Ihme!

A! tarkoittaa Aalto-yliopistoa. Ihme! on maantievarsikahvila Oulun ja Kajaanin puolivälissä, Vaalan jälkeen. Ihme rakennettiin 80-luvulla ja on edelleen toiminnassa. Suomen kansantalous kaipaa pieniä ihmeitä selviytyäkseen lamasta ja vientivaikeuksistaan.

Poliittinen johtomme ei tee Ihmeitä! Se on keskittynyt säätiöiden ja konkkalafkojen kuppaamiseen. Puolueiden luotto- ja avainhenkilöt hallinnoivat ja masinoivat säätiöitä, yhdistyksiä ja rahanjakoinstansseja, joita maassamme on tuhansittain. Niistä lähtee loputon rahavirta maakuntiin. Mutta on niitä Kehä III sisäpuolellakin.

Kulturfonden ei ole ollut syynissä. Sen pääkohteena on kaikki, joka liittyy RKP:hen.

Politiikan hämärämiehille vapaa tiedonvälitys on myrkkyä ja tulemme lähiaikoina näkemään entistä raivokkaampia „etelän metiaan“ kohdistuvia hyökkäyksiä. Osa poliitikoistamme kannattanee pohjoiskorealaista julkisuuskäytäntöä.

Kansanedustaja Kallis kantanee kohta ylpeillen YLE:n „johtajien päitä“ hopealautaselle pääministerin kivilinnan portaille. Moni poliitikko toivoo, että media kyllästyisi vaalirahoituksen tonkimiseen ja jättäisi säätiöt ja yhdistykset rauhaan, koska siellä se iso raha ui.

Toivotaan, että yleisö kestää entistä syvemmälle menevän pöllytyksen, koska muuten siirrymme kepustanilaiseen  DDR:ään, jossa  mielipideurkinta on arkea ja väärällä mielipiteellä ei saa urakoita tai yritystukia missään päin Suomea.

Elämme demokratian kannalta vaarallista aikaa.

Onko suomalaisilla kanttia laittaa poliitikot kuriin ja ojennukseen? Kansanedustajien tehtävänä on palvella kansaa eikä kupata lasten ja vanhusten säätiöistä kaikkea mikä RAY:sta tai muista jakorasioista irtoaa.

Samassa liemessä uivat kaikki puolueet, mutta mielenkiinnon ylläpitämiseksi kuppauksen vastustamiselle on löydettävä kasvot. Mutta jokainen pesä on perattava ja puhdistettava.
Suomi tarvitsee uusia yrityksiä ja Ihmeitä. Politiikan ihmemiehet ja naiset eivät tätä maata pelasta.

Poikkesin viime kuussa tullessani Oulusta Kajaanin Ihmeessä kahvilla. Olen aina pitänyt nimestä. Paikasta on näköyhteys Oulujärvelle. Palvelu on aina ollut ystävällistä. Hyvä Ihme!

Ihme Vaalassa

8 Kommentare zu „Ihme!

 1. hakki47, olen ollut hiukan syrjässä Kauppalehdestä viime aikoina, kun arki on ollut aikavarkaana. Onko kirjoittelu hiljentynyt? Ennakoiko se myös kyllästymistä vai ovatko porukat livenneet muualle? Sinä olet ollut ahkerasti mukana, millainen tunnelma KL-sivuilla on? Poliitikot ovat vetäytyneet. Ovatko aiheet liian kuumia?

 2. Helge

  Ei kirjoittajien määrä välttämättä vähentynyt ole. Kommentoijien ennemminkin. Lukijoitten aikataulu on laman myötä selvästi muuttunut. Valtaosa lukijoista työpäivän viimeisten tuntien aikana ja sitten illalla.

  Itselläni on käsitys, että Kauppalehden lukijana on valtaosiltaan historiaton, yhteiskunnallisesti näkemyksetön me, all, now sijoittaja, rahastodiileri ja yrittäjä. Poliitikot ovat siirtyneet Uuteen Suomeen, onneksi. Mutta itseäni kiinnostava yhteiskunnallinen keskustelu on kyllä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hävinnyt. Kuten yhteiskunnasamme yleensäkin.

  Kuumia ja kuumia? Ihminen keskustelee asioista, jotka kiinnostavat. Suurin osa ei vaan keskustele.

 3. Helge V !
  Tuo mainitsemasi Kulturfonden on hieman eri asemassa kuin jotkin Nuorisosäätiöt tai Kukkaisrahastot.
  Se käsittääkseni perustettiin sortovuosien aiheuttaman, myös suomenruotsalaisiin kohdistuneen uhkan johdosta. Suomenruotsalainen raha pantiin säätiömuotoon turvaan pelätyltä venäläiskansallistamiselta.
  Säätiön tarkoituksena on edistää ruotsalaisuutta ja ruotsin kieltä Suomessa. Ja rahaa on rutkasti.
  RKP:n tukeminen lienee hyvinkin säätiön tarkoitusperän mukaista. Omaa rahaa. Omaan käyttöön.
  Kepumafia ei ole älynnyt sorvata omien säätiöidensä sääntöjä yhtä fiksusti !
  Onni yksillä – kesä kaikilla !

 4. Vox Populi, hurrina, Höblää, Pappers, Borgåbladetia ja Östra Nylandia lukevana tunnistan erot. Olen nähnyt rahoitusta myös osittain sisältä päin. Kulturfondetilla on „vanhaa rahaa“ ja sen takia sen kimppuun ei ole käyty, mutta vetäähän sekin puoleensa yhteiskunnan fyrkkaa. Kepu on kuitenkin tässä nykykisassa palkintopallilla. Asuntorahastoja on toki myös demareilla. Niistä kohistiin muistaakseni Lipposen aikana. Kokkareiden säätiöistä en tiedä, en seuraa kaikkia virtoja, mutta eiköhän KOK ole naimisissa rahan kanssa.

  Vanhanen ei syytä YLEä kunnianloukkauksesta, kertoo MTV3. Hän pyytää ilmeisesti Avotakan tutkimaan „lautakasoja“. Rakennusmaailma tulee tshekkaamaan ja oikeus toteutuu.

  hakki47, demokratian alennustila ei kansalaisia kiinnosta. Olisi ihme, jos KL olisi keskeinen keskustelupalsta. Toisaalta täällä on ollut melko mielenkiintoista porukkaa. Perinteisen median asetelmissa Ylen Jungner on edelleen lynkkaajien mielenkiinnon kohteena. Kalli haluaa yhä Mikaelin „pään vadille“. Onnistuukohan Jungner tällä [YLE2] vedolla jatkamaan pestiään? Äijäähän on erotettu kuukauden välein…muun muassa „hurrit“ haluaisivat pästä häenstä eroon…milloin mistäkin syystä. Minusta hän symbolisoi mediaan „rakkikoiraa“ kiinnostavalla tavalla. Hesarin ja muiden established median päätoimittajat ovat sisäsiistejä ja sivistyneitä. Jungner on junkkari ja se tekee hänestä kiinnostavan. Jungner on toimari, eikä päätoimittaja, mainittakoon selvyyden vuoksi. Mikael pyörittää bisnestä nimeltä YLE.

  PS: Kiina oli 60 vuotta takaperin kehittymätön agraariyhteiskunta, mutta on tänään aivan toista maata. Suomi on kovaa kyytiä menossa kohti maolaista Kiinaa. Koska Vanhanen ui Vantaanjoessa ja nuorkepulaiset pakottavat meidät pukeutuvat neliapilapaitaan?

  PS2: Never yield to force; never yield to the apparently overwhelming might of the enemy”.- Churchill (sain äsken tällaisen elämänohjeen Twitterin kautta)

 5. Helge

  Onkohan olemassa yksittäinen keskeinen „keskustelupalsta“. Sitähän näinä aikoina toivoisi. (Kun olet uutta kehittämässä, tässä megamäärin parempi idea kuin Fruugo konsanaan.)

  „Junger on junkkari ja se tekee hänestä kiinnostavan.“ Eikä pelkästään se. On hänellä nyt näyttöä. Ylen positiivinen tulos.

  Minullapa on ollut jo paljon parempi elämänohje jo pitkään.

  I have six honest serving men
  they taught me all I know.
  Their names are what and why and when
  and how and where and who.

  Rudyard Kipling

 6. Helge, olemme jo kymeniä vuosia sitten siirtyneet täällä Pohjois-Suomessa käytäntöön, missä aidolla itsenäisellä yrittäjällä, liittymättä kerhoon, ei ole mahdollisuutta harjoittaa elinkeinoaan omalla maallaan. Kepulais-lestadiolainen mafia pystyy kunta- ym. yhteyksiensä kautta langettamaan liiketoimintakieltoja. Tästä olen keskustellut tuntemani KRP:n talousrikostutkijan kanssa. Hän on pitänyt selvänä, että em. mafian liiketoimintakielto on tehokkaampi, kuin heidän. Tämä koskee paitsi asiakkaita, ennen kaikkea rahoitusta kokonaisuutena ja julkisuuden saamista. Olemme pitkään eläneet niin pimeässä yhteiskunnassa, kuin mitä tämänhetkinen tilanne osoittaa nille, jotka näkevät jotakin.

 7. hakki47,

  Ei mitään uuttaa taivaan kannen alla. Totuuden etsijän ongelmat ovat samat kuin Kiplingillä nyt ja aina.

  Seppo, olen „varttikainuulainen“, koska meillä on talo Sotkamossa, jossa vietämme 3/4-osaa vuodesta. Tunnen kuvaamasi yrittäjäympäristöä 80-luvun alusta alkaen. Uskon, että se tulee kaatumaan joko ennen tai jälkeen Pohjois-Korean. Vastaukseni on lohduton, mutta tiedät kirjoituksestasi päätellen tarkalleen, mitä tarkoitan. „Sieltä katsoen“ Jungner on kauhistuttava ilmiö. Sehän hilluu takki auki, maalitauluna Kalleille ja muille mafioosoille.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s