Danske Bank huojahtaa $1,2 miljardin takia

Danske Bankilla on 1,2 miljardin dollarin sijoitukset Lehmanissa, tietää Dagens Industri. Suomessa Danske Bank esiintyy Sampo Pankki –nimellä. Firma tunnetaan ATK-sotkuistaan, mutta tämä Lehmann-yhteys johti tänään siihen, että DB:n osakekauppaan tuli äkkistoppi.

Suomen Pankin pääjohtaja Liikanen kertoi ylikansallisen pankkivalvonnan tarpeesta EU:ssa. Hän tietenkin tiesi tasan tarkkaan Danske Bankin Lehmann-yhteyksistä. Käykö tässä niin, että Nalle Wahlroos ostaa kohta pankkinsa takaisin suomalaisomistukseen?
Ruotsalaiset ovat harjoitelleet pankkiromahdusta kuten meillä Loviisassa viranomaiset aika ajoin harjoittelevat Loviisan ydinvoimalan poksahdusta ja „ytimen sulamisen“ jatkotoimenpiteitä. Pakkiromahdusharjoituksesta kertoi tämän päivän Dagens Industri ja oli siitä nootti Kauppalehdessä.

Demokraatit ja republikaanit vääntävät kättä viikon yli 700 miljardin dollarin roskapankin toimintaperiaatteista. Presidentti Bushin mielestä ”roskis” saadaan aikaiseksi ja häntä säestää mm. SEBankin pääekonomisti.

SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist är inte orolig över att beslutet kring åtgärdspaketet drar ut på tiden.

2 Kommentare zu „Danske Bank huojahtaa $1,2 miljardin takia

  1. Tämä on vähän sellainen toisaalta ja toisaalta tilanne. Dominoteoria liitetään kylmään sotaan, mutta saattaa siinä muutkin palikat kaatuilla. Toisaalta kaikki ei katoa hetkessä ja se kaikki ei ole pelkkää luottamusta. Jossain on substanssikin. Lehmannin saatavat taitavat olla ainakin 60 % arvoisia ja Danske on Pohjoismaitten suurin pankki.

    Ehkä se on vähän tunnekylmästi sanottu, mutta meikäläisen verenkierto on rotkon syvetessä vain elpynyt (VEREN, ei veronkierto…). Ei tarvita enää edes Gammel Danskea 😉

  2. vanhanaikainen, Gammel Dansk on hyvä vaihtoehto perjantaipullolle. Wikipedia neuvoo näin: Gammel Dansk is a Danish alcoholic beverage, which can be drunk in the morning with the breakfast meal. Its name translates directly from Danish as „Old Danish“.

    Aloitamme siis aamukahvin yhteydessä 😉

    Lehmann Brothersilla on tietenkin myös kiinteää omaisuutta, joten kaikki ei mene viemäristä alas. Amerikan roskapankillakin on mahdollisuus voittoihin, jos ne vakuutena olevat kämpät lähtevät nousuun.

    Näitä „kytköksiä“ tulee vähitellen enemmän pintaan. Eläkevakuutusyhtiöiden „Hedget“ ovat ilmeisesti seuraavan kriisin varhaisia varoitussignaaleja. Niissäkin on 5-6 miljardia suomalaista rahaa, jos asian oikein ymmärsin.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s