Vaalit ja valituksi tuleminen

Eurovaalit ovat tulossa. Janne kirjoitti eilen blogissaan sosiaalisen median käytöstä. Kuuntelin aamulla radiosta kommentteja ehdokkaiden tunnettuudesta. Jäin miettimään läpimenon keinoja, jos valtakunnallinen tunnettuus puuttuu.

Olisi toivottavaa, että euroedustajaksi valittaisiin kielitaitoisia ja kansainvälisiä osaajia. Mutta ensin mepiksi pyrkijän on saatava nimensä läpi lööpeissä, painetussa sanassa, telkkarissa ja verkossa.

Tällä kertaa kärkikaartiin ovat nousseet

 1. Soini (katolinen)
 2. Mitro (ortodoksi)
 3. Jäätteenmäki (luteri)

Joten uskonto ei rajaa läpimenoa. Jäätteenmäen nostaminen unohduksen suosta edellytti pääministerin vappupuhetta.

Isä Mitro on ikuisessa kiitollisuudenvelassa vanhoillisille ortodoksipiispoille, jotka tarjoilivat hänelle kaikki draaman ainekset „Free of Charge“. Mitro pärjää, vaikka joutuu heittämään kaapunsa ja ristinsä nurkkaan joksikin aikaa.

Kauppalehdessä bloggaava Nina Suomalainen kiertää Suomea ja tähtää EU-parlamenttiin ensikertalaisena. Hän on yksi niistä, joka käyttää sosiaalisen median työkaluja sujuvasti. Vihreitten Kasvi hallitsee SoMe-ympäristöä esimerkillisesti. Näppituntumani on, että kokoomuksen ja vihreitten edustajat hallitsevat ja hyödyntävät verkkoa parhaiten.

Yläoikealla oleva mainosukko simuloi pahvi-Saulia. Konstit ovat monet, kun valituksi tuleminen on tähtäimessä. Sauli Niinistön pitkä häntä [verkkojargongia] osoittaa, että kestävän karisman rakentaminen on pitkäjänteinen prosessi. Ulkoministeri Stubb on esimerkki tähdenlennosta, joka tuli tietoisuuteemme sekä blogiavaruuden että verkon kautta. Mutta siitähän on jo aikaa.

Olettaisin, että välineistä riippumatta, valituksi tulevan ehdokkaalla on oltava tehokas tukiryhmä, joka yltää valtakunnalliseen äänestäjien aktivointiin. Rahaakin tarvitaan sievoinen summa, koska perinteiseen mainontaan ja tv-näkyvyyteenkin pitäisi olla varaa.

Kirjoitan jatko-osan samasta aiheesta kuukauden kuluttua, kun tiedämme, ketkä kansa tahtoi itseään edustamaan.

25 Kommentare zu „Vaalit ja valituksi tuleminen

 1. Katolilaisuus on kyllä pieni särö Soinin poliittisessa profiilissa. Se ei nyky-Suomessa ole mikään peräkamarinpoikien uskonto ja on siinä muutakin. Rooman kirkko on merkittävin yleiseurooppalainen hanke, joka onnistui tuomaan Euroopan kielten sekoitukseen yhteisen kielenkin, latinan. EU on Rooman kirkon rinnalla pelkkä nappikauppa. Niin, ja Luther oli ensimmäinen persu 😉

 2. J Vahe Pernaja on naapurikuntana ja siellä hautuumaan ja kivikirkon vieressä on Agricolan patsas, jota käymme ajoittain näyttämässä vieraillemme. Sama mies taisi pyörittää korttelikoulua siellä Turun suunnassa?
  Pernajan kivikirkon hautausmaalla näkee, miten hyvä hallinto näillä kulmilla on ollut hurrien hallussa. Kartanon herroille ja rouville on rakennettu hienoja kivimökkejä. Pienemmilläkin on koirankopin kokoisia. Kirkolla on toimiva hierarkia täällä maan päällä. Millaiset pytkingit heillä onkaan taivasten valtakunnassa?

  Mutta tämä isä-Mitron tapaus panee miettimään, pääseekö pappi, joka siirtyy vasureiden listalle lainkaan taivaaseen? Näihin usko asioihin pitäisi saada selvyyttä, ettei taivaan ja maan asiat menisi Brysselissä ja Strasbourgissa ihan sekaisin. Hyvää viikonloppua!

 3. J. Vahe, He-he, isoäitini, famu eli farmor Hilda (os. Weckman) Keitel sanoi, että „sinusta Helge pitäisi tulla pappi…“ Hän perusteli kommenttiaan „laulunäänellä“. Onneksi päädyin maallisiin ja synnillisempiin tehtäviin.

  Kuvittele, jos minustakin olisi tullut suosittu isä-Keitel ja kulkisin huippustailatussa kaavussa ja risti kaulassa, uskoisiko kukaan minuun?

  Nyt kun näitä maallisia prenikoita ei ole, ei moisesta tarvitse välittää, mutta taivasosuuksia ehkä kannattaisi myydä. Pitäisikö panna pystyy webbiosoite, jossa ekalukoan paikkoja kauppaisi golfosakkeen hinnalla?

 4. „ekalukoan paikkoja kauppaisi golfosakkeen hinnalla“

  Jälleen kerran erinomainen innovaatio, joita Junttiklubi http://kknetwork.ning.com/group/junttiklubi on tulvillaan (esim. osaamattomuuskeskukset ja Sven Tuuva -akatemia)

  Käsittääkseni golfosake tuo pelioikeuden ilman maanmistusta, joten aika virtuaalinenhan se on. Kun me kaikki kohta myymme verkossa osaamattomuuttamme ja kontakteja kaikkiin niihin ihmisiin, joita takanapäin haukumme, kyllä tuollainen taivasosuus on yhtä reaalinen kuin joku Habbo-hotel. Sitten voisimme myös tarjota aivojen pakastamista kotipakastamisessa tulevaa varten tai ainakin nettihöpinöittemme säilömistä lyijyarkkuun, joka kaivetaan niin syvälle maahan, ettei kukaan sitä koskaan löydä 😉

 5. J. Vahe, jos me jatkamme tätä innovointia tällä tasolla, tulemme kuolemaan miljardööreinä. Näillä tyhjäntoimittajan opeilla Suomi pelastuu viimeistään 2010 jälkeen (tarkkaa tuntimäärää en vielä määrittele).

  1. Osaamattomuuskeskuksia maailmanlaajuiseen levitykseen
  2. Sven Tuuva Akatemia Aalto yliopiston kilpailijaksi (humpuukiteknologianlaitos)
  3. Taivasosuuksia golfosakkeen hinnalla
  – miljardi asiakasta kertaa 10 000 euroa on huikea summa
  – keskitymme maittain vain kuudesosaan väestöstä
  – esimerkiksi suomesta hyväksytään vain 18 % (about kepulaisten ääniosuus)
  3. Aivojen pakastuslaitos voidaan sijoittaa, joko Loviisaan tai Olkiluotoon
  – sähkö on atomimyllyjen ääressä halpaa
  – alueemme päättäjät ovat jo aivokuolleita, joten heille ei tarvitse varata paikkoja
  4. Loppuasiakkaiden Endlösung on myös mainio idea
  – kukaan ei saa otetta uudesta winwincapitasta

  Buffetti pitäisi kutsua Suomeen. Hänelle myydään aitiopaikka.

 6. Suorastaan jumalaisia ajatuksia !

  Sven Tuuva-Akatemia onkin tainnut toimia jo vuosikymmeniä. Kaikissa työpaikoissani tämän akatemian kasvatit ovat olleet johtavissa asemissa.

  Nykyajan anekauppa, taivasosuuksien myyminen, saavuttanee määräävän markkina-aseman varsin nopeasti. Jokainen, joka on hurahtanut ns. „vaihtoehtolääketieteeseen“ ja hakee parannusta elämälleen energiavirtojen ohjailusta ja iirisdiagnostiikasta olisi onnesta mykkyrällä saadessaan platinakorttikanta-asiakkaana raaputtaa etukupongistaan esiin ne maagiset numerot, jotka aivan yllättäen olisivat samat kuin taivaanportin avaimessa.

  Maalliseen palataksemme, Isä Mitrolle olisi EU:ssa tarjolla aivan häntä varten räätälöity eritystehtävä. Kuten tiedämme, ovat Kosovon itsenäistymisestä pahastuneet serbit ortodokseja, Mitron lailla. Isä Mitro nimitettäisiin Olli Rehnin erityislähettilääksi „Hänen Korkeutensa Mitro Vicar“ -virkaan. Kohdemaanaan Kosovo. Tehtävänä jutella Kosovon serbeille mukavia.

 7. Vox Populi, tekstisi on kuin vyöhyketerapiaa jalkapohjiini, olo muistuttaa nousuhumalaa, mutta kutitus tuntuu mukavalta.

  Lisään listaan:

  5. Vyöhyketerapian keskittyvä Auervaara-keskus (Maharashi Ayurveda lisukkeilla)

  6. Biodynaamisen huijausruoan verkostojakeluimperiumi höhläpyramidilla höystettynä

  Ehkä J. Vahe ottaa kantaa tuohon kirkollis-poliittis-rauhanomaisuus-ongelmatiikkaan?

 8. Kyllä EU- parlamenttiin tulisi saada mahdollisimman ns. päteviä, kielitaitoisia, jo valmiiksi pätevöityneitä ehdokkaita. On aivan turhaa valita hehkilöä 4 vuodeksi opettelemaan perusasioita, vaikka
  sekin demokratian nimissä on sallittua. Pienen kansan tulisi kuitenkin saada päättämään tärkeistä asioista mahdollisimman parhaat voimat, eikä antaa etulyöntiä muille valitsemalla julkkispohjalta
  sinänsä mukavia tyyppejä.

  Mitä tulee kunkin ehdokkaan uskonnolliseen sen enempää kuin muuhunkaan henkilökohtaiseen vakaumukseen, ei sen tulisi vaikuttaa mitenkään valintaan. Sinänsä en ymmärrä muuten älykkään
  Timo Soinin kohdalla hänen ikäänkuin korostunuttua Katolilaisen uskonsa korostamista. Anteeksi vain mielipide, mutta nimenomaan tämä kristillinen oppisuunta vaikuttaa jämähtäneen kaikkein
  eniten siihen ikivanhaan, kaikesta tieteen ja järjen kiistatta osoittamista faktoista piittaamattommimmaksi. Puuttuu vain että maapalloa edelleen väitetään pannukakun muotoiseksi, koska
  niin on ennenkin väitetty. En nyt alennu mihinkään uskontojen väliseen väittelyyn, koska se ei johda mihinkään, tulkoon jokainen uskossaan autuaaksi. Yhtä oikeaksi ja suomalaisille sopivaksi
  kävisi oppikappaleeksi vaikka Kalevala omine luomiskertomuksineen ja muine sekavuuksineen. Myös Raamattu ja Koraani vaikuttavavat läpiluettuina täysin sekavilta ja jokseenkin ristiriitaisilta.
  Näitä kaikkia sopivasti valikoiden ja yksityiskohtia asiayhteydestään irroittaen voidaan käyttää vaikka minkä asian selittämiseen, suosittelen läpilukemista, avartaa kummasti .
  Edellämainitussa yksityiskohdassa kamelista ja neulansilmästä on jonkin kielitieteilijän mukaan kysymys, ei kamelista, vaan samantapaisesta sanasta, joka tarkoitti ohuehkoa köyttä, jolloin asia
  tulee hiukan lähemmäksi ymmärtää vertaus.

  Jos edelleen tarkastelemme alussa eri uskontokuntiin kuuluvia ehdokkaita vaikuttaa Isä Mitro tehneen hänen ortodoksipappeudestaan eräänlaisen nerokkaasti rakennetun brändin, jonka avulla
  hän on taitavasti luonut omaa julkisuuskuvaansa. Hänen henkilönsä antaa kuvan miellyttävästä ihmisläheisestä ja suvaitsevasta elämän myös maallisia iloja ymmärtävästä kirkonmiehestä.
  Hänelle on varmaan helppoa kertoa huolensa. Voisi jopa kuvitella hänellä olevan menestymisen mahdollisuus EU- parlamentissa.

  Kolmanneksi on valikoitunut periluterilainen Pohjalainen ulkoisesti yleensä asialinjalla pysyttelevä pitkänlinjan poliitikko, jonka nousut ja laskut ovat tiedossa. Yksityiselämästään jokseenkin
  vaitonainen juristi Jäätteenmäki.

  Siinäpä valittavana kolme kokolailla erilaista kristittyä.

 9. Ny ku näin syvällisiin mentiin niin Sievisen Jani on ehdottomasti valittava seuraavilla perusteilla. Suvussa pitkällinen poliittinen perimä. TUL? Kyky sulautua massaan (veteen). Hyvä ote (vedestä). Kansainväliset kontaktit useilla radoilla. Puhuu sujuvasti kieltä. Kansainvälinen perhe. Sopeutuisivat paremmin Brysseliin kuin umpisuomalainen perhe. Molemmat voittaneet jotain. Tai ainakin Jani. Ja työttömyys on ratkaistava gloppaalisti. Lisää uintivalmentajia ja uinnin harrastajia. Gloppaali rauha tulee siinä sivussa. Kun ui 10 000m päivässä ei jää aikaa sotimiselle. Lisää uimahalleja. Saadaan rakennussektori nousuun. Tehdään nopeasti ja huonoilla suunnitelmilla. Työllistävä vaikutus. Ai niin ja rullaaminen. Kyky kääntyä pituusakselin suunnassa puolelta toiselle mikä on ehdoton edellytys sulavalle etenemiselle.

  Aikas paljon oli väkeä Turuus vaali-iltamassa. Ja ne jutut…

 10. Juhamatti !

  Mitro vaikuttaa sellaiselta millaiseksi hänet kuvaat. Voisi hyvinkin kuvitella hänen saavan leppoisuudellaan vastakaikua, jopa EU:n parlamentissa. Ja serbitkin hän voisi hetkessä ohjata EU:n talutusnuoraan. Mutta ! Miten ihmeessä hän on onnistunut kääntämään kotoiset ortodoksiuskonveljensä niin jyrkästi vastaansa. Piispa Leo vaikutti suorastaan hurjistuneelta siinä TV-pätkässä, jonka satuin katsomaan. Onko hän vain psykopaattinen manipuloitsija !

  Jäätteenmäki on omanlaisensa. Kolea koston enkeli ei saa kokemuspisteistään paljonkaan irti. Ei riitä, että on pyörinyt tärkeissä ympyröissä. On oltava myös omaksumiskykyä.
  Hän toimii kykyjensä yläpuolella. Tai onnistuu hyvin peittämään havainnoitsijalta visusti kätketyn sisäisen kauneutensa ?!

  Soini lienee kolmikon terävin. Mutta EI-liikettä olisi päivitettävä. Ellei sitten tarkoituksena ole vain ääntenkalastelu. Ehkäpä vain se !

 11. Loistavat perustelut jousimies!

  Siispä ehdottomasti Sievisen Jani. Vai olisiko sittenkin Isä Mitro? Molemmat kai demareiden listoilta, no joo.

 12. En tiedä mitä puolueissa ajateltaisiin mikäli esim. SDP:ltä tulisi valituksi Mitro, Sievinen ja Kiljunen. Olisiko siinä sellainen sakki jota puoluejohto oikeasti toivoi EU:hun ajamaan sosiaalidemokraattista asiaa. Käsi sydämellä Urpilainen.

  Sama Keskustan kanssa. Merja Vanhanen, Johanna Korhonen ja Kauko Juhantalo. Keskustan EU hyökkäysketju.

  Kokoomuksesta Vatanen, Sarvamaa, Puhakka ja Manninen. Kyllä kelpaisi juhlia uusia ehdokkaita. Olis Kataisella hymy herkässä.

  Olis varmaan aika kovilla kertoimilla nuo ketjut, mutta teoriassa mahdollista.

 13. J. Vahe, Tämäkö on Suomen Euroviisubändi, joka pääsi finaaliin Moskovassa? Tykkäsin siitä tiikeri tankkiin mainoksesta. Lapsityövoiman käyttö on mainonnassa yleistynyt rajusti.

  Jousimies marssittaa puolueitten „dreamteamit“ äänestäjien arvioitaviksi. Korpien kuisketta, tosiaan.

  Vox Populin ja minun aatokset Jäätteenmäestä käyvät yhteen.

  Juhamatti miettii, kumpi ompi parempi, uimari vai uskon mies?

  Hienoa poliittista analyysia. Minä en ymmärrä, miksi meidän pitäisi valita „kokeneita kärkiehdokkaita“. Eihän heidän saavutuksista ole mitään tietoa. Miten tylpällä kärjellä operoimme Euroopassa?

 14. Niiden saavutusten vuoksi olis ihan kiva kuulla ehdokkaalta edes yksi asia jonka hän aikoo toteuttaa ja realistinen suunnitelma miten. Jotenkin väsyttää nuo iänikuiset ympäripyöreät aikomukset joiden perusteella ei erota edes tätiä sedästä tai ihan miten vaan.

 15. No tuossa viedeopätkässä on ehdokkaan näkemys siitä (ulkomuistista vapaasti referoiden omalla vastuullani), että EU:n pitäisi vastata Kiinan kasvavaan vaikutusvaltaan Afrikassa (siellä on pakolaisten lisäksi myös esim. luonnonvaroja) kehittämällä EU:n ulkopolitiikan päätöksentekoa perustamalla esim. virallinen EU:n ulkoministerin virka. Kyllä se on loogisempi kuvio kuin persujen vaatimukset EU:n lakkauttamisesta, moitteet EU:n vaikutusvallan määrästä Suomen itsenäisyyttä kaventamassa ja persujen SAMANAIKAISET toiveet EU:n samaisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen koneiston vahvistamisesta. Näinhän heikäläisten ehdokkaat ovat vaalikoneissa vastanneet. http://nina2009.ning.com/video/nina-suomalainen-on

 16. Jossain edellä mainittiin demareiden Kiljunen ja Urpilainen. Oli Vappuna mahdollisuus olla kuulemassa molempien puheet Salon torilla. Ensin esiintyi Kiljunen, ilman papereita, verbaalisesti
  monivivahteikkaasti, hyvin tunteisiin vetoavasti. Näki ja koki miehen hallitsevan asiat. Tuli mieleen joku Eetu Salin, tai vastaava agitaattori elokuvassa Punainen viiva, anteeksi rinnastus, vain
  positiivisessa mielessä. Sanoinkin hänelle puheen jälkeen, että teidänhän se puolueenne puheenjohtaja tulisi olla. Hän kommenttiani kiitettyään taisi itsekin olla samaa mieltä.
  Sitten lavalle nousi puheenjohtaja Urpilainen, nippu papereita tuulessa kahisten lakoonista sisälukua, joka meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.
  Jäi kyllä vaikutelma hiukan tekemällä tehdystä puheenjohtajasta. Hyvä ettei tullut ikävä Paavo Lipposta, jokseenkin epäpoliittisena henkilönä lähes säälistä ilmaistuna.

  Jos demarit aikovat loppukirillä paalupaikan kokoomukselta tulevissa vaaleissa saada, täytyy rengasvalinnat ja varikkokäynnit formulatermein asian ilmaistakseni mennä nappiin.
  Keskusta taitaa jo olla selvä kolmonen. Sen verran värikkäästi harmaa tapettiin sulautunut Vanhanen on sekoiluillaan yksityielämässään kannatuksen sössinyt.

  Seuraavista sijoista käydäänkin kova kamppailu. Vihreiden puheenjohtaja vaihtuu perushelsinkiläiseen luonnonsuojelijaan, joka ei paljon kehä kolmosen ulkopuolella liene käynyt, paitsi Koijärvellä.
  Ainakin energia ja liikenteen verot nousevat, jos hän niistä saa päättää.

  Timo Soini tavoittelee samoja lukuja, vaikka ulkomaalaisvastaisuutta ja muita ns. ahdasmielisiä asenteita kuten homojen oikeutta adoptioon käytetään tietenkin aseina vastaiskuun.
  Persuilla näyttää kautta aikain, jo entisessä Smp.sä olleen ongelmia löytää “ täyspäisiä “ ehdokkaita, jotka pystyvät perustelemaan kantansa asiapohjalta, eikä hokemaan vain jotain epämääräistä
  muutoksen tarvetta. On helppoa osoittaa epäkohtia, mutta miten ne korjataan? Se onkin toinen tarina.

  Vasemmistoliitto ei näytä lähes porvariksi osoittautuneen Siimeksen jälkeen oikein löytäneen itseään. Mikä olen, missä olen, missä joukoissa seison. Tällainen vaikutelma helposti syntyy.
  Perinteistä selkeää vasemmistolaisuutta jotenkin ikäänkuin hävetään, ja yritetään olla jotain mediaseksikkäämpää. Siinä mennään naurettavaisuuksiin. Anteeksi vaan Korhonen, vaikka asiallinen
  mies olettekin. Olisi ehkä syytä pysyttäytyä selkeästi jollain ymmärrettävällä linjalla.

  Loput pienpuolueet ovat sekalainen seurakunta ehkä Rkp.tä ja Kristillisiä lukuunottamatta. Nämäkin ovat molemmat sidotut omaan spelialiteettiinsa, toinen kielivähemmistön edustaja, toinen
  kristillisten arvojen pohjalta politiikkaa tehden. Kaikki muut, mitä niitä kulloinkin onkin , ovat vain yhden asian liikkeitä jotka tuskin saavat ehdokkaita läpi.

  Onnea ja menestystä kaikille ehdokkaille, kisa on tiukka ja yhtä kivinen kaikille.

 17. juhamatti Kirjoituksesi on parasta kuluttajaneuvontaa äänestäjille. Lehdistöstä ei näin lähelle meneviä poliitikkoprofilointeja ei saa lukea. Urpilaisesta minulle tulee mieleen jakkupukusosialismi. Miten se toimii leipäjonoissa. „Täyspäiset“ persut ovat niukkuusvoimavara. Soini on yksi politiikan parhaimpia intiaanipäälliköitä, mutta „Indian chief without indians“. Stefan Wallin hyökkää Soinin kimppuun ja yrittää profiloitua suvaitsevaiseksi. Hurrina mietin usein, miten „rasistista“ paikallispolitiikkaa rkp:läiset pyörittävät rannikkokunnissa; vastustamisen ja syrjinnän kohteena on valtaväestö. Esimerkkejä mahtaa olla runsain mitoin muillakin.

  EU:n mepeiltä vaaditaan osaamista. Kuluttajavalistusta tältä osin tarvittaisiin paljon enemmän. Helvettiin löppijulkaisuuden arvostus, verkottuminen, vaikuttamisen taito ja sosiaalinen sujuvuus kunniaan, koska Brysselissä ja Strasbourgissa on päästävä mukaan oikeisiin porukoihin. Asiaosaamista tarvitaan!

 18. Ei kait perinteiden puolustaminen ole rasistista paikallispolitiikkaa;) Aikas ihteritiikkisesti sanottu.

  Pistäkääs arvauksia läpimenevistä. Veikkaan Persuista Soinia ja Terhoa, demoista Kiljusta ja Sievistä, kokkareista ainakin Vatanen, keskarista Takkula. Taitaa se Hassikin vihertää päässeiden joukossa.

 19. jousimies, venäläiset lienee kasvava vähemmistö maassamme. Kuvitelkaamme, että he hallitsivat rannikkoseutua ja puolustaisivat perinteitä kuten „me hurrit“? Ruotsinkielisellä koululla ei voi syödä suomenkielisiä perunoita.

  Kieliryhmille on edelleen omat koulurakennukset, piikkilanka-aidat välissä, että kielet eivät pääse sekoittumaan. Kouluilla piti olla eri keittiöt, että porkkanan tai sianlihan kautta ei tule vääriä impulsseja. Kutsukaamme tätä politiikkaa vaikkapa „Janssonin kiusaukseksi“.

  Lapinjärvet on kirkot erikseen suomalaisille ja ruotsalaisille. „Kosovo“ ei ole kaukana.

  Kirjoitan tästä, koska pidän näitä paikallisia reviiritaisteluja naurettavina. Samalla sanoudun irti syrjivästä ruotsalaisuudesta. Olen silti ylpeä ruotsinsuomalaisesta kulttuurista ja vanhahtavasta kielestämme.

  Suomenruotsalaisuus on osa identiteettiäni, mutta vastustan syrjintää kaikissa sen muodoissa. Vähemmistön diktatuurista on myös rannikolla paljon haittaa, koska kehitystä on jarrutettu kieliperusteilla.

 20. Hyvä Helge V !
  Kuvaat hyvin eteläsuomalaiseksi hurriksi sitä itsetuhoista käpertyvää aluepolitiikaksi naamoitua kielipolitiikkaa, mitä Österbottenissa, The Ultimate Duck Pond ´issa, kädet nyrkissä tehdään.

  Kaikenlaiset harrastukset ovat tietysti hyvästä, periaatteessa. Mutta tästähän on jo haittaa koko provinssille !
  Eikä tämä taida EU-parlamentin portteja RKP:lle helposti avata.

  Vapaassa maassa toki kaikki kukat kukkikoot ! 🙂

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s