Vaalit menivät hyvin

Puolitoista miljoonaa suomalaista jätti äänestämättä. Äänestyspäivä sää ennakoi symbolisesti myrskyisää lopputulosta. Terveellistä vallan uusjakoa tapahtui läpi vihreän vallan maan, mutta myös punaiset saivat siipeensä kunnolla. Myönteisiä murtumia tapahtui ylimielisimmissä ja tympeimmissä yksipuoluevallan keskuksissa, mutta muutospaineita jäi vielä yllin kyllin tuleviin vaaleihin.

Äänestäjät voittivat ja reservissä sohvan pohjalla on melkoinen porukka, joka yhä kääntää kylkeään, kun politiikka otetaan puheeksi.

Ihailen myös politiikan halveksijoita.  Poliitikkojen on opittava puhumaan heidän kanssa, koska heitä on yhä eniten maassamme. He toteuttavat demokratiaa omalla tavallaan.

Osmo Soinivaara polkupyöräili itsensä valtakunnan ääniharavaksi ja superyllättäjä Soini puhui itsensä toiseksi. Näin kerran asiallisen unen Jaana Pelkosesta, joka raivasi tiensä Helsingin kaupungin valtuustoon. Opin tuntemaan Jaanan Tilt-ohjelman juontajana. Alla oleva artikkeli antaa tietenkin allekirjoittaneesta väärän kuvan. Unien tulkitsijat ovat väärillä jäljillä.

Toimittaja: Emil Koskela | 13.12.2004 | Yksi lukijakirje. (HELSINKI) Tietokone- ja konsolipelien esittelyyn erikoistunut Tilt-ohjelma on saamassa uudeksi juontajakseen pumpattavan Barbaran. Ohjelmaa kauan luotsannut Jaana Pelkonen jättää ohjelman, koska haluaa tulevaisuudessa keskittyä paremmin rakentamaan poliittista uraansa eikä olla ainoastaan esiteini-ikäisten poikien kypsymättömien fantasioiden kohde.

Onnea vain voittajille, en nyt tee mitään tarkempaa listaa. Demareiden jakkupukujohtajattaren hymy ei hyytynyt, vaikka ”torjuntavoittoon” päädyttiin rökäletappion kautta. Kataisen porukalla oli syytä riehakkaaseen juhlimiseen. Kokoomus on nyt valtakunnan ykköspuolue. Jos tätä menoa jatkuu, olemme kohta uudessa asetelmassa.

  1. Kokoomus on ykkönen (kunta, valtakunta, presidentti)
  2. Vihreät nousevat kakkoseksi (Soinivaaralaiset)
  3. Perussuomalaiset kolmoseksi (Soini)
  4. Muut muuttuvat pienpuolueiksi

Tätä ennustetta eivät puoluetoimistot minulta tilaa, mutta tarjoan sen veloituksetta käyttöön palautusoikeudella. Muutama sana vielä ruotsalaisistakin, jotka vähitellen jauhautuvat näkymättömäksi pienpuolueeksi. RKP:lla eli Svenska Folkbatterietillä on edelleen valtaa rannikon pienissä ankkalammikoissa. Muutos tekisi hyviä näissä kunnista pienemmissäkin, joissa äänten laskenta on kaikista hitainta massaamme. Herää epäilys, puuttuuko meiltä hurreilta laskutaito.

Nämä vaalit antoivat suuntaa tulevalle. Suomessa on vielä paljon remontoitavaa ennen kuin sisämaan yksipuoluejärjestelmä on kokonaan murrettu. Kansalaiset osoittivat, että muutoshalua löytyy. Kuvitelkaamme, että seuraavissa vaaleissa nukkuvien ylivalta murtuu ja vaaliuurnille ryntää viisitoista prosenttia lisää muutoksentekijöitä. Se tekisi mannaa tälle maalle!

Onnea voittajille ja empatiaa niille, jotka jäivät rannalle. Tulevaisuudessa politiikkaa tehdään monella tasolla ja kellon ympäri. Vallanpitäjien valvontaan pitää edelleen panostaa, jotteivät Kehittyvien Maakuntien Suomi –kaltaiset skandaalit pääse toistumaan. Suunta on nyt oikea, pitää vain saada lisää väkeä muutosta tekemään.

2 Kommentare zu „Vaalit menivät hyvin

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s