Luovan Talouden Viennillä Vauhtiin!

Löytyykö luovasta taloudesta vääntöä nykyahdinkoon? Luovuuden tiliin on järjestetty tuhansia seminaareja maassamme. Olisiko innovaatioista ja luovuudesta nyt apua, kun teollinen toiminta on henkitoreissaan? Onko tällä rakkaalla lapsella nyt mitään annettavaa, kun kaikki muut mittarit näyttävät kaakkoon?

Ensin pitäisi selventää, konkretisoida, millaisilta luovan talouden vientiin soveltuvat ilmentymät näyttävät? Sellun, paperin ja sahatavaran tunnemme, paperikoneen pystymme hahmottamaan ja tiedämme, miltä Ponssen harvesteri näyttää? Nokian kännykän tunnistamme brändinä ja tuotteena.

Entä nämä aineettomat vempaimet?  Nokian OVI sopii varmuudella luovan talouden vientikoriin. Kaursimäen veljesten filmit ovat luovan työn tuloksia. Muusikot, yes, taitelijat, kirjailijat, mutta moniko meistä saa siitä leipänsä?

Pitäisikö luovuuden käsitettä laajentaa? Millaiselta näyttää ensimmäinen luovan talouden miljarditilaus? Meitä on koulutettu, valmennettu ja ohjeistettu, mutta tiedämmekö tästä „nousevasta alasta“ riittävästi?

Nyt jos koskaan luovuutta kaivataan, mutta kun sitä „miljoonasti“ kaivataan, tuntuu kuin ongelmanratkaisukyky olisi muuttunut niukkuushyödykkeeksi.

Jotain on tehtävä. Keksitään porukalle luovuudelle raamit, ongelmanratkaisulle tarkoitus ja pannaan tuulemaan. Yhdessä täältä noustaan vaikkapa Pisan kaltevaan torniin!

Lovisa

51 Kommentare zu „Luovan Talouden Viennillä Vauhtiin!

  1. Vox Populi,
    Maximin ja KK:n välinen yhteys valkenee…

    Kurt,
    Olen kirjoittanut useita postauksia luovuudesta ja yhtenä syynä on mm. vanhojen papereiden valikoiva selaaminen ja pois heittäminen. Monet parinkymmenen vuoden takaiset asiat näyttävät nyt viisaammilta kuin silloin. Vaihtoehtona on tietenkin, että arvostelukykyni on alentunut. Yliminä kontrolloi luovuuttamme paljon. Usein ajattelemme, että muut sanovat ideoillemme Ei, Ei, Ei, vaikka todellisuudessa kiellot tulevatkin omasta päästämme. Ankara yliminä valvoo „luovan lapsen“ touhuja. Tuntuuko tutulta. Valikoimme usein pois paljon hyvää säilyttääksemme uskottavuutemme lyhyellä aikavälillä. Pitäisikö puhua kvartaaliluovuudesta, jonka vastakohtana on varttihulluus, jota luoviin ratkaisuihin kaivataan. Sorry, että käytän lääketieteen termejä huolimattomasti…

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s