Kalliilla rakennetut kiinteistöt vuokralle

Money TalksViikonlopun aikana oli aikaa miettiä kiinteistöbisneksen tulevaisuutta Suomessa. Tutkimme lähiseudun uustuotantoa ja vaikutelmana on, että hinnoittelu on karannut taivaisiin. Kohteiden suunnittelu ja rakentaminen käynnistyi korkeasuhdanteen aikana, nyt ostajat eivät ole valmiita maksamaan „jatkuvan kasvun“ synnyttämistä hintaodotuksista.

Viime viikolla valkeni, että rakentajien hinnoitteluongelmat ovat laadultaan syvempiä, koska ylihinnoitellut kiinteistöt onnistuttiin myös rakennetamaan kalliisti.

Tuloksena tästä on, että kohteita vedetään  harkitusti pois myynnistä ja asuntoja tarjotaan vuokralle. Rakentajat haluavat näin hankkia kassavirtaa korkojensa maksamiseen.

Parempien aikojen odottelua ennakoivat pankkien valoisammat suhdanne-ennusteet. Miten varmalla pohjalla nämä ennusteet ovat? Yrittävätkö pankit lietsoa optimismia, että saisivat kiinteistökaupan käyntiin, koska siellä on yhteisiä intressejä rakentajien kanssa? Miten kuluttajan pitäisi suhtautua ennusteisiin ja odotuksiin?

6 Kommentare zu „Kalliilla rakennetut kiinteistöt vuokralle

 1. Viime viikon T.i.l.a -ohjelmassa oli uusi veikeä vaihtoehto; kotihotellit!

  Sellaisen voisi moni jo muutamalla sijoitusasunnolla perustaa, jos osaisi markkinoida sopivan siistille asiakasporukalle ja sopivalla hinnalla.

  Ohjelmassa oli hyvä idea vuokrata kotihotellikämppä keskeltä Helsinkiä viikoksi vaihtoehtona vuokrakesämökille tai lomaosakkeelle.

 2. mallipoisto, siisti ja asiallinen kohdekuvaus. Pitää tutustua tarkemmin, nyt suihkuun, hyntteet niskaan ja autolla kiirusti Helsinkiin. Parturissa pitäisi minunkin käydä. Ehkä saan tilaisuuden tänään. Hyvää päivän jatkoa ja pannaan lamaa kampoihin kaikin keinoin. Ehkä se siitä talttuu?

 3. Suhdanne-ennusteiden pohjan varmuus on tietysti yhtä höttöistä kuin silkkipaperiin kääritty subprimehöttölaina-arvopaperi. Sikäli kuin olen ollut ymmärtävinäni talous“tieteilijöitä“, eivät heidän ennusteensa perustu mihinkään. Kohinaa tarkkaillaan ja etsitään signaalia. Kun todellinen signaali tulee, ei sen havaitseminen vaadi ennustajanlahjoja.
  Mutta tietysti on fiksumpia valistuneita arvaajia, ja sitten niitä toisia.

  Optimismin lietsominen on vähintään yhtä hyväksyttävää kuin tuomiopäiväpuheet. Ellei jopa hyväksyttävämpääkin !

  Koko tämä ruljanssihan on luotu etupäässä mustin ajatuksin ja pakokauhuisin silmin.
  Kaikki, mitä tarvitaan normaaliin olotilaan on yhä jäljellä: ihmiset, tuotantolaitokset ja työskentelyn taito. Ja se ahneus, jolla kaikkea pyöritetään !

 4. Vox Populi, Herkullista puhetta: „Kaikki, mitä tarvitaan normaaliin olotilaan on yhä jäljellä: ihmiset, tuotantolaitokset ja työskentelyn taito. Ja se ahneus, jolla kaikkea pyöritetään !“

  Tämän takia blogiavaruudella on tarkoituksensa. Arjen ja järjen ääntä tarvitaan. On vain palattava arkeen ja irti kaaoksesta.

  Eksynyt ihminen kiertää kehää. Eksynyt maailmantalous on saamattomuuden lupissa. Näin puheesi tulkitsin. Oivallus on johdettava yksilötasolle ja lukko aukeaa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s