Millainen presidentti Barack Obamasta tulee?

Amerikan kohta valittava uusi presidentillä törmää virkaanastumispäivän jälkeen valtavaan ongelmavyyhteen, jonka George Bush jättää jälkeensä. Talous, Irak, Afganistan, terveydenhoito, verotusjärjestelmän muutos, amerikkalaisten rämettynyt kansainvälinen maine, valtiontalouden alijäämä, työttömyyden kasvu jne. odottavat ratkaisuja. Alexander Stubbin brändi-ryhmälle olisi nyt sosiaalinen tilaus USA:ssa.

Barack Obamalla on vahva etumatka tilastoissa. Mutta peliä ei vielä ole ratkaistu. Loanheitto jatkuu. Nyt väitetään, että Obama ei ole „natural  born US citizen“. Blogaajat väittävät,  että Barack syntyi Kenaissa. Mutta, millainen mies on syntyperätodistuksen mukaan Honolulussa päivän valon nähnyt 46 vuotias Barack Obama?

 1. Hän paneutuu yksityiskohtiin
 2. Ymmärtää taustansa takia erilaisuutta
 3. Barack Obama kannattaa Cleantech -aloitteita
 4. Obama on valmentautunut tehtävään rajun kampanjoinnin aikana
 5. Kampanjaa on vetänyt innostunut verkostotyöryhmä, joka onnistui hankkimaan paljon rahaa
 6. Obaman kokemattomuudell pelotellaan
 7. Piilorasismilla ja uskontosyytteillä kampitetaan mennen tullen

Presidentiksi valitulle voiton juhlimiseen ei jää aikaa. Amerikkalaiset suuryritykset ovat ensimmäisestä aamusta alkaen hattu kourassa kerjäämässä rahaa roskapankista (Bailout Money). Avustusmiljardit kiinnostavat rahoitussektorin lisäksi nyt myös teollisuutta. Lobbaajat ovat liikkeellä, 700 miljardista dollarista moni haluaa edustamilleen instituutioille sopivan siivun.

Obaman vaalikiertue on jo luvannut apua autoteollisuudelle. Detroitin punaniskat on saatava äänestämään Obamaa.

Mutta voittako Barack Obama? New York Times ja Washington Post ovat asettuneet Obaman tukijoiksi. Kilpailu saattaa kuitenkin kiristyä viime metreillä. Sontatykit ovat ahkerassa käytössä ja McCainin kampanja kaivaa tietenkin esille kaikken mahdollisen, jolla USA:n hiljainen enemmistö saataisiin Republikaanien puolelle; kampanjaorganisaatioissa on taitavaa väkeä, jotka kehittävät mediaan meneviä juttuja liukuhihnalta.

Maailmanluokan ongelmia kasautuu kuin mustia pilviä suomalaisen kunnallisvaalipäivän taivaalle. Finanssikriisin vanavedessä tulee köyhiin maihin kohdistuva elintarvikekriisi, joka iskee lujasti heikoimmassa asemassa oleviin maailmankansalaisiin.

Tähän verrattuna olot Suomessa ovat edelleen kuin kapitalismin taivaassa.

John McCainin kampanjajuna etenee yskien mutta päättäväisesti kohti vaalipäivää. Rouva Sarah Palin palkkasi huippukalliin meikkitaiteilijan jo muutenkin ”telegeenisen” ilmeensä ehostamiseksi. Johnin veli soitti hätäpäissään # 911 hätänumeroon kertoakseen, että hän on jäänyt jumiin liikenneruuhkaan. Palinin puuterit ja huulipunat ovat jo maksaneet 150 000 dollaria.

10 Kommentare zu „Millainen presidentti Barack Obamasta tulee?

 1. Tuliskohan Obamasta maailman politiikan „hamilton“? Ensin, nöyränä saamastaan mahdollisuudesta aloittaa tunnollisesti keskittyen hommiinsa. Mikäli onnistuu heti alkuun perä perää alkaa leijumaan kuin upcider mainoksessa konsanaan.

  Saattaa myös olla ettei maa ole kypsä valittavalle presidentille ja joku puna- tai muu niska ampuu siipiiään kokeilevan presidentin alas.

  Toivottavasti varapresidentissä on presidenttiainesta. McCainia tuskin telotettaisiin. joten onko homma McCain kontra Obaman varapresidentti?

  Toisaalta, jos Obama aioittaisiin lynkata luulisi olleen suurempaa vastustusta jo kampanjan aikana. Vaikka eihän salamurha puoluekuria kaipaa.

  Jotenkin vaan tuntuu, että näistä ampumisista on jo niin kauan, että todennäköisyys kyseiseen on kasvanut. Kyllähän historia tuppaa toistamaan itseään. Onhan siellä pressoja ennenkin tapettu ja yritetty.

 2. Jousimies, varapresidentit lienevät molemmissa leireissä riskejä. Ehkä ne valittiin vakuutusturvaksi, ettei kukaan saisi päähänsä outoja ajatuksia, mutta tätä kirjoittassani tajuan, miten häviävän olematon tuo vakuutus on.

 3. Jousimies, kovin olet nykyään noihin pyssyasioihin mieltynyt 😉

  Jos Obamaa ei edes ole yritetty murhata kampanjan aikana, ei se pressan virassa onnistu. Reaganin ampumisen jälkeen turvatoimet on viety huippuun, ei pressa virassa kansaa kättele eikä kättele edes uudeellenvalintaan pyrittäessä. Joissain sotilastukikohdissa ne Bushin viime kampanjan tilaisuudet järjetettiin.

  Obaman varapressa: jenkit ovat kriittisiä. Katsoin sen yhden mokan, kun käski rullatuolissa istuvaa nousemaan ylös. Korjasi sekunnissa ja käski muitten nousta seisomaan. Kuka korjaisi mokansa nopeammin ja paremmin.

  Kun kiroillaan sitä kiroilun määrää, mikä Pik Potheriin liittyy, minulla on jäänyt parhaiten mieleen TV:stä kestävyyskilpailu poliisi vs. palomiehet vs. armeija vs. rajavartijat. Oli niin jaloa kuunnella tuntikausia virkamiesten artikulointia: „Ääh, vittu, ääh vittu. Krööh, pruiskis. Tsempatkaa jätkät, vittu. Ääh, vittu, ääh, vittu, ääh vittu, ääh, vittu, ääh, vittu, ääh, vittu, ääh, vittu, ääh, vittu, ääh, vittu, ääh, vittu, ääh, vittu, ääh, vittu.

  Minkä takia mokia sattuu vain sivistymättömille jenkeille?

 4. vanhanaikainen, millainen presidentti Obamasta tulee? Kukaan ei tiedä. Miehen „Track Record“ on lyhyt, mutta ilmeisesti hän on yksi parhaiten koulutetuista. Bushin äärioikeistolaiset ja uskonnolliset tukijat saivat kaipaamansa päätäksentekijän, joka on saanut tämän nykysotkun aikaiseksi, mutta mitä tekee Obama? Ennustetaan, että hän voittaa kuin pähkinäviljelijä Jimmy Carter, joka myös oli detaljeista kiinnostunut. Jimmy on tehnyt paljon hvyää työtä presidenttikautensa jälkeen.

 5. Helge, vitsi kauniin ilman kunniaksi (tässä oli jo ensimmäinen)

  „Jimmy on tehnyt paljon hvyää työtä presidenttikautensa jälkeen.“

  USA:ssa Carteria kunnioitetaan lempinimellä „Amerikan Ahtisaari“ 😉

 6. jousimies, miten ois liittyminen taloudesta bloggavien samuraiden joukkoon. Siellä teroitetaan vain sanan säilää. Pyssyjä emme tarvtise. Oopperatalon takana elelevät kanat ja jänikset paistetaan Töölönrannan puistossa leiritulilla jos talouskriisi äityy kunnon lamaksi ja hanenmaksaa ei saa nollatuloilla.

 7. vanhanaikainen, Jimmystä tuli rauhankyyhky. Hänen aikana Atlanta, Georgia, nousi kiinnostavaksi metsäteollisuuskapungiksi. Monilla suomalaisfirmoilla on siellä edelleen myyntikonttoreita. Perustimme Kajaani Auotmation Inc. nimisen yhtiön Atlantaan 1998 ja Jimmyä tuli seurattua lähietäisyydeltä.

 8. helanes, toisaalta kampanjarahoitus osoittaa, että äänestäjillä on vielä taaloja taskussa. Sarah Palin on meikannut itseään tv-kameroille tykö (ollakseen telegenic) 150 000 dollaria. Ei paha. Paljonko käytät vuodessa kauneushoitoon? Miten kauan ostaisit hammastahnaa, shampoota, saippua, partavaahto ja partavettä tuolla summalla?

  Olen kerrankin Bushin kanssa samaa mieltä: Amerikan kansantalous kestää finanssikriisin. Pari vuotta köyhdymme porukalla ja sääliksi käy afrikkalaisia. Me muut vähemmän hiukan turhuuksien kuluttamista: se tekee meillekin hyvää, jos vain suuntamme terveellisempään ja ympäristöä säästävämpään.

  Minua pelottaa eniten tässä tilanteessa uusi Kiina-ilmiö: mitä Kiinassa tapahtuu, kun kulutuksen vähentäminen pakottaa sulkemaan tuhansia tehtaita. Amerikka kestää kulutuksen vähentämiseen ja saattaa jopa tervehtyä panostamalla terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin (jota ne tuskin tekee), mutta Kiinassa on ruutitynnyri, joka räjähtäessään tekee pahaa jälkeä.

  Toivottavasti tämä on vain syksyistä pimeän pelkoa!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s