Ylituotannon purkaminen vie vuosia

Miten tähän jouduttiin? Sellu- ja paperitehtaita on liikaa. Suljetaan! Sahoja on liian paljon. Pönkkä ovelle! Autonvalmistuskapasiteettia on yli tarpeen. Tuetaan ja suljetaan, jotta maailmantalous ei mene vituroilleen. Kohta kännyköitäkin on liikaa. Meilläkin on nurkat täynnä vanhoja malleja. Miksi ostaisimme uusia?

Kiinassa on lyhyessä ajassa suljettu 600 000 tehdasta. Yhtä paljon tuotantolaitoksia kuin Helsingissä on asukkaita. Aika hurjaa. Elektroniikan tuotantoketjuihin ei investoida. Uutta kapasiteettia ei tarvita. Vanhoja tuotantoprosesseja korjataan; se on viisasta.

Asiantuntija-arvion mukaan teollisen ylituotannon purkaminen vie vuosia. Suomessa soffa- ja kalustevalmistajat ovat helisemässä. Incap ei enää saa tialuksia Ikealta. Hienot uotantolinjat suljetaan. Kohta Ikea ei myy kiinalaisten hanhien takapuolesta nypittyjä untuvatäkkejäkään.

Mikä ratkaisuksi? Luodaan maailmanaaljuinen pula-aika, joka muutta kuluttajat nöyriksi uudelleen. Kansalaisvelvollisuutemme on kantaa viimeiset roposemme kauppojen kassohin, jotta maailma pelastuisi.

Koko touhussa ei ole mitään logiikkaa. Kulutushysteria synnytti valtavan tuotantokoneiston, jonka purkamisesta jokainen maksaa ylimääräistä veroa kauan. Elvytyspakettien ideana on saman menon jatkaminen tästä ikuisuuteen.

Minä toivon syvällisempää muutosta. Maailma tarvitsee uuden liikeidean. Nyt ois töitä utopisteille ja taivaanrannanmaalareille. Heittäkää ideoita kehiin.

4 Kommentare zu „Ylituotannon purkaminen vie vuosia

 1. „Maailma tarvitsee uuden liikeidean.“ Hieno idea. Miten olisi varautuminen pitkän aikavälin potentiaalisiin ongelmiin; Make love, not war? Vai onko se „so last season“?

 2. Vanha toiseen blogiin kirjoittama kommenttini sopii tähänkin:

  mallipoisto kommentoi:
  30.8.2008 20.49

  Muistatko (jos olet jo sen ikäinen) tai oletko lukenut aikuisena 70-luvun terminologiasta käsitteen “Uusi kansainvälinen maailmanjärjestys”? Kukahan senkin teorian oli kehitellyt? Minä muistan, että muutamat poliitikot viljelivät sitä puheissaan aktiivisesti.

  Ketkä olisivatkaan ne loput “300:n valitusta kansanjohtoryhmästä” näiden lisäksi : Rockefeller (Standard Oil), Harriman, Weyerhauser, Sloane, Pillsbury, Bush, Davison (J. P. Morgan) ja Payne(Standard Oil), jotka hallitsevat muurahaiskansalaisia manipuloinnillaan ja talouden selektiivisellä priorisoimisella tuon teorian mukaan?

  Peruskansaa on itse asiassa helppo manipuloida. Luin tänä iltana oheisen kärjistetyn kirjoituksen netistä: http://www.lintukoto.net/muut/…php?id=687

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s