkamoon. Veikko Huovisen Sinisiä Ajatuksia kehittelemme 28.10 asti ja lisäksi on pantava paikkoja talvikuntoon.

  Hyvää illan jatkoa!

 3. Eikun talvilomaa.

  PS. Ainoa mitä tällainen tavis pystyy tekemään on selittää selittämästä päästyään, että ainoa tapa saada aikaan muutos on raahautua äänestämään seuraavissakin vaaleissa ja kirjoittaa lippuun mitä tahansa mutta ei numeroita. Eikä sekään takaa muutosta.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s