Kiinalaisten Kemijärvi-liike

Otteet työpaikkojen puolesta kovenevat Kiinassa. Sikäläiset työläiset eivät enää työntele ministereitä lumihankeen ja lähetä karvalakkilähetystöjä Pekingiin. Terästehtaan tuohtuneet duunarit hakkasivat tehtaanjohtajan henkihieveriin, eivätkä päästäneet ambulanssia ja poliisia loukkaantunutta pelastamaan. Johtaja kuoli vammoihinsa.

Näemmekö uuden AY-liikkeen synnyn? Milloin radikalismi leviää maailmalle ja saapuu jälkijunassa Suomeen? Kiinalaisilla riittää massaa ja voimaa jopa kolmannen maailmansodan valmisteluun, jos maailmankauppa ei muuten suju, silloin tavaraa myydään vaikka väkisin. Mutta, mistä meille miljardin luokan markkinarakoja?

Tulevana syksynä työttömien määrä nousee maassamme yli 300 000 ja prosenteissa mitattuna yli 10. Tämän lisäksi työtä vailla ovat kymmenet tuhannet lomautetut. Paineet kustannusten säästöihin valtion- ja kuntataloudessa kasvavat ja sitä kautta kylvetään viimeinen radikalisoitumisen siemen.

Satumaa Suomi putoaa noususuhdanteen hyvinvoinnista melko julmaan arkeen, kun vienti ei vedä, metsätuloja ei kerry ja kännykkäbisnes muuttuu entistä mutkikkaammaksi. Hyvinvointia olemme kestäneet miehekkäästi, mutta miten suu silloin pannaan, kun viimeinen tilinauha isketään kouraan ja eroilmoitus tulee tekstiviestinä?

Joiltakin voi huumori pettää. Erityisen tiukassa tilanteessa ovat monet nuoret, jotka vasta ovat päässeet elämän alkuun ja velkaiseen taloon.

Tulitikkutehdas

Jos tulitikkuja ei tarvita, on aika siirtyä sytkäreiden valmistukseen.

7 Kommentare zu „Kiinalaisten Kemijärvi-liike

 1. Lainaten hallituksemme ajatusten tonavaa: „Ei koske Suomea.“
  Eli johan tuo „tapaus FinGrid“ näytti kuinka käy kun avaa suunsa.

 2. Vaikka itkuvirsien veisuullakin voi itsensä elättää, ja valituskuorossa esiintyminen vahvistaa yhteisöllisyyttä, voisimme sittenkin ajatella toisin.

  Otetaan klassinen skitsofreenikon päätelmäketju: „Jeesuksella oli parta, minulla on parta, minä olen Jeesus !“. Jalostetaan sitä Kekkosen hengessä.

  Kuten me kaikki muistamme, UKK painotti aina, että Suomi on maailman lääkäri.
  Tehkäämme siitä brändi !

  Päätelmäketjun voimme itse innovoida. Tässä olisi yksi ehdotus : Suomessa koulutetaan 1 % kustakin ikäluokasta lääkäriksi, suomalaisia on EU:ssa 1 %, meistä tulee EU:n lääkäreitä !

  EU:n lääkärinä on sikäli hyvä olla, ettei tarvitse itse vaivojaan valittaa, kyllä muut valittavat sitäkin enemmän.

  Miten siis toimisimme ? Tässä ehdotus: Ilmoitamme EU:lle olevamme sen lääkäri. Koko EU saa valittaa meille vaivojaan. Ja niitähän nyt näyttää EU:ssa riittävän, kun menivät amerikkalaiset tyhmyyksissään antamaan asuntolainoja köyhille neekerimummoille.
  Me tietysti kuuntelemme sujuvasti kaikki valitukset, ja sitten laskutamme kunnon palkkion !

  Unohtuiko jotakin ? Joku voisi kysyä, kuinka sitten hoitaisimme EU:n vaivoja. Turha huolestua. Mehän voisimme sopia vuosia kestävästä psykoanalyysistä. Eipähän sellainen muutenkaan juuri ketään paranna. Mutta pysyvä tulonlähde !

  Substanssiahan meillä kyllä on : Euroopan paras valtiovarainministeri. Ja tuleva Euroopan Mooses, joka halkaisee Itämeren. Burlesciniakin seksikkäämpi pääministeri. Ja Tarja, tämä Muumimamman ja Pikky Myyn chimera ! Euroopan potilasasianainen ! Kun Tarjan pää pilkistää Kiillemoreenin kulmalta, unohtuvat kyllä hoitovirhesyytökset !

 3. Enpä malttanut olla pistämättäni lusikkaani tähän keittoon.

  Tulemme taas siihen mitä maastamme on aina tarvittaessa eniten viety. Ihmisiä.

  Ja Voxin hengessä, jos kerran työperäistä maahanmuuttoa ei saada aikaiseksi, työperäinen maastamuutto on automaattinen, ja jo usein harjoiteltukin seuraus. Ja kun lukee substanssilistaa EU:n psykoanalyytikoksi ei voi kuin ihmetellä, että täällä edelleenkin vielä on nuoria syntyperäisiä suomalaisia.

  Tulevat aina mieleen Axel Oxenstjärnan opit pojalleen. Mutta, että vuosikymmenestä toiseen. Some of us never learn.

 4. Kiitos mielenkiintoisista kommenteista. Maastamuuttajien ongelmana on mielestäni, mihin lähteä. Aasiassa oli muistaakseni noin 350 miljoonan työpaikan aukko ennen lamaa. Se saattaa nyt olla 400 miljoonaa. Euroopassakin on ylimääräväkeä kymmeniä miljoonia. Afrikkalaiset yrittävät silti Etelä-Eurooppaan. Yrittäjäksi Pohjois-Navalle saattaisi osoittautua kannattavaksi. Kilpailijoita ei ole haitaksi asti. Kun vain keksisi, mihin vientinsä suuntaisi. Ja mitä tekisi. Yhtenä lisäongelmana on, että siellä saattaa joutua jääkarhun aamupalaksi. Joten kannatan kaikkea psyko- ja hoivapalvelua, jota voimme viedä rajojen ulkopuolelle. Mitä jos ulkoistaisimme verotuksen ja valtionvarainministerin. Ehkä tuloksena olisi vähemmin säätöä kaipaava yhteiskunta, kun kaikkien pitäisi ryhtyä rehelliseen työntekoon leipänsä ansaitsemiseksi.

 5. Aina vaan paranee. Liikeidea kehittyy kommentti kommentilta.

  Mutta tuosta maahanmuuton vaikeudesta olen hiukan eri mieltä. Esimerkiksi Etelä-Eurooppaan. Pitää vaan valita oikea ihonväri. Ei kai muulla niin väliä ole? Sielläkään?

  Pienen säädön mahdollisuuden estää poliittinen realiteetti ainakin vielä 1,5 vuotta. Ja silloinkin vain yhdellä ehdokkaalla on mahdollisuus se säätö suorittaa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s