Keva on Kiva Kepulibrändi

Virastaan eronnut Kevan toimitusjohtaja on vaikuttanut Kainuussa kunnanjohtajana. Täällä siihen asemaan ei pääse muulla kuin kepulipassilla. Mutta asiaan. Keva kerää joka vuosi miljardin euron verran uutta rahaa sijoitettavaksi ja Rovaniemen moottorikelkkatehdaskiinteistön hankkiminen on vain pisara meressä. Mitähän muuta pisaratartuntaa Keva on aiheuttanut? Tapanahan on tukea puoluetta lähellä olevia yrittäjiä, toimialoja sekä yrityksiä ja niitähän maakunnissa riittää.

KEPULIBRÄNDÄYKSELLÄ
SUUREN YLEISÖN TIETOISUUTEEN

Ennen Kevan puoluerahoituskytkentöjä en tiennyt kyseisestä puljusta yhtään mitään. Keva tunnettuus on noussut Nokian rinnalle. Poliittisten hämäräkytkyjen kautta Keva on noussut suuren yleisön tietoisuuteen. Brändäyksen tueksi Kevaa on tutkittu ja tarkastettu monen viraston ja ministeriön toimesta ja yllätykseksemme saamme tietää, ettei „Keva ole tehnyt mitään laitonta“.

LAITONTA JA MORAALITONTA?

Moraalittomuudestakaan Kevaa ei voi syyttää, jollei Markku Kauppista ehdoin tahdoin nimitetty Kevan johtoon poliittisia kalavelkoja makselemaan. Ilmeisesti työsopimuksesta ei kuitenkaan ole tästä erityismainintaa.

Helsingin Sanomat tietää, että Kevan Kauppinen kestitsi toistuvasti vaalirahoittajia. 

Kuntien eläkevakuutus (Keva) julkisti tiistaina oman selvityksensä siitä, miten sen varoja on käytetty Kevan johdon edustustilaisuuksiin, puoluetoimintaan kytkeytyviin seminaareihin ja lehtien kannatusilmoituksiin.

Helsingin Sanomien saamista Kevan sidosryhmätapaamisten edustuskulu- ja vieraskoosteista selviää, että maanantaina eronnut toimitusjohtaja Markku Kauppinen (kesk) on vuosina 2006–2008 isännöinyt viittä tapaamista, joihin on osallistunut vaalirahoittaja Nova Groupin johtoa.

Erityisen kiinnostava on Kirkkonummella Kevan omistamassa Järsön koulutus- ja kurssikeskuksessa 21. helmikuuta 2007 pidetty „kunnallisen eläkejärjestelmän esittely“.

KAINUUN MAFIA

Herrojen kanssa on menty marjaan, mutta Suomussalmen kunnanjohtajan Timo A. Säkkisen mukaan Kauppisen ja / tai puoluesihteeri Korhosen toimissa ei ole mitään „laitonta“ tai „väärää“. Herrat ovat vain hoitaneet yhdyskuntasuhteitaan. Pikkusummiahan nämä herrojen kestitsemiset ovat olleet, kun päättäjien näpeissä on uutta rahaa miljardi vuosittain, jolle on löydettävä siedettäviä sijoituskohteita. Tavallinen kansa ehkä tipahtaa Suomi-Soffastaan, mutta politiikan pelureille nämä summat ovat peanutsia.

„Kevan selvityksen mukaan Kauppinen on käyttänyt kolmea Kevan edustustilaa vuosina 2006 –2008 yhteensä vajaan 64 200 euron edestä. Samoina vuosina eläkelaitos on mainostanut puoluelehdissä ja satsannut rahoja poliittisiin seminaareihin yhteensä noin 22 700 euroa“, kertoo HS 8.7.2009.

Ein Kommentar zu “Keva on Kiva Kepulibrändi

 1. Helge

  Et kai sinä tuossa viimeisessä kappaleessasi koplaa? 😉

  Pahat kielet sanovat, ettei Rovaniemen tehdashalli ole tehdas ollenkaan, vaan halli. Kokoonpanohalli.

  „From the top of my head“ viimeisten vuosikymmenien aikana on Lappiin, erityisesti Lapin matkailuun panostettu eli verovaroista maksettu kymmeniä miljardeja. Mukana toki myös teollisia investointilahjoja kuten Kemijärven Sellutehdas. Ja varmasti muutakin.

  Ympäri maakuntia rakennettiin verorahoilla valtion virastotaloja, investointituilla kulttuuritaloja ja verorahoilla ja RAY/Veikkaus/Hippos rahoilla ties mitä. Vaikkapa kylpylä. Taitaa moni niistä olla vajaakäytöllä? Tai pyörivät verotuella, kulttuurituella, kuntoutustuilla. Ja arvaapa ketkä saavat palkkaa siitä, että johtavat?

  Näkökulma mikä ei missään vielä ole herännyt kommentteja on Aamulehdestä poimimani: “Lankia oli mukana Järsössä myös vuoden 2007 kesäkuussa, kun Kauppinen isännöi keskustaväen ja Venäjän suurlähetystön ihmisiä.” Ihmetyttää hiukan, minkälaista tietoa Suomen työeläkejärjestelmästä he olivat hakemassa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s