Pk-yritysten rahoitushuolto luottolaman vallitessa

Matkalla kohti etelää: viime viikot ovat olleet maailmanlaajuisen finanssikriisin seurantaa, mutta samalla olemme erilaisissa parvissa miettineet pk-yritysten rahoituksen toimivuutta luottolaman vallitessa. Työ on pahasti kesken. Ongelmat tiedetään, mutta ratkaisuihin on vielä matkaa.

Kansainvälistä toimintaa harjoittavat pk-yritykset ovat riippuvaisia rahoitusjärjestelmän toimivuudesta. On vaikea kuvitella, että firmat vaihtaisivat laite- ja laitostoimitusten yhteydessä rahasalkkuja ja luovutussopimuksia.

Paljon riittää pohdittavaa, jos luottolamasta tulee pitkäaikainen. Yhtenä mahdollisuutena on uusien liiketoimintamallien rakentaminen. Tuotteiden sijasta myydään palveluja, joilla on kuluttajien tai käyttäjien näkökulmasta kuukausi- tai käyttöhinta.

Mutta joka tapauksessa investoinnit on ensin rahoitettava. Warren Buffet suosittelee amerikkalaisten tuotteiden ostamista. Käykö meilläkin samoin? Joudummeko keskittymään kotimaisiin investointeihin?

Kerron tästä tarkemmin Loviisassa. Nyt matkaan. Kainuussa on hyvät ajokelit. Nähdään.

3 Kommentare zu „Pk-yritysten rahoitushuolto luottolaman vallitessa

  1. kirkkovene, tuhkastaa nousee Fenix-lintu. Innovaatioita ei voi tutkia, ne syntyvät tekemällä. Kyllä tämä pätee myös rahoitusjärjestelmiin. Arabimaissa on aivan erilainen rahoitusjärjestelmä, jota en ehdi 5 min ennen lähtöä selittämään. Se perustuu luottamukseen, sekin, mutta varsinaisia pankkeja ei tarvita.

  2. Kyllä toiminnallisesti terveiden PK-yritysten rahoittamiseksi on olemassa mittareita ja analyysivälineitä, joilla pankki voisi analysoida kenen likvidi- tai jopa investointipulmia voidaan turvalisesti rahoittaa vaatimatta kohtuuttomia takuita.

    Ongelma on siinä, että pankit luottavat vain vanhoihin „hyviksi havaittuhin“ kvantitatiivisiin yritysanalyyseihn ja tunnuslukuhin. Tarkempaan, kertovampaan, analyyttiseen ja myös tieteelliseen analyysiin päästään kvalitatiivisella analyysillä, joka on osittain kytketty kvantitatiiviseen, perinteiseen analyysiin (korrelaatiot mm.)

    Metodi on olemassa, sitä ei vain käytetä.

    Pitkän linjan mies

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s