Satumaan Avoin Innovointikiertue Helsinki-Oulu-Helsinki

HelsinkiOnko Avoimesta Innovoinnista ja Yhteistyöstä metodia muutosten ja uudistusten aikaansaamiseksi? Tätä testataan Satumaan Avoin Innovointikiertue -keskustelussa, joka sai alkunsa Qaikussa, siirtyi Facebookiin ja Twitteriin. Osallistumisesta äänestetään Doodlessa. Valmistelu tapahtuu avoimessa verkossa ja tarkoituksena on myös dokumentoida kiertueen kulkua sosiaalisissa medioissa.

Välineinä käytettään muun muassa Qaikua, Facebookia, Twitteriä, Flickr, OVI, blogeja, Floobs, Bambuser, Qik, Sometu ja Ning-alustoja.

  • tekstiä
  • videota
  • podcasteja

Osallistujat rakentavat jatkuvaa kertomusta omia mobileja työkaluja hyödyntäen.

Matkan meno-paluu hinta-arvio on reilu pari sataa euroa niille, jotka lähtevät Helsingistä. Yöpyminen Oulussa nostaa kustannusta hiukan. Yritämme myös etsiä Sponsoreita, joten jos vaalirahoituskassoihin ei ole mennyt kaikki, on mahdollista panostaa ruohonjuuritason toimintaan.

Tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta marraskuun puolenvälin paikkeilla on eniten Doodle-merkintöjä.

Selvää julistusta tälle luovuusrundille ei ole vielä olemassa. Joukkoälyn ja ryhmätehtailun kautta punainen lanka vähitellen paljastuu. Olennaista tässä on itseorganisoituminen. Tätä projektia ei ohjata tai määrätä yhdestä pisteestä. Hanke elää ja tulokset nähdään vasta, kun digitaalinen pöly on laskeutunut, kun Satumaan digitaalinen tarinankerronta paljastaa, mitä yksittäisten kommentaattoreiden päissä ja näpeissä on liikkunut ja millaiseen synteesiin wiki-, qaiku- ja sosiaalitalkoilla päästään.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Satumaan Avoin Innovointikiertue on vielä levällään kuin Jokisen eväät, mutta siinä on myös tämän prosessin suuri lupaus. Jokainen päivä tuottaa uusia näkökulmia ja yllätyksiä.

Facebookissa ryhmän kasaaminen ja tavoitteiden asettaminen tapahtuu tässä osoitteessa. Tervetuloa luovuustalkoisiin – jospa sillä Satumaa Suomi pelastuisi  edes osittain.

PS: Otsikointivirhe: piti olla Helsinki-Oulu-Helsinki, mutta tärkeintä on liike

4 Kommentare zu „Satumaan Avoin Innovointikiertue Helsinki-Oulu-Helsinki

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s