Nokialta tasaisen tappavalla tahdilla kosketeltavia

Nokian Apple-tappajasta ei saisi puhua. Kosketusnäytöstä ei kehity ”killer applikaatiota” lyhyellä aikavälillä. Uusi kosketeltava musamultimediapuhelin on päivän mittaan saanut varovaisen myönteisen vastaanoton. Nokia ei yritä lyödä Applea lättänäksi yhdellä mallilla. Luvassa on puhelinten sarja, joka nakertaa pioneeria, olettavat jotkut kommentaattorit.

Nokian kosketusnäyttö ei vielä verkkotietojen mukaan ole Apple iPhonen veroinen. Mutta kehujakin se saa. Kosketeltavan 5800-mallin markkinoinnissaan Nokia painottaa musikaalisuutta ja multimediaa. Kosketusnäyttöä ei ole nostettu ykkösominaisuudeksi. Hintakin lienee kohdallaan.

Kännykkäjättimme tähtäimessä on kosketusnäyttöjen maratonjuoksu, kun Apple jyrää pikamatkoilla. Nokia lähti kisaan puolitoista vuotta Applesta myöhästyneenä.

Mobilemaailmaa seuraavien kommentaattoreiden kannanotot ovat olleet varovaisen myönteisiä, mutta ensimmäisellä musa-multimedia-kosketeltavalla Nokia ei vielä tyhjennä pajatsoa. Jopa aasialaiset kilpailijat ovat huokaisseet helpotuksesta.

Mutta, miten suu pannaan parin vuoden kuluttua? Nokia on suurin, ei nopein, mutta kännykkäbisnes saattaa sekin osoittautua kestävyyslajiksi. Tämä julkistus on vasta kosketeltavien alkusoittoa.

Minä kaipaan suurempia näyttöjä. Kuuleeko kukaan? Ei sillä nyt sen suurempaa väliä ole mitä meikäläinen mobiilivalmistajilta toivoo, koska taidan päätyä minikannettavaan. Puhelimeksi riittää melko tavallinen kapula.

Kirjoitin aiheesta myös eilen. Musiikkialan megauutiseksi nousi tänään Madonnan terveys ja laihtuminen kiertueen aikana.

„Fans will be worried as Madge looked a shadow of her former self, appearing gaunt and frail. Her New York gig comes in the middle of her Sticky and Sweet Tour and keeping up with her grueling schedule may well be affecting her,“ writes The Sun.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s