Henkinen Johtajuus

Kirkonmies, professori ja ureheilujohtaja ovat kirjoittaneet kirjan „henkisestä johtajuudesta“. Hyvä, että korkeimmat voimat otetaan käyttöön, kun luovuus, hedge fundit ja rationaalinen ajattelu tekevät vararikon.

Bushin menestys rakentui vahvojen henkisten johtajien tukeen (Amerikan fundamentalistit, abortin vastustajat, Irakin sodan vastustajat jne.). Raamattuvyöhykkeen porukat uskoivat Bushiin kuin hullu puuroon. Irakista ei löytynyt joukkotuhoaseita, mutta Bush pystyi keikkumaan USA:n johdossa kaksi kautta. Hän tajusi paremmin kuin vastustajansa, miten amerikkalaiset ajattelivat.

Obama on uuden ajan henkinen johtaja, joka tukeutuu Jumalan sijasta Facebookin, MySpace’n ja Twitteriin. Hän puhuu kuin paraskin pastori ja „honeymoonin“ aikana hän tuhlaa miljardeja dollareita. Miten Obama selviää laskujen maksamisesta?

Suomalaiset johtamisen gurut  korostavat nyt vanhoja leadership-hyveitä.

Eräs elokuvajohtaja koukkaa Kalevalan kautta suomalaisen unelman syvärakenteisiin. Missä vaiheessa RKP:tä lähellä olevat valitsevat sloganiksi „Jag gungar i högsta grenen?“

Rationalistin näkökulmasta tuo „Mä oksalla ylimmällä…“ voi tarkoittaa hengen menoa (gungar i högsta grenen), mutta ylevämpiä juttuja ajattelevalle tuo tarkoittaa tietenkin Topeliaanista maiseman visiointia.

Johtajuudella on nyt kysyntää. Yllä olevat esimerkiti viittaavat hirtehishuumoriin.

2 Kommentare zu „Henkinen Johtajuus

 1. Helge

  Johtajuudelle on aina tarvetta. Kysyntää sille on silloin kun olemme sotkeneet omat asiamme niin perusteellisesti, että olisi kiva kun ei itse tarvitsisi siivota.

  Elämme vaarallista aikaa. Väittäisinpä, että kylmää sotaakin vaarallisempaa. Kun tästä vielä vuosi kaksi mennään eteenpäin nähdään, saivatko massat haluamansa vai ansaitsemansa Johtajan? Ja mitä siitä seuraa? Minä pelkään messiaita.

  Mitä meistä kukaan todellakaan tietää Obamasta tai hänen hallintonsa väestä? Siis siitä miten hän ja he käytännössä toimivat paineen alla. Miten hän reagoisi Twin Towers tyyppiseen tilanteeseen? Tai Saddamiin? Yrjö-poika ei ehtinyt Kim Il Jongin eikä Iranin kimppuun todennäköisesti siksi, että „no money, no honey, no funny“. Siirtyikö homma Obamalle?

  Olisi todella kiva kun voisi vain visioida.

 2. hakki47,
  Otat esille tärkeän kysymyksen, kuka johtaa? Onko johtaja vain äänitorvi ja marionetti, jonka takana on lankoja nykyviä porukka?

  – onko johtaja?
  – onko äänitorvi (spokesman)?
  – kuka laati käsikirjoitukset?
  – ketkä todella päättävät?
  – missä on valta?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s