Osta Iso Firma Tonnilla!

Aioin kirjoittaa Obamasta, joka ottaa vastaan maailman mahdottomimman viran tänään. Oletettavasti hänestä kirjoittavat monet muut, joten voin keskittää tarmoni suomalaiseen pk-yritykseen, joka pysyy tukevasti otsikoissa. Ruukki Group tahtoo eroon Incap Furniture’s huonekalufirmasta. Viime keväänä näin komean tuotantohallin Kärsämäellä ja mieleeni juolahti, että valmistetaanko Suomessa  vielä huonekaluja?

Tehdään niitä, siis huonekaluja, mutta ilmeisesti ei kovin kannattavasti. Menevätkö Suomi-Soffat vielä kaupaksi? Huonekalu- ja sisustusjätti Ikeakin on ilmoittanut, ettei kauppa käy entiseen tyyliin. Ketjun laajennukset saavat odottaa, kunnes taantumatunnelin päästä näkyy valoa. Toivottavasti ei sentään saapuvan junan valoja!

Kauppalehti kertoo, että oululainen sijoitusrahasto Teknoveture pyrkii nähtävästi ostamaan yhtiön kokonaan itselleen. Yhtiön arvoksi voi laskea vaivaiset 870 euroa ilman velkoja. Kaupat ratkeavat ilmeisesti lähiviikkojen aikana.

Metso ilmoitti eilen laajasta irtisanomisesta. Suuret paperikoneet eivät enää mene kaupaksi, konepajatuotanto siirtyy Kiinaan ja Aasiaan, jossa kysyntää riittää pienemmille koneille. Jyväskylän paperikonetehdasta ei kuitenkaan ole pantu myyntiin.

Stora Enson 5 000 henkilön lomatutusilmoitus ei enää hätkähdyttänyt. Näihin lukuihin tottuu. Luvut ovat hurjia, mutta ehkä todellisuus myyntiosastolla on pelkkää „ei-tuu-eikä-tilata!“
Kohta suurin uutinen on, jos joku palkka edes yhden ainokaisen henkilön.

USA:ssa Obama herättä toivoa. Uudella presidentillä on muutama vuosi aikaa muutoksen tekemiseen. Toivotaan onnea vaikeaan tehtävään täältäkin käsin. Toivotaan, että hän onnistuu valamaan uskoa ja nostetta amerikkalaiseen unelmaan, koska maailmantalous tarvitsee muun muassa Amerikasta vetoapua.

Lainarahallahan valtiot yrittävät ylös syvästä kuopasta. Mutta, mistä sitä saa? Kertokaa talousviisaat, kenenkä patajan alta rakennemuutos- ja elvytysrahat kaivetaan?

5 Kommentare zu „Osta Iso Firma Tonnilla!

 1. Ehkä joku (tanskalainen) joka osaa tehdä ja myydä, ostaa. Me kun emme oikein osaa. 😉

  Niin ja se raha. Haetaan jostain se 10 000 miljardia (vai mikä se nyt oli) dollaria, joka on „kadoksissa“. 🙂

 2. helanes, mahtaako niillä, jotka isoista rahoista päättää olla laskupäätä ollenkaan? Miljonnat, biljoonat, miljardit ja triljoonat sekaisin. Nollia lisätään, että puheet paranis. Toista on, kun ensimmäinenkin miljoona pitää tienata.

 3. Taitaa vielä ainakin Laitalan laatuhuonekalutehdas olla Suomessa? http://www.laitala.com/etusivu/

  Obaman iltaohjelmasta eivät suomalaiset nettilehdet kirjoita juurikaan yksityiskohtia, mutta ruotsalaiset sitä enemmän ja tarkemmin. Kaatuuko jompi kumpi portaissa?

  Oskarshamns-tidningen:
  http://www.barometern.se/nyheter/det-har-hander-pa-presidentceremonin(1097806).gm

  Klockan 18 håller Obama sitt installationstal.Efter poesiläsning, välsignelse och nationalsång går Obama och Bush klockan 19 nedför Capitoliums trappor tillsammans.
  Bush kliver ombord på en helikopter och flyger iväg.
  Obama äter lunch med ledare i kongressen.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s