Teollisuustuotanto laskee ja tuotantorakenteet muuttuvat rajusti

Venäjän talous putoaa ennustettua lujempaa. Teollisuustuotanto putoaa. Rakentaminen putoaa. Vähittäiskauppa putoaa hiukan hitaammin. En mainitse lukuja, mutta ne ovat sen verran suuria, että suomalaisilla toimijoilla on syytä huoleen. Mutta ei tässä vielä kaikki. Teollisuustuotannon pudotus on maailmanlaajuinen ilmiö.

Pitääkö meidän ryhtyä käsityöläisiksi?
Tämä tietää:

  1. Vähemmän kuljetuksia
  2. Vähemmän krääsää
  3. Vähemmän kulutustavaroita
  4. Vähemmän autoja
  5. Vähemmän laivoja
  6. Vähemmän lentokoneita
  7. Vähemmän asuntoja
  8. Vähemmän ukkojen ja akkojen hepeneitä

Luonnonvarojen säästymisen voinee laskea tuotantopudotuksen positiiviseksi tekijäksi, mutta eihän tämä ikuisesti jatku. Käänne tulee, muutoksen ajankohdasta ei kuitenkaan vielä ole tietoa. Veikataan, että syksyllä 2009 tunnelin päädystä näkyy valoa. Ongelmat jatkuvat kuitenkin pidempään. Uudelleenjärjestelty tulevat vaatimaan vuosia.

Varautukaamme ennennäkemöttömään teolliseen rakennemuutokseen. Ylituotannon aikakauden tuotantorakenteista luovutaan. Tavaraa tullaan tulevaisuudessa valmistamaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja tarpeeseen, ei niin, että tehtaat tyrkkäävät markkinoille, mitä yritysten hallitukset ja johtajat uskovat asiakkaiden tarvitsevan.

Tulevaisuuden CRM:ssä asiakas istuu puikoissa!
Venäläiset, amerikkalaiset, eurooppalaiset, aasialaiset, afriikkalaiset tarvitsevat työtä, toimeentuloa ja vientituotteita elvytysvelkojen maksuun. Pitäisikö suomalaisten panostaa tuotantovälineiden, koneiden ja laitteiden myyntiin?

Maailma muuttuu tämän rakennemuutoksen aikana enemmän kuin aavistammekaan. Valuuttakurssien muutokset vaikuttavat, minne tuotantolinjoja siirrettän. Meidän on valppaasti seurattava maailmanlaajuisen tuotanto- ja jakelujärjestelmän muutosta, koska sitä kautta meille avautuu uusia bisensmahdollisuuksia.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s