Onnea Uudelle Presidentille, joka siivoa Bushin pesän

Eurooppa ja muu maailma saivat toivomansa presidentin Valkoiseen taloon. Amerikassa tehtiin historiaa: musta mies nousi valtakunnan johtoon. John McCainin hakkaava taktiikka ei lopultakaan tuonut tulosta. Muutoksen tuulet veivät ”oikealta” muutaman piirun ”demokratian” suuntaan. Amerikka siirtyi ”vasemmalle”, mutta elämä jatkuu entiseen tapaan.

John McCainin ja Sarah Palinin kova kampanjataktiikka ei lopultakaan purrut, mutta prosentuaalisesti murskatappiota ei tullut. Rouva Palin toi sähköä kampanjointiin, mutta pelisääntöjen muutosta hän ei tuonut. McCainin kampanjointi kärsi myös selkeän ja pitkäjänteisen strategian puutteesta.

Yhdysvaltojen talouden heikentyminen kasvatti Obaman mahdollisuuksia. George Bushin jälkeisen sotkun siivoojaksi kaivattiin uutta energiaa ja voimaa.

Millainen presidentti Barack Obamasta tulee? Virkaanastujaiset ovat muistaakseni 70 päivän päästä ja heti sen jälkeen hän joutuu tarttumaan valtaisaan ongelmavyyhteen. Puhelahjojen lisäksi hän tarvitsee kaikkia niitä kykyjä, joiden puutteesta Obamaa on syytetty.

Älyykö-Obama vetänee puoleensa Kennedyn tavoin osaavia ihmisiä Washingtoniin. Hyvät neuvot ovat nyt tarpeen.

Onnea vain uudelle presidentille. Onnea myös Amerikan kansalle, joka pystyy muutoksiin. Edessä ovat kovat talkoot, johon koko maailma osallistuu.
PS: CNN.com Live is discussing how the power of the web was harnessed by Obama.

3 Kommentare zu „Onnea Uudelle Presidentille, joka siivoa Bushin pesän

  1. Helge

    Eipä uskois että näin pitkällä ollaan! Kun vasta Alex Haleyn Juuria luettiin…
    Taitaa sittenkin ihmisessä olla ihmistä – ees palanen. 🙂
    Nyt vain peukalot pystyyn!

  2. Jostain syystä en osaa ajatella Obamaa mustana ihmisenä vaan ihmisenä. Minusta hän on (jos fyysisiin ominaisuuksiin mennään) leimallisemmin pitkä ja hoikka kuin musta. Ja minusta nämä kaikki ovat aika irrelevantteja pätevyyskriteereitä, eikö ole jopa käänteistä rasismia ajatella, että Obama voitti vaalit koska on musta? Minusta hän voitti vaalit, koska 52 % amerikkalaisista halusi hänet johtajakseen.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s