Vihan voimat Mumbaissa

Mumbai (Bombay, Intia) on kaukana meistä. Vastaavanlaisia vihan voimia täällä ei esiinny, mutta jäljet viittaavat siihen, ettei terrorismin vastaisessa sodassa ole päästy alkua pidemmälle. Mumbain iskujen tekijöiden motiiveja pohditaan pitkään, mutta he onnistuivat ainakin yhdessä tavoitteessa eli länsimaisen mediajulkisuuden hankinnassa.

Operaatioon osallistuneiden terroristien määrästä ei ole tarkkaa tietoa. Arvioidaan, että heitä olisi ollut kymmenestä neljäänkymmeneen. MTV3:n uutisissa kerrottiin kymmenestä, joka tuntuu uskomattoman pieneltä porukalta lopputulokseen nähden.

Se työ, johon Bush ryhtyi on vielä „Mission not accomplished!“
Jos kymmenen terroristia pystyy pysäyttämään arkisen tohinan yhdessä maailman suurimmista kaupungeista, silloin tätä laajemmalla operaatiolla päästään karmaiseviin tuloksiin. Huhujen mukaan huumattujen hyökkääjien tavoitteena olis viidentuhannen ihmisen surmaaminen. Nyt arvioidaan, että kuolonuhreja on parisataa ja loukkantuneita kolmesataa. Lopullisia lukuja ei vielä ole tiedossa.

Viiden tähden hotelleissa Mumbain operaatio aiheuttaa päänvaivaa vuosiksi eteenpäin. Kohta huoneen tilaaminen on yhtä hankalaa kuin lentokoneeseen pääseminen. Turvajärjestelyihin joudutaan sijoittamaan paljon rahaa ja resursseja.

  • Twitterissä kerrottiin: [They used a] drug called BZ: makes soldiers agresive- movie Jacob’s Ladder was about BZ,the terrorists wre usng smthng similiar

  • Toinen Twitter-vihje:  Ht reports – RR PATIL – terrorist had plans to kill over 5000 peoples
  • Twitter #Mumbai voitte seuarata tästä osoitteesta.

2 Kommentare zu „Vihan voimat Mumbaissa

  1. Terrorismin vastainen sota on ajatuksena mahdoton. Mahdoton siksi, että keinot mitä sodassa käytetään ovat omiaan lisäämään katkeruutta ja siitä johtuvaa terrorismia. Kysehän on tutusta kostonkierteestä. Onhan noita sanontoja. Joka miekkaan tarttuu, miekkaan hukkuu.

  2. jousimies, luulisi suurten maailmanpolitiikan päättäjillä olevan sekä teoria- että käytännöntietoa kaikesta tästä, mutta silti liipasinsormi on herkässä. Vastakkainasettelun „ohi on“ haavemaailma on kaukana aikakautemme telluksesta.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s