Kosketa Nokiaa, paranormaalit ilmiöt ja roskapankki

Paranormaalit ilmiöt ennakoivat huonompia aikoja. USA perustaa roskapankin. Kimi Räikkönen ajaa Singaporen katuradalla päin seinää. Nokia julkistaa ensimmäisen kosketusnäyttökännykän. Aasiassa pörssikurssit olivat aamulla lievässä nousussa. Loka-Laitisen mukaan lamalla pelottelevat eivät tukeudu faktoihin.

Mutta asiaan. Nokia todellakin julkaisee tällä viikolla kosketusnäyttökännykän. Ennakkotietoa uudesta tulokkaasta on tarjolla niukasti. iPhonella on yli vuoden pituinen etumatka.

Google julkaisi oman Androidinsa hiljattain. Teko ohitettiin suuremmitta puheitta. Googlen strategiana on pitkänmatkan juoksu. Kanadalainen RIM syöksyy pörssissä, kun pankkiirit saavat kenkää.
Barcelonan Mobile World –tapahtumassa helmikuussa 2008 Nokia näytti, millaista S60-kosketusnäytön käyttäminen tulee olemaan.

Vuosi takaperin kerrottiin, että ”Nokia on lisännyt S60-alustalle ominaisuuden, jonka myötä S60-puhelimiin voi tuoda kosketusnäytön”.

Asiaa kommentoi Nokian teknologiajohtaja Tero Ojanperä  kommentoi kosketusnäyttöä 19.6.2007 Tietokone-lehdessä asiaa näin: ”Nokia on nyt myöntänyt, että Applen Iphonen tutuksi tuoma kosketusnäyttö ja liikkeen tunnistava sensori ovat kännykkäalan „seuraava suuri juttu“. Tämä tarkoittanee käytännössä sitä, että Nokialta on tulossa pikavauhtia enemmän tai vähemmän Applen tekniikoita matkivia tuotteita.”

Mutta tämän viikon torstaina Nokian uusi laite lanseerataan, Lontoossa, jollei muistini petä. Katsotaan, miltä se näyttää ja tuntuu sormenpäissä. Pääseekö Nokia uudella vehkeellään vihdoinkin nauttimaan amerikkalaisesta velkavetoisesta kulutusjuhlasta, joka lienee ehtoopuolella.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s