Autofirmoille "truckloads of money"

Autoteollisuus säilyy sellaisena, kun sen olemme aina tunteneet. Kiitos tästä amerikkalaisille poliitikoille, joille GM, Ford ja Chrysler olivat liian suuria ruumiina, joten ne pantiin valtion sydänverisuonikoneeseen, jonka pyörittämiseen tarvitaan 15 miljardia dollaria Amerikan valuuttaa.

Suomessa metsäteollisuutta pelastetaan samanlaisilla keinoilla.

Amerikkalaiset saavat seuraajia: ruotsalaiset, ranskalaiset, italialaiset, saksalaiset jne. joutuvat taipumaan samaan ralliin.

Autoteollisuutta voidaan kohta verrata suomalaiseen ja eurooppalaiseen maataloustuotantoon. Metsäteollisuuskin pyörii vero- ja muiden tukiaisten kautta. Näin ostamme itsellemme perinteisen teollisuuden jatkuvuutta ja varmistamme, ettei ole varaa satsata kuin nimeksi roposia uuden kehittämiseen.

Tämä talouskriisi ei tuo tullessaan nopeita ja radikaaleja muutoksia. Intiassa on pyhiä lehmiä, lännessä ne tehdään pellistä.

4 Kommentare zu „Autofirmoille "truckloads of money"

 1. Ei muuten, mutta kohta rupee tuntumaan siltä, että tässä tehdään se kolmessa vuodessa minkä islantilaiset sijoittajat kolmessa viikossa vai kuukaudessa. MOT

  Meinaan, että velalla maksetaan entisen lyhennyksiä ja korkoja. Oletetaan, että velkoja on esim. Kiina. Tullaanko siihen, että Kiinan on jossain kohtaa annettava velkoja anteeksi ettei kaikki hukuta talouspaskaan. Jos, niin mitä se vaikuttaa velkoja anteeksi antaneille vai tehdäänkö vaihtokauppoja? Mikäli vähääkän mielikuvitusta omaa on helppo keksiä nopeasti ne vaihtokaupan kohteet. Siinä menee äkkiä omaisuus myyntiin ympäri palloa „keltaisessa pörssissä“.

 2. Jousimies,

  Nokia? En enää osaa ajatella Nokiaa suomalaisena yrityksenä, mutta tiedän, että sinä päivänä kun Nokia sulkee meillä kaikki tutkimuskeskuksensa, joka päivä ei välttämättä ole kaukana, on Suomessa todellinen kiinteistöalan subprime. Meillä on neliöitä pikkunarikoille kymmeniksi vuosiksi, joissa harjoitta TE- ja muiden keskusten näpertelyä.

  Milloin Nokia lähtee Suomesta? Ehkä silloin, kun uusi omistaja katsoo lähdön viisaaksi. Nokian saisi nyt samalla hinnalla, mitä Microsoft ajatteli hätäpäissään maksaa Yahoosta. Nokia ei ole kaupan, ajattelemme, mutta joku saattaa innostua sen ostamisesta, koska nyt ei pörssissä noteerattu hinta ole jarruna.

  Pystyykö sinivalkoinen raha pelastamaan Nokian kansalliseksi kruununjalokiveksi? En tiedä, enkä vaivaa sillä päätäni.

  Meidän on saatava Nokian tilalle reippaasti uutta toimintaa. Kun vanha kuolee, niin uutta suoleen!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s