Kassavirta Kakkonen

Moi Katainen, tervetuloa tavallisten kuolevaisten joukkoon, jolle tämä „tuleva laskusuhdanne“, jonka juuret ovat syvällä menneisyydessä, on hyvää vauhtia viemässä Suomeakin pois kultapossukerhosta. Alas mennään, vauhtia ja vaahtokarkkeja tuntuu riittävän. Nostokurjet ovat uhanalainen laji, niitä on kohta maassamme vähemmän kuin Pandakarhuja Kiinassa.

Suomen Yrittäjät ry. perustaa kriisiryhmiä maakuntiin. Osakkeensijoittajat ovat menettäneet vuosikymmenien uurastuksella hankkimansa roposensa. Monelle yritykselle tulevaisuus on ruusunpiikeillä tanssimista. Chrysler sulkee Tekniikka ja Talous -lehden mukaan kaikki tehtaansa – ensin kuukaudeksi ja sitten hyö yrittää fuusiota GM:n kanssa uudelleen. Onnea yritykselle. Kahden köyhän kimpasta kasvaa entistä köyhempi pari.

Yritetään yhdessä!
Toisaalla kerrotaan, että GM yrittää päästä eroon Hummerista, mutta tehdas, tuotanto, koneet, robot ja laitteet eivät kelpaa kenellekään. Lamborghinia muistuttava venäläinen urheiluauto Marussi lupaa haastaa valtaa pitävät superautot, uutisoi Kauppalehti tänään.

Jokainen, jolla kassanpohjalla on killinkejä, kipin-kapin kauppaan urheiluautoja ostamaan. Porschen perusmalli kuluttaa vain 6,1 litraa satasella, jollei aja nasta laudassa. Haaveillaan paremmista ajoista, sitkun pääsemme kuluttamaan sydämen kyllyydestä.

Mutta ensin on saatava vienti vetämään. Kemiran uusi pääjohtaja antaa kuitenkin ymmärtää, ettei paperibisneksen kemikaalitoimittajalla oli saumaa, mistä tilauksia ammentaa.

Uskon, että nyt on kiivaasti keksittävä uutta vietävää. Yrittäjien on keksittävä pienempiä paketteja, nopeakiertoisempia vempaimia, joilla kassa kilisee Pay as You Go -periaatteella. Isot ja mittavat projektit ovat nyt jäissä.

Kiina panostaa infraan, mutta heillä on riittävästi omaa populaa rakentamiseen ja teiden tekemiseen. Sama pätee high-tech infraan. Meidän kannattanee keskittyä pienempiin mokkuloihin.

Jos Venäjä devalvoi, silloin täällä tulee kiire siirtää nokian renkaita rajan toiselle puolelle. 25 % devalvaation poistaa pitkäksi aikaa rekkajonot VT6 ja VT7:lta.

Nyt on aivoriihen paikka: mitä tehdään 2009? Kuka tietää, mistä niitä kiikareita saa, joilla huominen tulee kirkkaammaksi? Pitäiskö aloittaa Alkosta?

 1. Elintarvikkeet – joo
 2. Juomat – joo
 3. Hoiva – joo
 4. Likvidointi ja kierrätys – joo
 5. Konkurssilakimiehet – joo
 6. Kauniit ja rohkeat – joo
 7. Mitä muuta – en tiedä

Yllä oma ennusteeni: onko muita tulvaisuudentekijöitä tarjolla?

2 Kommentare zu „Kassavirta Kakkonen

 1. 7 Mikä tahansa suht perustarpeita täyttävä ekologinen techi mitä voidaan massatuottaa tuottaa halvalla ja myydä kolmanteen maailmaan, jotta ne modernisoivat itsensä jollain muulla kuin öljyllä ja hiilivoimalla. Auton, taulutelkkarin ja jääkaapin ne kuitenkin hommaa joten kyse on vain siitä, että millaisen.

  Joten länsimaissa voitaisiin tuntea vastuuta sen verran et kehitetään vaiks 12 („auton tupakansytytin standardi“) tai 5 voltilla („defacto usb gadgetti virta“) toimivia (koti)sähköistysratkaisuja. Tuo riittäisi about kaikkeen paitsi moottoreiden pyöritykseen (=teollisuus), mutta on helppo tuottaa paikan päällä suurin piirtein millä tahansa.

  Teknologioina tuossa halvat tulostettavat aurinkokennot, energian varastointi superkondensaattoreilla+akuilla tulevat mieleen. Energian kulutustuotteista täällähän tutkitaan kovasti tulostettavaa elektroniikkaa muutenkin, niin rgb säädettävät itsensä valaisevat tapetit kuulostavat kivalta jutulta länsimaissakin Protovaiheen tuotteet voitaisiin muutenkin myydä länsimaissa vene-/auto-/jne tauhkana, kunhan tähdätään riittävän halpoihin tuotteisiin notta ne voivat korvata nyky techiä.

  Asiakkaita luulisi riittävän kun kerran puolet maailman asukkaista haluaa päästä myös mukaan modernin maailman ihmeistä. Se vaan ei ole mahdollista nykyisellä länsimaalaisella techillä. Ilmeisistä syistä:

  http://www.pbs.org/now/shows/449/video.html
  http://edition.cnn.com/2008/TECH/science/12/16/melting.ice/?imw=Y&iref=mpstoryemail

  Tosin jotenkin epäilyttää et meidän päättäjät ei oikein hahmota juttuja, kun elävät todellisuudessa jossa olisi mahdollista reagoida 30 vuoden päästä.

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/44098-ilmastopaketin-seuraus-%E2%80%9Dtaman-paivan-sukupolvi-saa-huonomman-elintason%E2%80%9D

  Toisaalta jos pysytään nykyisessä techissä niin sijoittaisin rahani aseteknologiaan jolla lienee myös kova kysyntä tulevaisuudessa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s