Moi Reijo Lahtonen, Putin ja Vanhanen – Puutullit ovat sivuseikka!

Moi Reijo! Metsäteollisuus ry on vahva edunvalvontayksikkö. Tämä puutullien „torjuntavoitto“ ei tarkoita Suomen kannalta yhtään mitään. Kaikki koivu- ja kuituriippuvuudet ovat olleet vuosia sitten metsäteollisuuden lobbareiden tiedossa. Järkevät ihmiset ovat aikoja sitten tienneet, että alasajo alkaa. Miksi firmat olisivat muuten palkanneet pesosia ja karvisia? Nämä ovat kirvesmiehiä, eivät kehittäjiä. Heillä on tehtävä, toimeksanto ja selvät valuudet.

Suomi elää metsästä tulevaisuudessakin, mutta otetaan nyt tarkastelun kohteeksi vaikkapa ajankohtainen M-B Kaskisten tehdas. Sehän on sellutehtaistaimme uusimpia, mutta sekin on tehtävänsä tehnyt. Kaskisten kohtalo tiedettiin maassamme jo vuonna 2001. Sellutehtailla on elinkaarensa.

„Kaskisten sellua“ tehdään halvemmilla kustannuksilla Uruguayssa, eikä sille mahda mitään Putin eikä Vanhanen. Poliitikkojen ”body language” toimii telkkarissa suuren yleisön edessä, mutta teknokraattien kannalta Putin-Vanhanen kokouksella ei ole mitään merkitystä.

Metsäteollisuutemme on aikoja sitteen siirtynyt uuteen aikakauteen, jossa pääministerien puheilla ei ole edes „Big Brother“ -merkitystä. Kamera käy ja tuottaa nollainformaatiota, enkä sitä kritisoi. Ei siinä mitään vikaa ole. Vanhanen ja Putin toimivat molemmat viihdealalla, vaikka muistimme mukaan heillä olisi jonkunlaista päätäntävaltaa.

Presidentillä, pääministerillä jne. ei Suomessa ole todellista päätäntävaltaa. Talouskriiseistä huolimatta, agenda laaditaan muiss kamareiss ja ministerit yrittävä jotenkin pysyä todellisuuden perässä. Tässä olisi Nokailla navigaattorin kokoinen markkinarako, koska sen verran ulalla poliittinen päätöksenteko tällä hetkellä on.

Hyvää illan jatkoa!

5 Kommentare zu „Moi Reijo Lahtonen, Putin ja Vanhanen – Puutullit ovat sivuseikka!

 1. Helanes,

  Kiitos kommentista ja kävin katsomassa kirjoitustasi US:ssa. Samalla näin kasvokuvan. Kirjoitat pidempiä juttuja US:ssa. Mitä pidät US:n ympäristöstä? Minullakin lienee siellä tili, mutta en ole kirjoittanut riviäkään tähän asti.

 2. Siellä, siis US:ssa, on joukko „ammattikommentoijia“ ja myös jokunen jokseenkin joka päivä jotain rustaava. Persut ja Halla-ahon haamu siellä näyttää olevan erityisesti esillä, jokseenkin hedelmätöntä suunsoittoa.
  Siellä oltaneen vedenjakajalla sikäli, että ei oikein tiedetä mihin vaaliblogeista ollaan siirtymässä. Toiset jatkaisivat kunnallisista ja paikallisista, toiset ovat jo siirtyneet yleispoliittiseen tai jopa mihin tahansa kirjoitteluun.

  Niin muuten, blogipohjahan on sama kuin täällä, tuttu helppo. Muuntaa myös helaneksen linkiksi jos sitä käyttäen kirjoitan (mutta ei uutis- eikä katsauksia-osioissa).

 3. Terve Helge!

  Johan teki eetvaartia kun näin otsikon! – kele.
  Mielenkiintoista tämä metsäpeli – kertakaikkiaan. Päivä päivältä alkaa tuntua haasteellisemmalta Suomi Neidon puujalan topakoittaminen. Tuohi repsottaa pahemman kerran.
  Tilaappa Helge kirjastoosi kirjani: Halki, Poikki ja Pinoon – totuus metsässä – siinä omasta mielestäni sain kiteytettyä asioita, joista olisi syytä puhua avoimesti.

  Klikkaappa:
  http://webedit.multitronic.fi/webed17/news/20080922.html
  ja metsäpäiväraporttiani:
  http://www.metsakoneet.fi/uutiset.php?sivu=20081110.html

  „Jos metsään haluat mennä nyt sä takuulla yllätyt“ – hienokseltaan alan ymmärtää sanoittajaa.

  T. Reijo

 4. Reijo, laita minulle kirja tulemaan postiennakolla.

  Helge Keitel
  KK-Net Ky
  Kuningattarenkatu 13 B
  07900 Loviisa, Finland

  Kommentoin kirjaa blogeissani luettuani. On mielessä ollut pitkään, että meidän pitäisi jutella aiheesta, koska meillä on osittain yhteistä nokkataivalta.

  Tule mukaan tänne: http://kknetwork.ning.com/
  Moikka
  Helge

  PS: metästeollisuuden kuviot menevät finanssikriisin ja tulevan taantuman takia koko lailla uusiksi, mutta sama pätee muuhunkin energiaintensiiviseen teollisuuteen. Metsäteollisuuden on palattava juurilleen. Ehkä UPM, Stora Enso ja M-Real on vedettävä pörssistä ja hommaa jatketaan pitkäjänteisemmän rahan turvin.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s