Mitä tekisin jos olisin Stora Enso Kusetin omistaja?

Tätä se minun uneni tiesi, jonka minä Strasbourgissa seisaaltani näin – vuonna 1995. Stora Enso laittaa 2000 johtajaa pellolle ja ehkä siinä samalla lähtee muutama duunarikin. Rautaisen kädenpuristuksen saatan ymmärtääkin, koska ennusmerkit olivat olemassa jo 1980-luvun lopulla. Suomalainen metsäteollisuus sai 1990-luvulla hetken vetoapua EU-jäsenyydestä ja kiitoksia pitäisi jakaa myös Karjalan metsänomistajille, mutta sitten iski Amerikan-tauti. Maailmanvalloitusoppi oli pääpiirteissään oikea, mutta kapasiteetin ostaminen Amerikasta osui aikaan, jolloin dinosaurus teki kuolemaa. Jälkiviisastelusta ei nyt enää ole apua, koska edessä on kymmeniä vuosia kestävä urakka uuden luomiseksi. Pahuuttaan mehtäfirmojen johtajat eivät näitä lopputilejä jakele. Hengissä säilymisestä on kyse ja tauti on paha. Otsikon kysymykseen vastaan täällä >> >

7 Kommentare zu „Mitä tekisin jos olisin Stora Enso Kusetin omistaja?

 1. Ajat ovat todella äärimmäiset ankarat jos duunarien lisäksi jopa johtajien määrää vähennetään. Yleensähän yhden duunarin irtisanomisen yhteydessä palkataan 10 johtajaa, koska pienenemmästä määrästä duunareita täytyy entistä tarkemmalla johtamisella kiskoa enemmän irti 😉

 2. J. Vahe,

  Oletko ajatellut „tehokkuuskonsultin“ uraa? Logiikastasi paistaa koko se totuus, jolla mehtäjättejä on pantu kuntoon. Lisäisin tähän, että uusi pääkonttori tarvitaan ja sijoituspaikaksi ehdotan mummon mökin paskahuussin takana olevaa tonttia. Arkkitehtikilpailun teemana on „risumaja“.

  Kyl‘ se siit‘ lähtee.

  Pääkonttori-projektin rahoitus ei tuota ongelmaa: rahalla ei ole väliä, koska sitä ei ole. Helppoa on heinänteko harvesterilla. Metsänomistajilta saamme risut ilmaiseksi. Mutta, mitä miettii ystävämme Mauri Pekkarinen? Kannan huolta hänen jaksamisesta. Häkämiehestä en niinkään välitä, koska hänellä on tämä Russia, Russia, Russia mielessään. Ministeri Väyrynen joutuu kyllä nyt käynnistämään „talvisodan henki“ -projektinsa. „Rautaa rajoille“, huutaa Ponssekin.

  Äsken radiossa kerrottiin, että Saksassa talousluvut ovat sopivasti 1929 lukemissa. Kriisistä kriisiin teorian mukaan meillä on 10 vuotta aikaa III-sotaan. Ennen sitä, ottakaa velkaa mistä pankista tahansa, koska kohta inflaatio syö lainaamanne summan korkoineen. Lama ei ole mikään ongelma, on vain opittava elämään sen kanssa.

  Elämä on!

 3. Jotenkin tunkee mielen syövereistä, kumpujen yöstä déjà vue.“ Yksi vastaa kymmentä“ jotenkin liittyi Neuvostoliittoon. Pitäisiköhön konsultoida Ikuisen Neuvostoliiton Asiantuntijaa Paavo Väyrystä, KGB:n juoksupoikaa.
  Ja samalla voisi Paavolta kysellä vuokralle sopivaa jalasmökkiä metsäyhtiön pääkonttoriksi.
  Risua Risua Risua -Häkämies hoitaisi asiantuntevasti pääkonttorin kaminaa, tuota paikallishäkäpönttöä, metsäteollisuuden futuristista bioenergiaprojektia.

 4. J. Vahe,

  Kopsaan tuosta sttinfo:sta „Toimihenkilöunioni (TU) pitää Stora Enson ilmoitusta vähentää 2 000 esimiestä ja toimihenkilöä osoituksena yhtiön johtamisesta vanhakantaisella isännän äänellä.

  – Vähentämispyörremyrsky jatkuu. Se ei ole enää toimitusjohtaja Jouko Karvisen eikä muun johdon hallinnassa, TU:n metsäteollisuuden sopimusalavastaava Jukka Hämäläinen kommentoi tuoretta uutista.“

  Helge: Sakkaava lentokone ei ole kenenkään hallinnassa. Tuossa kohdin olen yhtä mieltä. Kehittämiskoulutuksen suhteen analyysini on, että sen käynnistäminen olisi pitänyt tapahtua 10-20 vuotta takaperin. Nyt „nykyisen metsäteollisuuden“ kehittäminen on äärimmäisen vaikeaa. Miten „fiksaat“ putoavaa lentokonetta, ja mitä vaikka saisit ongelman ratkaistua sekuntia ennen rysähdystä? Turhaa työtä. Jossain vaiheessa letkut pitää vetää irti. Lääkärin määräys.

 5. „Mita tekisin….“

  Helge,

  It isn’t my business to tell you the „dos“ and „don’ts“. However, let me say, with full respect to your personality,…“you’re flogging a dead horse“

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s