Langattomia toivonkipinöitä

Langattoman teknologian hyödyntäminen sairaaloissa ja palveluprosesseissa tarjoaa mahdollisuuksia ketterille, osaaville ja innovatiivisille suomalaisyrityksille. Maailmanlopun ennustaminen on nyt muodissa. Perikadon ja viimeisten aikojen visiot saavat palstatilaa, mutta aurinko nousee edelleen idästä, pakkasta on riittänyt ja turkulaiset kamppaleivat kaniongleman kanssa. Poliitikot ovat oivaltaneet Obamaa kopioiden kampanjatietojensa viemisen verkkoon. Facebook auttaa vaikkaaa Europarlamenttiin.

Kyllä tämä tästä vielä kulutusjuhlaksi ja kurssinousuksi kääntyy. Nalle Wahlroos arvioi, että kesällä kaikki on toisin. Jorma Ollillan mielestä surkeuden suossa ryvetään 2-3 vuotta. Tshemppiä suomalaiset! Pahempia aikoja on maailmanhistoriassa ollut. Mietitään välillä mahdollisuuksia.

Heitän mietittäväksi ajatuksia langattomien teknologioiden tarjoamista toivon utopioista. Sen alan osaajia on maassamme. Vietäviä ideoita on, mutta olemmeko ottaneet niistä kaiken mahdollisen irti? Vastaukseni on „EI!“ Olemme vielä alkumetreillä upeitten innovaatioiden hyödyntämisessä.

 1. Tiedonkeruu yhdistettynä NFC (near field communication)
 2. Tietojen siirtäminen mittauslaitteista tietojärjestelmiin
 3. Pikatiedon saatto paikasta toiseen (langatonta saattohoitoa)
 4. Muistioiden tekeminen kenttäolosuhteissa
 5. Potilastiedot: nopea ja tarkka ajan tasalla pitäminen

Mitä muuta tulee mieleen.

2 Kommentare zu „Langattomia toivonkipinöitä

 1. Hyvä Helge!

  Juuri näin sitä pitää. Silloin kun asiakkaat eivät osta on syytä miettiä, että mitä ne sitten ostaisivat. Ainakin muutama vuosi, ehkä kaksikin rahaa erityisesti Suomen valtiolla vielä riittää. Investoimalla uusiin ajatuksiin, menetelmiin ja teknologioihin saamme varmasti, tällaisen kirpputalouden kyseessä ollen, muutoksen täällä kotimaassa aikaiseksi. Ja sitten vientiin. Meillehän riittää maailmankaupan prosentin murto-osa kansallisen hyvinvoinnin turvaamiseksi.

  Isoilla on isojen ongelmat. „If you want to see what it really takes to boot the economy out of a debt trap, look at the large public works program, otherwise known as World War II, that ended the Great Depression.“ – Paul Krugman, NYT, 15.2.2009, Decade at Bernie’s

 2. hakki47,
  firmat vähentävät väkeä, osaamista ja voimaa, uusia mahdollisuuksia syntyy. Den enes död är den andres bröd, sanoo ruottalainen. Nyt pitää takoa, jos aikoo pysyä näkkileivän syrjässä kiinni tulevaisuudessa.

  Laman ei tarvitse lamaannuttaa ihmisiä ja aivoja. Elämä jatkuu!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s