Apinaenglanti, viina ja julkinen tila

Ms. Lenita Airisto antoi uusimmalla apinaenglanti-lausunnollaan tahtomattaan tukensa Junttiklbuille. Hän on hiljattain kommentoinut apinaenglantia puhuvia, viinaan meneviä virkamiehiä, jotka eivät osaa käyttäytyä julkisissa tilanteissa. Junttiklubin tehtävänä on puolustaa juurevia suomalaisia tapoja ja huolehtia hyväntahtoisten vastavirtaa soutavien junttien säilymistä kaiken pintasivistyksen paineessa (vertaa terveysterrorismin voittokulkuun).

Ministeri Stefan Wallinin poliittinen apuri tarrasi taannoin julkisessa tilaisuudessa takaapäin erästä rouvaa tisseistä ja tästä on revennyt kiivas keskustelu ankkalammikossa. Svenska Folkabatteriet johtopaikoille ei ehkä tulevaisuudessa päästetä maalaistaustaisia, viinaan meneviä isäntämiehiä, joilla tasa-arvon perusasiat ovat yhtä tuntemattomia kuin veitsen ja haarukan käyttö rapuillallisilla. Junttien työsuojelua kaivataan. Ripaus sivistystä ei ole pahasta, mutta pojat on poikia ymmärrystäkin tarvitaan.

Lenitan vuosikymmenien takainen arvio tennissukkiin pukeutuneista suomalaisista vientimiehistä on iskostunut kaikkien mieleen.

Mutta hänen tuoreinta apinaenglanti-kommenttia ei ole purematta nielty. Jopa kielitieteilijät ovat moittineet Lenitaa epäasiallisesta rinnastuksesta. Kyllä kieliä saa puhua omalla murteella.

Apinoiden planeetalla small-talk on tarpeen. Hyvä kun puhetta tulee edes murtaen, mutta eihän duunissa tarvitse jurrissa olla ja tissien puristelua voi tietenkin harrastaa kotipiirissä ‚mamman‘ kanssa.

Mitä mieltä olette?

4 Kommentare zu „Apinaenglanti, viina ja julkinen tila

  1. Olen mielessäni hahmotellut „artikkelin“, jossa „todistetaan“ meidän Junttien (iso alkukirjain) polveutuvan suoraan Neandertalin ihmisestä 250.000 vuoden takaa, kun nuo muut (esim. Lenita) ovat pahaisia Cro Magnonin ihmisestä (50.000 vuoden takaa) polveutuvia. Muut ihmiset eivät todellakaan ole sukua Neandertalin ihmiselle, sillä Cro Magnonin linja on ajassa taaksepäin täysin tyhjä. Tämän Junttiklubilla julkaistavan artikkelin jälkeen historian kirjat menevät uusiksi ja meikäläiselle tulee Nööpeli. Sen otan vastaan vain jos saan istua prisessa Madeleinen vieressä sikäläisellä suuruksella.

    Ainoa este „artikkelin“ julkaisulle ovat olleet pikku kiireet ja sitten aika iso flunssa. Taidan pitää tiedemaailmaa 😉 jännityksessä vielä viikon verran. Suurimpien tietotoimistojen kannattaa ottaa kuitenkin Junttiklubi 24 / 7 tarkkailun alle jo nyt os. http://kknetwork.ning.com/group/junttiklubi

  2. jvahe, Junttitieteen dosentuuri myönnetään heti ansioituneelle tutkijalle ja onnea matkalla kohti dynamiittimiehen rahoittamaa nööpeliä. Maailmankirjat sekaisin on hieno tavoite. Bush yritti, mutta homma jäi pahasti kesken 😉

    PS: Junttitieteen laitoksen / osaston rahoitus on tietenkin yhtä epävakaalla pohjalla kuin yleensä tutkijoilla. EU, ERS, Sitra, TE-keskus yms. säätiörahoituksen pätkätöinä ja omarahoitusosuuksina edetään, kunnes lotossa tai pörssissä muututaan MOPeiksi (millionaires on paper).

  3. Helge

    Mitteepähän Lenita sottois tästä apinasuomesta, murteen viäntäjistä! Parempi pittee suu supussa immeisten ilimoila liikkuissa. Joku voip käyvvä kielii lärpättämässä hälle, että kummallissii apinoita tuola läh-ijässä asuksii…

  4. hikkaji, Juna hiljaista miestä kuljettaa! Mihin jää orastava small-talk? Tankero, tankero ei jätä meiät rauhaan. Olemme edelleen „Seven up ja One More!“ Lenitan olisi pitänyt syntä vielä huonommin englantia taitavaan Ranskaan, jossa tennissukkaongelma ei välttämättä ole yhtä akuutti, mutta ihalien ranskalaisia maalaisjuntteja. Nehän kaataa McDonaldseja ja panee kampoihin kaikkea amerikkalaista.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s