Veronpalautuksilla Suomi Nousuun!

Äkkiseltään näyttää siltä, että Nokia sen kun porskuttaa. Olli Pekka Kallasvuo ainakin uskoo johtamansa firmansa selviämiseen, vaikka yrityksen arvosta on tämän vuoden aikana sulanut pois 60 miljardia euroa. Pörssiarvoilla mitattuna Nokiasta on jäljellä 35 miljardia euroa. O-P Kallasvuo tarkoittanee Nokian kykyä tehdä tulosta reaalitalouden puolella.

Outokumpu suunnittelee outoja asioita. Lomauttamisen sijasta yritys tekee muita järjestelyjä. ”Outokummun keinovalikoimassa on muun muassa työvuorojärjestelyt, tuotantopalkkion leikkaus sekä panostus toiminnan tehostamisohjelmiin, kunnossapitoon ja koulutukseen”, kertoo Kauppalehti. Yritys tähtää siihen, että henkiset resurssit ja osaaminen on kohdallaan, kun talouden vauhti jälleen kiihtyy.

Nordean ennustajat arvioivat, että suomalaisten on totuttava muutaman vuoden matalaan lentoon. Finnairin asiakkaat odottavat Bangkokin lentokentällä, Taiwanissa, milloin sinivalkoiset siivet lennättävät heidät takaisin – nyt jo lumettomaan Pohjolaan.

Toisin kuin Outokumpu, Rautaruukki yt-neuvottelee 500 suomalaista pois palkkalistoiltaan. Toivo Sukarillakin on huolia. Uudenmaan maakuntakaavaa ei muuteta. Vihdin Ideaparkin aikaansaamiseksi tarvitaan lisää poliittista vääntöä.

Boost-ohjelma on Rautaruukin käsialaa, mutta rock-mies Janne Nikulasta tulee uuden talouslehden päätoimittaja. Pääkaupunkiseudun Yrittäjät, Uudenmaan Yrittäjät ja Helsingin Yrittäjät ovat päättäneet yhdistää lehtensä Firma-nimiseksi aikakauslehdeksi, kertoo Markkinointi&Mainonta -lehti verkkosivuillaan. Minä sain tiedot hetki sitten Kauppalehdestä. Toivotan onnea uudelle lehdelle ja päätoimittajalle.

Markkinatalous kaipaa rockettirollia. Kaskisten massaliikekin järjestäytyy. Tekeekö Kemijärvi-ilmiö paluuta? Juha Mietokin on ilmaissut valmiutensa osallistua Kaskisten sellutehtaan pelastamis- tai uudistamisoperaatioon. Tarvetta on, koska Kaskisten kaupungin työttömyysaste nousee M-B Kaskisten sellutehtaan lopettamisen jälkeen 25 prosenttiin.

Veronpalautukset tulevat kohta: alkaa silmitön törsääminen!

2 Kommentare zu „Veronpalautuksilla Suomi Nousuun!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s