Presidentti George Bushin roskapankkiulostulo

Presidentti Bush varoittaa talouskriisin syventymisestä. Roskapankin perustamisen säännöistä väännetään USA:ssa kättä. Presidentti, kongressin demokraatit, republikaanit ja presidenttiehdokkaat hämmentävät soppaa, koska pankkiin huljahtaa valtava määrä veronmaksajien rahoja. Nämä rahat ovat tietenkin jostain muusta pois.

George W. Bush varoittaa USA:n talouden olevan „vakavassa vaarassa“ ja patistaa kongressia nopeaan päätökseen roskapankista.

Maailman menestynein sijoittaja Warren Buffett pitää myös Yhdysvaltain hallituksen kaavailemaa roskapankkia välttämättömänä.

Presidenttiehdokkaiden Barack Obaman ja John McCainin huomiseksi aiottu ensimmäinen väittely siirtyy McCainin toivomuksesta tuonnemmaksi, koska McCain haluaisi itselleen jatkoaikaa, jotta Bushin konkurssipesän varjo ei lankea liian tummana hänen päälle.

Markkinoilla hermostuminen jatkuu. Ongelmat ovat mittasuhteiltaan valtavia, nurkan takana häämöttää paheneva taloudellinen kaaos. Roskapankki on vasta askel oikeaan suuntaan. Luottamuksen palauttaminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Aikaa, tupakkaa, kahvia, donitseja ja pullia kuluu ennen kuin lilluvalta pohjalta päästään turvallisemmille vesille.

Investointipankit ovat tiensä päässä. Pankkijärjestelmää rakennetaan finanssikriisin puhkeamisen jälkeen uusiksi lähes nollasta. Säätely ja valvonta lisääntyy. Lyhyellä aikavälillä talouskasvu, parhaassa tapauksessa, hidastuu. Luottamuksen palauttamisella on kiire. Amerikan presidentti ei tule huvikseen kameroiden eteen kertomaan, että pankkien sosialisoiminen on nyt ykkösluokan prioriteetti.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s