Mumbai, Taj, Intia!

Terroristit hyökkäsivät eilen useisiin kohteisiin ja jälki on karmaisevaa. Mumbai on Intian talouselmän keskus ja terroristien koordinoitu hyökkäys tapahtui juuri ennen turistikauden alkua. Kohteet olivat symbolisesti tarkkaan valittuja. Tavoitteena oli mahdollisimman suuren kaaoksen aikaansaaminen.

Twitter, Flickr ja Wikipedia ovat olleet keskeisiä uutisvälityskanavia. Suomessakin aiheesta keskustellaan. Tässä aiheesta Jaikussa. Mika Häkkisen matka peruuntui! Kirjoitin Guardian inspiroimana blogipostauksen.
Intian terrorismin vastaiset joukot eivät ilmeisesti vielä ole saaneet tilannetta hallintaan. Pitkittyvän incidentin jälkivaikutuksia on vaikea ennakoida. Twitter raporttia tilanteesta voi seurata täällä.

 • Minuutti takaperin: „1 big blast.. and fresh round of fire.. It will continue till its over,“ twitteroi nimimerkki greysilver.
 • normaltusker: RT @Asfaq: #Rumors of 5 to 8 explosions at Taj reported #mumbai

Barack Obamasta tulee USA:n presidentti muutaman viikon kuluttua. Merkit maailmalta viittaavat siihen, että talouskriisin lisäksi terrorismin vastainen sota, menestyjien ja häviäjien välinen vastakkainasettelu ei  vieä ole ohi.

 • Google Docs’issa on Attack Victims luettelo, jota päivitetään jatkuvasti.

2 Kommentare zu „Mumbai, Taj, Intia!

 1. Voi Obama parka.

  Tähän mennessäkin USAn presidentteihin on ainakin 1930-luvun lamasta alkaen asetettu elämää suurempia odotuksia. Erityisesti luonnollisesti jenkkien mutta myös eurooppalaisten toimesta. Nyt paineita asettaa koko maailma.

  Edeltäjän tolkuttomuuden seurauksena maa on taloudellisesti ja henkisesti selvitystilassa. Muu maailma on sen seurauksena sekaisin ja sellaisessa uudessa tilanteessa, jonka toiminnan logiikasta ymmärretään vain piskuinen osa. Ja samalla koko maailmantalous taantuu, kaikkialla.

  Kuten joskus aiemmin kirjoitin; sota terrorismia vastaan on helppo julistaa ja aloittaa, mutta kukaan ei vielä ole kertonut millä tavalla sellaisen voi käytännössä lopettaa. Ilman sen luoman kansainvälisen luottamuspulan ja vastakkain asettelun purkamista, on turha kuvitella merkittävästi kohenevaa kansainvälistä taloutta.

 2. hakki47, lisäsin tähän vielä suomalaisen ulottuvuuden. Suomeenhan tätä ei tule, eihän. Sehän on varma, että kaupunkiterrorismi hakeutuu vain kehitysmaihin. Avoin yhteiskunta on täysin voimaton tätä uutta toimintamallia vastaan.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s