Vakavasti Otettavia Ennusteita Tulevaisuudesta

Ukko Pihalla Tulevaisuuden ennustaminen oli Ahti Karjalaisen mielestä erityisen vaikeaa. Siksi hän totesi ulkopolitiikan kysymyksiin: „En kommentoi.“ Uusia ennustusmenetelmiä nousee kuitenkin sosiaalisen median kautta poikkeuksellisen hyvin perillä olevien tahojen tietoisuuteen ja kirjoitan nyt uusimmasta ennusteesta, jonka todentamiseen tarvitaan Jousimiehen koira, kartta ja kupillinen kahvia. Lopputulos tulkitaan kartalle syntyneistä roiskeista. Ennustin käynnistyy, kun vahingossa polkaistaan koiran häntää. Polkaisija pomppaa koiran haukahdettua pystyyn ja kahvi lentää kaaressa kartalle. Sen jälkeen koira viedään koppiin ja analyyttinen puoli viedään päätökseen.

Tuo oikealla oleva mies ei ole dosentti Bäckman, mutta karvalakkimies ennakoi kuitenkin Soinille menestystä EU-vaaleissa. Toki toivon sivupersoonan kera, että Suomesta pääsee muitakin Brysseliin.

Kriittinen suhtautuminen Euroopan Unioniin nojautuu Stubbin yltiöoptimismin avoimeksi jättämään aukkoon, josta nyt yritetään sisälle siitä, missä kynnys on matalin.

Oikealla oleva herrasmies sai muotonsa Besanconessa, jossa odotin Hotellin parkissa suomalaisen vientimiehen ilmaantumista aamiaiselta. Sen jälkeen me metsien miehet läksimme rundille France-Comtéhen.

Sikäläiset sahat eivät olleet kummoisessa kunnossa, mutta villakoiran ydin ei ole tässä, vaan nyt olisi korkea aika lähteä laukkuineen Venäjällä. Saha- ja levyteollisuuden mahdollisuudet ovat siellä, mutta mehän emme Sotsisti oivalla, että erityisesti hirsipuurakentaminen nauttii siellä arvostusta, mutta ns. pre-cut mielletään liiterirakentamiseksi.

Metsäteollisuudesta todettakoon, että Putinin puutullit johtivat siihen, että kusetin miehet siirtävät toimintansa takaisin Norjan suuntaan. Suomi eli metsästä, mutta tulevaisuuden metsäteollisuus kaipaa devalvaatioherkemmän toimintaympäristön. Heja Sverige det är Guzetti som susen gör!

14 Kommentare zu „Vakavasti Otettavia Ennusteita Tulevaisuudesta

 1. jousimies, tästä se alkaa. Ei niin pientä liikeideaa, ettei sillä voisi hankkia rahaa, kunniaa ja vaikutusvaltaa. Koiran nimi tulee kiinnostamaan naistenlehtiä ja se, millaista koiranruokaa se syö.

 2. Nämä vaaralliset ajat Putinnuorineen, Bäckmaneineen ja karttauudistuksineen palauttavat hämärästi mieleen 1980-luvun alun, jolloin lasten kanssa vierailtiin Visulahden vahakabinetissa.
  Mallejaan vitaalimmat henkilöhahmot siellä suorittivat päivittäisiä askareitaan.
  Mannerheim oli huolestuneen näköisenä kumartunut Päämajan työpöydän ääreen.
  Kartta vastasi putinlaista historiankirjoitusta. Sota oli toki käynnissä, mutta Suomen itäraja oli jo siinä, mihin Molotov ja Stalin sen sodan päättyessä „rauhansopimuksella“ asettivat !
  Bäckmanin vahanukkea en vielä tulloin havainnut, mutta taisi B-lapsonen silloin vielä leikkiä Dinosauriassa maailmankuvaansa hahmottamassa ! Tyrannosauruksen kaverina !

 3. Vox Populi,
  Bäckman on minulle täysin tuntematon suuruus. Olen ilmeisesti nähnyt miehen jossain A-studiossa. Oletan, että kiinnostavien kirjojen ja pamflettien markkinointiin tarvitaan vastavoimia. Bäckman & Co. ovat ilmeisesti „uuden ajan“ markkinointi- ja PR-toimistoja, jotka nostavat perinteisiä printtejä telkkarin kautta massojen tietoisuuteen. Eräs ensimmäisistä tuntemistani dosenteista oli keinomunuaisten asiantuntija. Siitä on toki aikaa, mutta ajattelen aina dosenteista, että ovat ihmishenkien pelastajia. Ehkä Bäckmankin tietää jotain keinomunuaisista?

 4. H V K !
  Dos. B:n nefrologian ja urologian tuntemus on minulle arvoitus.
  Ehkä hän on demonstraatiokappale, varoittava esimerkki siitä, miten virtsa mene väärään suuntaan, jos omat munuaiset eivät toimi.
  Tämä oli aivan villi ja epämedisiininen arvaus suoraan hihasta vedettynä. Ei perustu omiin tutkimuksiin, joita Bäckman kovasti perää kanssakeskustelijoiltaan.

 5. Sir Helge.

  „Vakavasti otettavia ennusteita tulevaisuudesta“ lienee ennusteita tamanhetkisista asetettuina tulevasisuuteen?. Kuinka tahansa, tulevaisuuden nakymat tulisi nahda nykyhetkessa ja ratkoa nykyhetkessa, silla, kuten olet itsekin todennut, tulevaisuus on tullut paljon lahemmas kuin m ita se oli 10-20 vuotta sitten vaatien valitonta action. „Putinin puukaupat“ ja EU’n sisaiset ongelmat eivat tule olemaan helpompia tulevaisuudessa, vaan aivan painvastoin. Niita ei ratkota mielipiteiden avulla, olipa nuo mielipiteet kuinka patevia tahansa. Mielipiteet ja tavoitteet ovat aina „kotiinpain“, tulipa ne mista ilmansuunnasta tahansa. Itaisilla mielipiteilla ei ole vahaisintakaan tarvetta menna sympaattisiin tekoihin, jo senkin perusteella, mita „Uusi Suomi“ jatkuvasti nalkuttaa Venajasta. Miksei puhuttaisi vaikka „lehmakaupoista“? Lehmia voi lypsaa, and all byproducts are readily digestable.

 6. Mr. Karl Fransen,

  Politiikan tekeminen on „tahdon asia“. Ne, joilla tahtoa ja voimaa on, tekevät tulevaisuutta ja massat osallistuvat toteutukseen. Laman syntyyn on tarvittu destruktiivisia ja luovia voimia. Yllättävintä on, miten heikosti valtakunnat olivat varautuneet.

  Vox Pupuli,

  Epämedisiinisiä lähestymistapoja tarvitaan. Tämä (blogit) kansanlääketiede parantaa poliittisia ja taloudellisia haavoja.

 7. Sir Helge,

  Vakavasti otettavia ennusteita…..

  Ymmarran „positiivisuutesi“! Sehan on mihin meidat on ohjelmoitu varhaisesta lapsuudesta, eika sellaisen iskostuksen puitteissa ole helppoa nahda „positiivisuuden“ negatiivista ominaisuutta, jossa koko tunnettu mailma on juuri tallahetkella. Tulevaisuuden rakentaminen „tahdon voimalla“ ei ole mahdollista kilpailuhenkisessa yhteiskunnassa ilman, etta ei samanaikaisesti tuhottaisi toista osapuolta. Ollakseen kyvylias nakemaan sellaisen voiman, „tahdon“, negatiivisuuden johtavan kyvyttomyyteen kasittellessa tilanteita jotka vaativat harkintaa nykyhetkessa ja tilanteen perinpohjaisen nakemisen, mika yksinkertaisuudessaan on itsetuntemuksen „byproduct“. Siihen ei yhteiskunnan johtohenkilosto ole halukas edes omakohtaisesti,…johon „massat“ eivat paljoakaan voi vaikuttaa ns. „demokratian pakkovallassa“.

  Jos typeryys voidaan nahda ennen sen tuomia tuloksia, eihan silloin typeryytta voisi olla olemassakaan. Mutta sellainen nenaansa pitemmalle nakeminen jaa toisarvoiseksi kilpailun temmellyksessa. Olipa kysymys uskonnosta, urheilusta tai mista hyvansa toiminnosta, niile kaikille on ominaista tahtoperainen kilpahenki ja ilman noita ominaisuuksia meidat leimataan laiskoiksi yhteiskunnan nilviaisiksi. Ja kumminkin kaiken tamanhetkisen kaupallinen kurjuus on saatu aikaan „positiivisen“, hillittoman kilpailun tuloksena.

 8. Karl,

  Ironisoin tietenkin kirjoituksessani vikaan menneitä ennusteita. Maailmantalous on pahassa jamassa ja tähän tultiin „uskon varassa“. Luultiin, että esimerkiksi asuntojen hinnat nousevat tästä ikuisuuteen.

  Katselin äsken videon subprime kuplan puhkeamisesta. Pomminvarmaa systeemin räjähdystä rakennettiin kaikkien silmien alla, mutta meillä ei ollut kykyä nähdä, että „what goes up, will come down“.

  Samalla tavalla käänne kohti parempaa tulee, mutta emme tiedä ajankohtaa. Sitä odotellessa joudumme panemaan leikiksi tai pelaamaan pasianssia.

 9. Jos ei tietäisi, että niillä on valtaa tai sen tapaista niin siis niillä joiden hassun totiset päät telkussa tyhjää puhuvat.Tarja avaa jonkun kokouksen Pietarissa ja sanoo jotain.Stubb sanoo jokapaikasssa ja paljon.Matti se vaan puolustelee ja se pienempi Tintin näköinen uhkailee hymy huulillaan niinkuin olis parempi tieto kuin muilla.Suu sanoo ettei osaa uutta ennustaa, mutta kasvoista loistaa luottamus johon tarttua.
  Bob helsingin luoma karikatyyri puree kansaan ja miksei purisi kun toiset-kilpailevat päät ovat kuin surutyössä.Kantaavat kansakunnan taakkaa harteillaan.Ei tämä meno vetele sanovat.Toverikin on nykyään kaveri tai ystävä.Pääasia että joku äänestää jos äänestää.
  Kaikki ovat vain ajassa ja nyt.Tulevasta ei uskalla sanoa ja mennyttä ei kannata muistella.
  Muuten:Mielenterveytensä menettänyt ihminen on usein menneessä tai tulevassa, mutta ei koskaan kunnolla tässä päivässä.Poliitikot ovat vain tässä päivässä.Entisesta he ovat muistinsa menettäneet.Tulevasta eivät tiedä.Jos jotain uskaltaa ennustaa niin pragmatismi on seuraava valtauskonto.Jos saamme Kiinan kanssa hommat sujumaan niin olkoon Tiibet ja Lama…Dalai vaan sille.Jos saamme proggiksia Venäjältä niin kannattaako sitä Virolaisten puolesta entisiä muistella…mitä noista kyydityksistä.Karjala.Vanha juttu.Mitäss noista alueista.Onhan meillä maata.Obama on reilu heppu vaikka se lisää joukkoja Afganistaniin ja siitä on hyötyä meille kaikille.Afrikassa on monta pientä hyötyä tarjolla sille, joka ei näe ja kuule.Ennenkaikkea ei kuuntele.Ennustajaukkona sanon:“Pragmatismi on uusi tuleva valtionuskontomme“.Se kelpaa kaikille. Jopa paperiliiton Ahoselle.

 10. Tobe,

  Me emme ole hiljaa, kirjoitamme syitä ja seurauksia auki. Vaarana on, että kohta julistaudumme itse syyllisiksi asioiden huonoon hoitoon. Valtakuntien raha-asiat ovat ihan sekaisin, ylituotannolle yritetään keksiä jarruja, investointeja ei tehdä, kohta alkaa uusi kierre, kun kapasiteettia ei ole, kun lamajuna vähitellen nostaa vauhtia. Silloin saamme uuden seuralaisen eli inflaation. Hinnat nousevat nopeasti, haaveet karkaavat jälleen, remonttiin, uuteen kotiin, autoon, lomamatkaan tarvitaan entistä enemmän rahaa. Kiire pankkiin, vauhti kiihtyy, kohta valmistaudumme seuraavaan kuplaan. Dotcom meni jo, subprimea ja ylituotantoa niellään, mutta mikä on se seuraava, johon haksahdamme?

  Ken tietää?

 11. Voimmehan rakentaa tulevaisuutemme höpsismin ( engl. flipism ) varaan. Tämä Carl Barksin Aku Ankka-lehdessä puoli vuosisataa sitten lanseeraama päätöksentekojärjestelmä on varma ja aukoton, ja antaa aina täsmällisen ratkaisun. Ja tulevaisuuden ennustuskyky on höpsismin käyttäjällä parempi kuin näillä nykytalousguruilla konsanaan.

  Idea on yksinkertaisuudessaan nerokas. Laiteinvestoinnit minimaaliset, ja päätös saadaan välittömästi.
  Ja mitä tämä höpsismi sitten on ? Lantinheittoa ! Kaikki ongelmat jaksotetaan kahden vaihtoehdon osioihin. Ja sitten vain höpsistelemään.

 12. Helge,

  Vakavasti otettava ennuste…..

  The old saying „what goes up, must come down“ might be reversed in times to come, so that what has come down might not go up again. It might be a foolish statement for me in today’s situation, which is not hopeless, but rather irreversably changing to something different that we don’t even know as yet. It would be stupid to predict what it could be, or what the future has to offer, apart from that there must be a different approach from man towards nature,… for nature to be able to support our continuity. There are obvious indications of severe consequences if we do not change, not just our destructive habits, but also the very psyche that determines all our behaviour and interaction with each other.

  „Titanic“ went down while people were dancing and having a „good time“. Perhaps we are in the same sinking ship.. we just don’t know and we don’t care.

 13. Karl,

  The Titanic metaphor is quite descriptive. Are we actually witnessing the creative destruction of the western economic system. The automobile industry represents the Titanic in USA and Pulp and Paper does the same in Finland.

  What will come out of this? We’re probably still dancing in the Ballroom and know nothing about what really hit capitalism.

  What kind of safety gadgets for survival are needed within a year or so? At that time, we’ll certainly know how „deep we are!“

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s