Mitä talousblogaaja voi oppia suositulta muotiblogaajalta?

Mitä talousblogaajat voisivat oppia suuren suosion saaneilta muotiblogaajilta? Kajaanilainen 19-vuotias neitonen purkaa garderoobinsa ja mielensä sisältöä ”Colour Me” blogissaan, joka vetää lukijoita ja kommentaattoreita puoleensa.

Olen kirjoittanut hänestä pari postausta aikaisemmin toisaalla, kuten hänen ruotsalaisista kanssasisaristaan. Naapurissa [Ruotsissa] muutamat muotiblogaajat vetävät 200 000 lukijaa viikossa sivulleen.
Pidän kuitenkin enemmän pirteän kainuulaisen kansalaisjournalistin, neiti Valtasen tyylistä, koska hän hankkii ilmeisesti suurimman osan luomuksistaan kippareilta ja alennusmyynneistä. Ruotsalaiset toimivat ymmärtääkseni vaatehuoneiden sponssaamina mannekiineina. Mutta hyviä ovat hekin ja heidän kyvylle houkutella lukijoita sivuilleen pidän tietenkin arvossa.
  • Colour me: Juulia Valtanen, 19 v.
  • Hän kuvaa itseään digikameralla huoneessaan (persoonallisia kuvia ja postauksia)
  • Vaatteet Juulia ostaa kirppareilta ja ALE-tiskeiltä
  • Colour me blogilla oli maaliskuussa 2008 1 500 lukijaa päivittäin
Näin viime talvena ilmestyneessä Hesarin jutussa kerrotaan Valtasen työtavasta: „Sivustoaan varten Valtanen suunnittelee asukokonaisuuksia kaupoista ja kirpputoreilta löytämistään vaatteista. Sitten hän kuvaa vaatteet itsensä päällä ja kertoo jotain omasta päivästään.“
Uutuutena havaitsin: ”Colour me! :n sivublogina toimiva huutokauppapuoti, tervetuloa ostoksille!”
Hän on onnistuneest brändännyt tyylinsä ja nuorten naisen tyylitietoisuutensa. Eikö tässä olisi oiva vieraileva blogaaja myös Piksun sivuille? Miehiseen joukkoon kaivataan myös naisnäkökulmaa. Enkä neiti Valtasen puhutteleva kieli ja herttainen kuvakerrontakin piristäisi asiallista talousjournalismia.
Alla pieni tyylinäyte Juulia Valtasen blogista. Pystyisimmekö kertomaan yrittämisestä, politiikasta, osakesäästämisestä ja talousasioista yhtä keveästi ja persoonallisesti? Mitä mieltä olette?
18. lokakuuta 2008 venkoilua
Hah, hirveä löysäilylauantai! Sängynpohja piti minut uneen köytettynä aamuyhteentoista, jonka jälkeen sain raahattua ahterini taas niinkin pitkälle, kuin olkkarin sohvalle salkkareiden uusintoja tapittamaan.
Parin tunnin intensiivisen salkkarianalysoinnin jälkeen keräilin lattialla lojuneet vaatteet ylleni ja tein päivän urotyön vieraillessani kierrarilla valomerkkiin saakka, ja kotiuduin viittäkymmentä senttiä köyhempänä. (Tulos alempana! Helge: käykää sivulla katsomassa.)Texmex-padan vaivalla pyöräytettyäni tsekkailimme uusimman Dexterin, jonka jälkeen sitten simahdin mukaville parin tunnin päiväunille, ja loppuilta on sitten mennyt lämpimässä symbioosissa jääkaapin, olkkarin sohvan ja telkkarin kanssa. Nohei, jos sitä huomenna riipasis vaikka lenkille!

Niin, se 50 senttiä! Mulla on verkkokalvoja säätelemässä joku ihme filtterisysteemi: Kun saan jämähdytettyä takaraivooni jonkin tietyn pakkosaada -jutun, niin en enää muuta näekään. Edellisen sinappivaihteen tilalle on jumittanut nyt sähkönsinisyys, eikä siinä sitten kuolaillessa mitään väriä kummempaa suostu tajuamaan. Kattokaa nyt, eikö ole mahtavan värinen kiiltävä…

5 Kommentare zu „Mitä talousblogaaja voi oppia suositulta muotiblogaajalta?

  1. Helge, on se raskasta vanhanaikaisen miehen elämä. Ko tilastossa meikäläinen sijalla 28. ja Pupulandia sijalla 15. Lienee selvää, että minä olen Pupulandian päivittäinen vakilukija, kun pörssikursseja vilkaisen enintään kerran kuussa. Miten Piksun ylläpito mahtaisi suhtautua Pupulandian rekrytointiin. Olisiko kyseessä ulkoministeriöstä tuttu ns. sivurekrytointi? 😉 http://www.oindex.fi/listing/blogit/kaikki/42/2008/41/2008/uniikit/laskeva/

  2. vanhanaikainen, en ole lainkaan listautunut noille sivuille. Pitääkö sivusto ensin syöttää sinne? Vai nappaako se blogit automaattisesti? Kauppalehden sivulle en edes sannut Google Analyticsiä toimimaan. Yritin kerran ja luovuin siitä, joten en tiedä lukijamääriäni.

  3. Helge, ei minulta pidä kysyä tuollaisia, menee taatusti pieleen, mutta juu, G. Analytics pitää olla asennettuna, siitä on KL:n ylläpidon blogissa. Vasta sen jälkeen voi listautua Oindexiin, mikä homma oli Google Analyticsin asentamista huomattavasti hankalampaa, eli mikään ei todellakaan tapahdu automaattisesti.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s