Tavoitteiden asettamisen tärkeydestä

Ihminen ei elä pelkästään leivästä, vaikka alvi muuttuisi negatiiviseksi. Tarvitsemme myös sirkushuveja. Viime päiviniä on Qaikussa keskusteltu junan tuomista ja Innovaatioretkueesta, joka kiertäisi Suomen Oulun/Rovaniemen kautta, edelleen Kontiomäki, Kajaani, Iisalmi, Kuopio, Pieksämäki, Mikkeli ja sitä rataa Etelä-Suomeen.

Ketä kiinnostaa? Sosiaalisen median hyödyntäminen innovaatioiden kehittämisessä on siirtymässä etätyötuvista kiskoille. Hanke on vielä auki, mutta uskoisin, että se toteutuu ja mielenkiintoista on nähdä, miten paljon väkeä tulee mukaan.

Olemme myös pohtineet, mikä on Suomen romanttisen tuote tai palvelu. Usein tavoitteiden asettamisessa päädytään alla olevaan dilemmaan. Muutaman innostavan alkuaskeleen jälkeen kumautamme päämme seinään ja siinä sitten surkeana miettimään, että mikä meni pieleen ja miksi elämä meitä suomalaisia erityisesti murjoo.

Muutama vuosi takaperin olimme kaikki lottovoittajia. Nyt mm. teknologiateollisuudessa myönnetään, että on ensin ryhdyttävä metsästämään kuponkeja. Tästä lamasta ei tälläkään kertaa selvitä kuin „koira veräjästä“. Uutta on luotava kuolevien rakenteiden korvaamiseksi.

Lovisa

5 Kommentare zu „Tavoitteiden asettamisen tärkeydestä

 1. Romanttista olisi istuskella kuvassa olevalla Laihian rautatieaseman lippuhallin penkillä ja kuunnella, kuinka Hannes Kolehmainen, Veikko Hakulinen ja Mika Häkkinen soittaisivat Valse Tristeä kolmisormisesti kaksirivisellä hanurilla.
  Ja siten pitäisi erikseen miettiä, millä Suomi nousuun.
  Ennen kuin penkki hajoaa.

 2. Heippa

  Itse olen lisännyt romanttisuutta ja aitoa kosketusta luovuuteen laulamalla. On uskomatonta, miten eritavalla asiat sisäistyvät kun ilmaistaan myös musiikin avulla. Se koskettaa tunteita ja sielua ja jää elämään pitkäksi aikaa.

  Tapasin juuri erään markkinointijohtajan, joka oli esityksessäni pari vuotta sitten. Hän sanoi, ettei koskaan mikään yrityksille suunnattu esitys ole koskettanut niin ikimuistoisesti.

  Meidän on pohdittava luovuuden ja taiteen tuomista bisnekseen. Siten syntyy innovaatio. Puheista se ei synny.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s