Hukkuuko Suomi Softaan?

Suomessa on arviolta viitisen tuhatta softayritystä ja uusia syntyy tuhat per vuosi. Monet softan takojista ovat tehneet yli puolet tai vähintään kolmasosan työstään väkivahvalle Nokialle, joka on ilmoittanut 700 miljoonan euron saneerausohjelmasta.

Pieniä softayrityksiä on keskimäärin kymmenen per kunta. Softaa Nokialle tuottavat alihankkijat joutuvat rakentamaan liiketoimintamallinsa uudelle pohjalle, koska myös ohjelmistojen tekeminen siirtyy kovaa kyytiä halpatuotantomaihin.

Tuntityötä tekevät firmat eivät välttämättä ole ehtineet miettimään omia tuotteita, palveluita ja menestysstrategioitaan. Hyvin palkatut näppärät sormet ja aivot joutuvat nyt nopeasti sopeutumaan uuteen tilanteeseen.

Toiseksi uhrilampaaksi saattavat joutua osaamis- ja teknologiakeskusten kiinteistönomistajat. Hienojen toimistotilojen vuokranmaksukyky saattaa äkisti alentua, kun koodareiden tilauskirjat ehtyvät.

Samanaikaisesti Nokian pitää muuttua hardisosaajasta softaosaajaksi. Millaisia ideoita kansalaisilla on tämän tarjolla olevan mahdollisuuden haltuunottoon?

3 Kommentare zu „Hukkuuko Suomi Softaan?

  1. Ylläolevan kirjoittaja Helge ehdotti minulle tänään, että järjestettäisiin Sitrassa Bisnestreffit, joilla EU-kuvioita tuntevat nettisoftantekijät saisivat perustiedot „Personal EU27 Team Finderin“ haasteista. Sen ympärille voisi syntyä nopeastikin sekä vahvaa yhteistyötä että rahoituskiinnostusta.

    Yltyvin yhteistyöhaastein

    Kurre
    http://www.personaleu.eu

  2. Maaliskuun Bisnestreffien teemaksi Sitrassa 13.3. aamukahdeksalta on varmistumassa „Haku päällä“ – ja TIEKEn kutsuluonnoksessa lukee tällä hetkellä aamun BI/CI-alustuksia myötäillen mm.: „Entä mistä sopiva hakuväline, kuten esim. EU27 Team Finder, joka hakisi henkilökohtaisia vastaavaisuuksia eri EU-maista?“.
    Helmikuun 6. päivän ensimmäisille Sitra-bisnestreffeille on muuten ilmoittautuneita jo 40.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s